Колко дизел ви горят колите ?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: Колко дизел ви горят колите ?
В потвърждение на теорията на Стиви изложена по-горе ще кажа, че служебната хюндайка и30 1.6 црди 90 коня от отбивката за Сливен до София с гонене на 150-160 на местата където може с климатик изгори 7.4 по борд.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Stivi - до 65 км/ч няма значение коефициента на въздушно съпротивление .... оттам нататък е друга сметката
но аз нямах това предвид - просто реплика - решил съм да експериментирам просто с разхода на Фабийката - някой път ще я докарам до под 4 в името на експеримента , но не по магистрала
но аз нямах това предвид - просто реплика - решил съм да експериментирам просто с разхода на Фабийката - някой път ще я докарам до под 4 в името на експеримента , но не по магистрала

- sim_ex
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
- Двигател: AVF
Последната седмица харчи между 3,9 - 4,2 на 100 среден за 30 километрови отсечки 90% магистрала с ограничения навсякъде 80 - 100. Ако карам на парче 200 км сигурно ще падне до 3,7 Уловката е , че управлянието на турбото не работи,и кончетата са наполовина, но 100 кмч не са проблем. С 17" гуми 225 .Влязла е в авариен режим , направо петролните компании ми предлагат без пари да ми я оправят като гледат колко харчи 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако спреш климатика и сложиш по-тесни гуми, направо пада на 3,1. А ако не караш над 80км/ч и пускаш по инерция, ще започне да връща и петролните ще те гръмнат!
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Освен петр.компании и БДЖто и автобусните компании се скубят за косите...
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
На твое място не бих я правил и тръгвам за морето.Среден разход 3,7 

- sim_ex
Климатика разбира се е изключен и сега, тя с него едвам ще върви (на снимката се вижда 33,5 градуса) абе мало е горещо ама , като захладнее ще и стегна конете , аз не съм от претенциозните . Рекорда ми беше 3.8 ама не се сетих да го снимам, и си мери съвсем точно преди беше 5.5на 100 и по резервоар пак толкова. Значи който го стяга джоба за дизел да си изкара само буксата на вентила за вакуума за турбото и ще постига подобен разход може да си направи и ключе
всичко е ограничено софтуерно, повече от 2400 оборота не вдига и то като ги вдига става много бавно...
всичко е ограничено софтуерно, повече от 2400 оборота не вдига и то като ги вдига става много бавно...- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Боже...много мъка има на тоз свят...И сега какво? После ще се дават пари за чистене на геометрия ли? Или не дай си вариант, да тръгнеш да "заобикаляш" още "по-икономичен" такъв Пасат и насреща един бетоновозsim_ex написа: всичко е ограничено софтуерно, повече от 2400 оборота не вдига и то като ги вдига става много бавно...
Сбъркали сте колите ( Пасат ) ако все "гоните" мизерен разход, не са тези пасати най-добрите в това отношение. За мен разход под 4.5-4.7 на сто си е живо мъчение, издевателство над колата и другите участници в движението.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Е то като види бетоновоз ще и скочи на гушата
и ще покаже разход 20 на 100
и край с икономията. И аз мисля, че кола от висок клас, каквито са пасатите с мощности от порядъка на 131 или 150 или така нататак, едва ли е мислено за икономията чак толко, е мислено е но разумна икономия, защото дори милионерите мислят за икономия, то иначе щяха да станат клошари. Аз навремето с моето фиатче със скромните 70 коня моно инжекция съм преживявал големи страхове, скачаш до ламарината да задминаваш и не те виждат, че се опитваш да ги задминеш или нарочно правят незнам, и се задава тир и
дори са ми примигвали с фарове да бягам, много си я харесвах количката и много си я поддържах, но определено повечето мощност ми харесва. Карам си със 110, по gps 100 и виждам колона от тирове или коли и газ, излита като самолет и се прибирам в лентата и готово, мощноста си е мощност. Заслужава си данъка от 180 лв. 
За да не съм оф пак и да ме бият
по комп показва 5 на 100, реално към 6 и нещо по мои изчисления.
и ще покаже разход 20 на 100
дори са ми примигвали с фарове да бягам, много си я харесвах количката и много си я поддържах, но определено повечето мощност ми харесва. Карам си със 110, по gps 100 и виждам колона от тирове или коли и газ, излита като самолет и се прибирам в лентата и готово, мощноста си е мощност. Заслужава си данъка от 180 лв. 
За да не съм оф пак и да ме бият
Последна промяна от betaserk на Сря 16 сеп 2015 9:02, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да де , ма нал' ще оскубем управлението на геометрията, ще "махаме" букси, вакууми... В движение ли ще закачаме Н75 и вакуумитеbetaserk написа:Е то като види бетоновоз ще и скочи на гушатаи ще покаже разход 20 на 100
sim_ex написа:Значи който го стяга джоба за дизел да си изкара само буксата на вентила за вакуума за турбото
sim_ex написа: Ако карам на парче 200 км сигурно ще падне до 3,7 Уловката е , че управлянието на турбото не работи,и кончетата са наполовина,
Мъка...мъкаа
- sim_ex
чакайте сега каква мъка. Не ми ли е позволено да ми се повреди колата?Просто темата е за разход и не виждам лошо да споделя. Не мен ГО без каско ми струва обърнато годишно 1130лв., а данъка 580лв a i отскоро ще има винетка към 180лв - къде мислиш, че си ги слагам 2,2 лв. спестени на 100 км?
Последна промяна от gr_kanev на Сря 22 юли 2015 14:40, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На мен ми се струва, че си се надценил с възможносттите за каране и поддържане на такава кола. Не се обиждай, нямам лично нищо против теб, колега 

