Golf 2, изгорял кабел и бушон, също така не пали, не върти

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
balkanski322
Автомобил:
Двигател:

Golf 2, изгорял кабел и бушон, също така не пали, не върти

Мнениеот balkanski322 » Пон 15 юни 2015 15:28

Здравейте,

Ако някой може да ми помогне с моя проблем ще се радвам. Значи преди 2-3 седмици си купих голф2, 1985г. бензин 1.3 - карбуратор ( за да си ходя на риба , че пътищата са много зле.

Сега проблема почна по следния начин: При едно леко дъждовно време забих дясното огледало на дърво :) , беше мокро и се подхлъзна. Сам си смених фара , мигача , бронята ( металното под пластмасата ) , след това заваля доста силно , но аз си карах из асфалта ( споменавам всичко за да може да се сдобиете с някаква представа ) , незнам дали няква водичка да се пръснала из под двигателя и да намокри някакви връзки ( все пак има доста такива около акумулатора и фара ( десния ). Та следващите 2 дена стана аварията ( така да кажа ).

Давам контакт и въртя ключа, ужасен дим под волана , върти , върти и пали ( иначе си палеше без да върти много ). Искам да отбележа ,че паля на ГАЗ ! Колата е със сменен МОТОР , на 75 000км ( уж :) , нямам гаранция , но се доверявам на казаното ). така да се върнем на проблема. След като запаля си карах без проблем, на топло пали пак без проблем. Следващия ден още по-зле !!! Давам контакт се едно прави едно въртене и спира, давам 2-ри контакт върти , върти и пали, след като карам пак нема проблеми. 3-ти ден реших да направя каквото мога, свалих под волана кората и видях кабела как се е стопила коричката и, единия бушон първия най-отдясно "10" изгоряло. Извадих бушона , стопения кабел го прекъснах като извадих от едната страна. Запалих и от РАЗ запали ( зарадвах се много ). Беше неделя и нявсякъде беше затворено затова реших днеска да я водя на Жичкаджия ... НО сутринта давам контакт , лампичките светват , чакам да изгасне мигащата и искам да паля , чувам само как прави едно ЧЪК и нищо друго, пробвам пак и пак , само се чува едно ЧЪК и толкоз. Сега си мисля дали да не я пробвам да я паля с бутане и направо да ходя на жичкаджия, ако изобщо стане. Моля ви за мнения. Ето и снимки:
Прикачени файлове
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2, изгорял кабел и бушон, също така не пали, не вър

Мнениеот van4ooo » Пон 15 юни 2015 20:13

balkanski322 написа:само се чува едно ЧЪК и толкоз
това вероятно се дължи на изтощен акумулатор поради голяма утечка.Замери утечката,провери фара и мигача които си сменил вероятно там е проблема.Като извади тая стопена жица(това там е няква обща маса не е ли затегнато за купето) и буксата на волана кое не работи? Предпазителя не е ли за вефа(на капака на предпазителите трябва да пише)провери му жиците.

balkanski322
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balkanski322 » Пон 15 юни 2015 21:02

Да много правилно, това за общата маса беше закрепено с една видийка най-отляво между таблото на бушоните и самата вътрешна кора. Днеска помръднах клемата на акумулатора "+" и запали пак, и баща ми казва че има късо някъде, ще проверя кабелите ( всичките , които имат изолирбант , вкл. и тези които аз увих ) и ще опитам пак. Колата е на село , нямам винетка и застраховка , затова ми се ще сам да успея, щот я ползвам само за риба, а и не искам да се разкарвам до майстори ако е дреболия. Между другото акумулатора е нов, но човека от която я купих колата, доста калпаво е свързал клемите , иначе нямат нагар, но мисля да сменя и клемите за по сигурно. Само кабела незнам ка да сменя :( , немога да го извадя това чудо , искам да кажа ,че немога да извадя изгорелия кабел от тази пластмасова главичка ( някакви идеи ? )..

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пон 15 юни 2015 22:20

Някъде се губи маса, виж за какво е била тая стопената и ще се ориентираш къде е проблема :)

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 15 юни 2015 22:29

На четвъртата снимка където държиш буксата под всяка клема се вижда по един малък правоъгълник там навираш нещо(има законтрящ щифт които трябва да прибереш към клемата и тогава дърпаш).Откачаи клемата на акумулатора когато голфа почива да не вземе да пламне или да замине акумулатора докато решиш проблема.

balkanski322
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balkanski322 » Сря 17 юни 2015 16:00

Бях при жичкаджия, стегна ми връзките на клемите с кабелите на акумулатора, видя ,че е нужна маса на единия фар, и затова проби с бор машина една дупка до фара и захвана с един болт кабелите на фара, смени бушона и толкоз :) ... каза ми ако се запали нещо да изляза от колата на 15м. ( така са казвали пожарникарите ) :))) .

balkanski322
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balkanski322 » Сря 17 юни 2015 16:24

Така направих снимки зада покажа крайния резултат :) ... Благодаря за всеки съвет ;) . между другото акумулатора ми играеше наляво надясно и нагоре , надолу , защото нямаше стягащата метална. клемичка , купих я и нея от моргата ;) , и то мисля че играе роля при тези проблеми ! Стегна дебелия кабел на минуса , че и то не е било много здраво хванато.
Благодаря пак за всеки един коментар !
Прикачени файлове
rsz_cimg1720.jpg
rsz_cimg1721.jpg
rsz_cimg1722.jpg
Това е било също хлабаво, стегна и този кабел...
rsz_cimg1723.jpg

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”