Въпрос за Уиндоус 10

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Въпрос за Уиндоус 10

Мнениеот Traytor » Вто 02 юни 2015 11:04

Ами това е положението, безплатно получаваш новата операционна, но за сметка на старата. Аз лично съм я резервирал за сега, но смятам да я откажа :D. Ще си пробвам първо всички програми с които работя, ако вървят скачам на 10ката, ако не оставам на 7ца.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 02 юни 2015 11:38

Защо българина е скептично настроен към всяко ново нещо? И го посреща с недоверие?
Аз го запазих и ще мина на него, когато го пуснат.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 02 юни 2015 11:40

Аз съм даже доста позитивно настроен към 10-ката, просто работя с компютъра и ако програмите ми са несъвместими, както се получи с windows 8 увисвам като прани гащи.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Вто 02 юни 2015 11:41

Още веднъж благодаря на колегата Зогравски (дано не бъркам изписването), но много помогна с номера на ъпдейта.
Знаех че не се инсталира всичко от windows update, но късно.
Аз лиценз на виндолс не съм плащал - не че е хвалба, но до SP 1 Win 10 не бих слагал.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 02 юни 2015 12:32

Зографски е, но ти прощавам :mhihi :icon_lol И аз не съм скиптичен, даже казах че имам доста добри впечатления от ОС, но определено не бих рискувал на служебния да слагам БЕТА windows, а 10ката за момента е такава! Както каза колегата, докато не се уверя и аз, че всичко ще си работи без проблем, на дали ще си актуализирам оригиналния лиценз в офиса с win10, защото дома съм пират, но в офиса няма как. За това на виртуалка си инсталираш, тестваш, правиш си квот ти е кеф и на 26ти или когато излезе официално, ако искаш си инсталираш или се актуализираш, поне аз така действам. :th_up

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 02 юни 2015 13:08

Ами то хубаво да се тества, ама чак на 29.07 ще стане. За сега дори и да се съгласиш няма да ти инсталира нищо. Ще бъде инсталиран/ъпгрейднат Windows-a чак юли като излезе. Това което е в момента е малко като Pre-order, за да може като го пуснат да го получиш по най-бързия начин, тоест дори и сега да си резервираш не получаваш нищо :mhihi Цялото това нещо което правят в момента ми се струва че е просто да проверят каква бройка потребители ще минат на него, като предварителна статистика.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 02 юни 2015 13:39

Сигурно, но това е само за тези с ъпдейт дето ще си прехвърлят лиценза, реално можеш да си изтеглиш iso на 10ката и да си го инсталираш без проблем, така че нямаш ядове и сега да си я разцъкваш ако искаш! Аз от доста отдавна я имам инсталирана 10ката на виртуалка и си я разцъквам като намера време. Така че на 29ти ще излезе официално, но реално самата бета на ОС я има в експлоатация от отдавна :c020 .

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 02 юни 2015 13:49

Е това което го има в експлоатация не е даже и бета версия :biggrin Technical Preview, една от гениалните идеи на чичо Бил. Вместо да плащат на тестери, пускат това, което са направили до него момента като опция за инсталация, сложили вътре много сериозен keylogger(причината поради която не инсталирах 10ката) и ползват потребителите като тестери, спестявайки доста пари :mhihi

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 02 юни 2015 14:09

Така си е, не е тъп :mhihi Реално ако ти е само да го разцъкваш, няма какво толкова да те притеснява, реално няма да правиш он-лайн банкирания на този tech preview(то си е бета), че да се притесняваш да не ти запише нещо, а само да си тестваш програмки и да разгледаш самата ОС. Аз лично за това написах одеве, че няма смисъл от инсталация на комп. на който работя или домашен, докато не пуснат официалната версия :c020 Има сми само за тест на програмки, tool-чета и разглеждане на ОС като цяло, не случайно си и пише technical preview :mhihi Но както казах, като си я инсталнеш на една виртуалка, няма от какво да те притеснява keylogger-а, няма как да ти запише каквото и да е от хост машината :c020
Всъшност няма начин, да няма начин :mhihi Но силно се съмнявам, че това им е целта в живота, по-скоро е направено, както каза, за да не плащат на тестери :icon_lol :mhihi :icon_lol По принцип в това няма лошо, защото няма как тестерите да изтестват напълно ОС от бъгове, докато не бъде пусната до крайния потребител! Обикновено той е разковничето за разкриването на повечето бъгове, а не тестерите в Microsoft(не случайно излизат SP почти веднага след излизането на пълните версии на ОС, ето например win 8, почти веднага след това излезе 8.1), за това този път може би са решили така да го направят, силно се съмнявам и че са нямали тестери, имали са, но вече системата трябва да се тества в реални среди, според мен за това е този релийз, а не за да ти открадне данните на дебитната карта или поне аз съм далеч от тази мисъл :mhihi

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Вто 02 юни 2015 17:54

Traytor написа:Ами това е положението, безплатно получаваш новата операционна, но за сметка на старата.

:deal
https://techingiteasy.wordpress.com/2015/03/24/how-to-rollback-to-a-previous-version-of-windows-from-windows-10/
:a045

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 02 юни 2015 18:39

Това се отнася за тек превюто... Него всеки можеше да го инсталира. Аз говоря за крайния продукт който излиза в края на юли и е достъпен за потребители с валиден лиценз... Хора защо разбрали неразбрали пишете?

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Вто 02 юни 2015 20:21

В обяснителният текст въобще не се споменава за превю. Ти от къде разбра,че информацията от линка е за него?

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 02 юни 2015 20:24

Защото съм проверил и отделно говорих с customer support на microsoft какво ще се случи с лиценза на windows 7цата ми. В момента в който получиш лиценз на 10ка на база старата ти ОС другия лиценз се зачерква.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пет 05 юни 2015 8:18

Как да разкарам това съобщение? Деинсталирах ъпдейта, който е посочил колегата, но при следващия рестарт, се ъпдейтна отново и пак цъфна. Трябва да забраня уиндоуса да се ъпдейтва или? Уиндоуса е 7, легален, не мисля да го сменям. :smile

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 05 юни 2015 8:26

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”