Много катастрофи взеха да ставават

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
GTE
Автомобил:
Двигател:

Много катастрофи взеха да ставават

Мнениеот GTE » Сря 16 мар 2005 9:48

Трагедията е станала около 20.00 ч. вечерта на 15 март.

Радослав Драгомиров, 31-годишен, от кв. “Белите брези” и Мария Колева на 32 г. от кв.” Красно село” са загиналите при тежката катастрофа на бул. ”България” в столицата, предаде "Фокус”.
Това са двете жертви на тежката катастрофа станала вечерта на 15 март на кръстовището на бул. ”България” и “Димитър Несторов” в столицата, близо до бензиностанция ШЕЛ.
Шофьорът на автомобил БМВ – трета серия е помел хора, чакащи на намиращата се наблизо автобусна спирка.По информация на очевидци той извършвал изпреварване от средната лента към най-лявата. Колата обаче се е отклонила вдясно и връхлетяла върху автобусната спирка, като блъснала жена, която починала на място. След това автомобилът се ударил в стълб и се е преобърнал.
При инцидента шофьорът на БМВ-то е загинал на място, а спътникът му е оцелял. Пострадалият е откаран в “Пирогов”.

Хайде да си кажеме честно с каква скорост караме. В София, изключая Цариградско шосе, по закон трябва да се кара с 50 км/ч. Е кажете ми кой го спазва това. Аз като се опитам да карам с 50, например по бул. България, всички почват да ме изпреварват зверски и от ляво и от дясно. По Цариградско ако карам с 80 пак съм най-бавния. Все пак тея закони са мислени и са се наложили с времето, обаче ние нали сме големи ербапи и сега викаме олеле мале какво става, ами става щото няма култура и възпитание, няма семейна среда и уважение, което се гради първите 7 години. Сега ще е така, докато още от ранна възраст не си знаеме мястото.
Сега се затопля времето и ще наизлизат всякакви, това едно, второ дори и след 15 години шофиране никой не трябва да си и помисля, че е голем спец, щото много бързо може да бъде много гадно изненадан.
По-скоро нека се вгледаме повечко и в себе си е моя апел.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 16 мар 2005 9:53

Помислете как може ние (VW-club) да направиме един апел към хората да започнат да карат НОРМАЛНО. Мисля, че трябва да се включим по някакъв начин - все пак май сме най-големия авто глуб в БГ

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 16 мар 2005 10:26

Напълно си прав, и за възпитанието и за скоростта. Изправя ми се косата като тръгна да шофирам. То не са комплексари с 100 годишни "бегачки", не са идиоти с лъскави колици, не са селяни с ладички и кво ли не, а за малоумниците с служебни микробуси и баничарки да не говорим. Маршрутките просто са извън тази класация.
Обаче проблема не е само в скороста. Не ви ли се струва че София се напълни с строежи а от там и с камиони, а тях ги карат хлапаци на 20 - 25 години, и то по наи-централните улици. Ужас и безумие!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 16 мар 2005 11:18

Като начало може да се обърнем и към колегите от другите автоклубове ако сте съгласни! :?:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 16 мар 2005 11:29

Твърдо ЗА, ама дали има смисъл.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 16 мар 2005 11:37

чух това вчера в новините в 23.30....просто вече няма ден без убити и то от идиоти каращи с 10000 км/ч и мачкащи хора наред по спирките, ами така е като в съда за птп завършило със смърт дават условни присъди, убиеца след 2 дни е отново на арената и мачка наред

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 16 мар 2005 11:39

Просто няма кой да ни чуе... аз днеска направо съм шокиран от това колко тъп народ имало в тая държава и как този тъп народ се увличава прогресивно!!! В една друга тема писах как ми се изхабиха нервите докато си дойда от Дупница до тук (София)... То не беше неправилно изпреварване, то не беше неспазване на ограниченията...
Чудя се как не ме отнесоха... Пък като си дойдох до СФ, просто тука стана вече голям купон - задръствания, неправилно изпреварване(бих казал абсолютно забранено), навлизат в насрещното платно с надеждата да прередят чакащите хора на светофара... разни тъпи говеда се разхождат по платното, все едно, че е тяхно... бре, тея пешеходци станали много нахални!!! Аз като пресичам, ако ми дадат път, тичам и бързам да мина, така, че да не затруднявам шофьора, да намалява... Ей, като ми прещрака нещо тука зад ухото... като почнах да давам яко газ и да пибиткам... отварям прозореца и псувам наляво и надясно, да му се не види, как всички веднага бягат та ще се скъсат чак!!! Но защо трябва така да бъде - с рогата напред?
Не, определено тази държава няма начин да се оправи, защото това си зависи от самите нас.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 16 мар 2005 11:43