-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
1200 лева застраховка за такава кола в бг? Ева си...
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Явно не е в България, 180лв винетка... Но дори и в авариен режим AVF ще изкара такъв разход по борд ако го засичаш само при надолнище. Иначе и аз мога да си изкарам снимките на разхода 4.6 по борд за 19км от Омуртаг до Търговище и да пропускам навръщане 7.2
- sim_ex
4.6 - 4,7 на 100 ми е нормалния за тази отсечка обаче лятото в топлото, и маслото е 5w30(май правилното е 5В40..)Както казах само парава магистрала с ограничение 80 - 100 кмч за 27км , после един светофар и 3 км с 55 кмч и гася и тва е , колко да харчи, няма изпреварване, няма нищо като влак е и с 85 колко да харачи, че какво му е в авариен да е 3,9 на 100 ? По принцип си карам доста икономично , пък и спазвам павилата.
Ясно че пти тези цифри не съм в БГ. Пък какво да съм се надценил,казват , че старата кола трябва да е 3-4 заплати, поне тук една такава тема има, е мойта е 1 до 1,2 нетна заплата зависи дали със 17-ките или не. Ама ся го обърнахме да се оправдаваме кой какаво си позволява и какво може. Само ще вметна , че хората които имат пари, ги имат не защото ги дават налява на дясно, някой хора никога не го разбират и се чудят що някой имал, а те не ! Та не е само да ги спечелиш...
...и да добавя че тва с копчето за нарочно преминаване в авариен режим с цел икономия го измисли шефа ми... след като му се "похвалих"
Ясно че пти тези цифри не съм в БГ. Пък какво да съм се надценил,казват , че старата кола трябва да е 3-4 заплати, поне тук една такава тема има, е мойта е 1 до 1,2 нетна заплата зависи дали със 17-ките или не. Ама ся го обърнахме да се оправдаваме кой какаво си позволява и какво може. Само ще вметна , че хората които имат пари, ги имат не защото ги дават налява на дясно, някой хора никога не го разбират и се чудят що някой имал, а те не ! Та не е само да ги спечелиш...
...и да добавя че тва с копчето за нарочно преминаване в авариен режим с цел икономия го измисли шефа ми... след като му се "похвалих"
Последна промяна от sim_ex на Сря 22 юли 2015 19:56, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Дизелови агрегати”