Здравей, колега.
От изчетеното в този форум и аз разбрах,че може да е от посочените от теб неща. Мислят тази седмица, ако ми остане свободно време, да сменя О-пръстените, защото газаджията не ги е сменял(груба грешка според мен) и от там нататък ще търся някой познат от който мога да взема работещ датчик и бубина за проба, защото както каза ти — не са евтини.
При развитие ще пиша в темата :)…
Golf MK4 1.6 101 к.с. AKL тресе и прекъсва след палене
Re: VW Bora 1.6 AKL, тресе при първо палене и гасне
Колега имам Г4 със същия мотор АКЛ и имах същите проблеми смени си само О- пристените и всичко щесе оправи ако си изкарал всми.коректорите и ако не си сменил като ги монтираш обратно проблема е от това че не оплатняват като е студена двигателя и засмуква въздух и неможе да определи горивния смес а като загрее тези пръстени разширават и уплатняват ди някаде и вари по нормално до като подадеш малко мръсна газ смени ги и си готов нети трябва нищо друго и пиши за резултата
сената на пръстените беше около 20ЛВ на виктор ренз
сената на пръстените беше около 20ЛВ на виктор ренз

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, при мен така правеше от О-пръстените. Успех.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Ясно е колеги, ще ги сменям.
А бихте ли казали нещо особено при смяната им има ли?
А бихте ли казали нещо особено при смяната им има ли?
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Развиват се с шестограм, мисля, че беше 6мм. Вкарвай го добре да не превърти. При мен газаджиите го бяха прее.али и се отви една идея преди превъртане. Като сглобяваш внимавай с маркучетата за вакуума да не забравиш някое, че ще прекъсва още повече. Ако не си сменял свещи може и тях да смениш, че после е трудно. Успех!
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Bora 1.6 AKL - тресе при първо палене и гасне
Не съм колега. Нямах никакво свободно време през последните 2 седмици
.
Утре сигурно ще я оставям в сервиз за смяна на накрайници и ще ги карам да сменят въпросните О пръстени. Веднага щом има развитие — ще пиша.

Утре сигурно ще я оставям в сервиз за смяна на накрайници и ще ги карам да сменят въпросните О пръстени. Веднага щом има развитие — ще пиша.
Re: Bora 1.6 AKL - тресе при първо палене и гасне
ок колега, аз мислех че и при мен е така но се оказа много по сериозно, двигатела няма компресия и сега е за ремонт. разглабяне, шлайфане на глава, и др.
пиши като имаш развитие.
поздрави.
пиши като имаш развитие.
поздрави.
Re: Golf MK4 1.6 101 к.с. AKL тресе и прекъсва след палене
Моята уредба я поставиха пълните некадърници на прехваления Станислав Василев в жк Левски. Освенче от самото начало превключва на газ след 70 гр....но сега по някога изключна от газ и неще сълго време да прихвърли от бензин на газ....кажете някой лош майстор дето не е най доббрия но разбира ат газ инж. Да отида при него.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”