Аз също се присъединявам към апела, но смисъла ...
Който си е ограничен , си остава такъв. Дори да го осъдят ще е условно, да го глобят ... 500-1000 лв , за два човешки живота.... трагедия
Напълно подкрепям колегата mladvampirTDI . За дупките и отговорността на общината пък да не говорим

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Сря 16 мар 2005 11:53

scuba написа:Помислете как може ние (VW-club) да направиме един апел към хората да започнат да карат НОРМАЛНО...

Колко пъти съм се навивал със ставането ми ситрин "Днес няма да се нервирам и ще я давам по-спокойно!" Тръгвам бавно и спокойно и ... на първите 10 мин. някой/някоя ти изкача от някъде или те засича зверски и то без да се извини, а все едно ти си в нарушение... следва репертоара на Христо Стоичков от Световното през '94г.(помните как без звук, но по усните и изражението му се разбираше какво казва). :D Въпреки това пак внимавам как карам, но малко по-бързо! :oops: Проблема е в тарикатите, които като качат някоя кифла до себе си или се нашмъркат се правят на пилоти от Ф1. Мислят си, че всичко е като във филма "Такси"... да ама не ... там всички карат с една скорост и без маневри за да може да стане хубав слалом между тях! Можеш ли да предвидиш какво ще му щъкне на дядо Петко или баба Пена пред теб - не!? Съжелявам, но съм ефектиран от един селяк, който направи точно такъв слалом като в "Такси" онази вечер по "Цариградско" в най-големия пик от крайна лява до крайна дясна лента... Screwy :motz:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 16 мар 2005 14:12

Наказанията, според мен, трябва да са драстични и да се прилагат. Карал с превишена скорост - вземи му книжката за половин или една година, прекарай го през проверовъчен и тогава на улицата. Хванали го пиян - 2,3...5 год без право да управлява та да изтрезнее и пак през изпит. Направил катастрофа и изпомачкал хора - 10 години без право да управлява освен съдебната процедура. Дори и да се опита да мземе наново книжка, компютърът ще го изхвърли докато не му изтече наказанието. Какво е това 1000 лв. гаранция при смъртен случай и на топло при мама???

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Сря 16 мар 2005 16:11

напълно подкрепям усилията на всички участници в движението да си помогнем само, т.е. да я караме спокойската...
приел съм за мое верую, че масата шофьори са некадърни малоумници, стремящи се по пътя към отвъдното да си вземат спътник от редиците на пешеходците или останалите водачи на МПС и влагам енергията си да се пазя от тях отколкото да се опитвам да ги превъзпитам, което по дефиниция е невъзможно ...
айде, че се олях, ама темата е болна...

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 17 мар 2005 10:54

Всичко написано тук е много хубаво, само да не стане "едно говоря, друго върша", защото е много лесно да се търси причината в другия. От както съм с новата кола се стремя да спазвам правилата и да се държа дисциплинирано и толерантно, но не винаги се получава. Успокоявам се че все пак първата крачка е направена ......

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 17 мар 2005 11:09

според мен проблема по нашите пътища са хората които карат служебни коли и хората с какви ли не карти дето катаджиите не ги закачат. Имам братовчед стана полицай и всяка вечер си пие по ниаклко ракии и си кара. Питам го не го ли е страх тои вика аз книжка не нося бе бате само служебна карта. Какво да му обясняваш на такъв човек че го питаш не го ли е страх да не убие някой....

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 17 мар 2005 11:14

Напълно си прав!

barmalei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barmalei » Чет 17 мар 2005 13:53

Основните проблеми са на първо място лошото или напълно липсващо възпитание и на второ корупцията сред контролните органи, че и в съдебната власт.
Но най-вече във възпитанието.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”