Здравейте ! С какъв момент се затяга гайката на задната лагер главина ? Колата е от профила ми, но задния лагер е същия като на Голф 4 и си върви с цяла главина. Просто вече няколко лагера сменя отзад и ми писна. Слагал съм на FAQ и на Meylle или Крафт беше другия. Колата е с ABS.
Възможно ли е от лошо натягане на идват проблемите ?
Последна промяна от javor_bg на Пет 31 юли 2015 20:18, променено общо 1 път.
Това което е на снимката по-горе, не е главина, а ос на главината.Тази ос показана на снимката е за два конусни лагера монтирани противоположно един на друг и гайката регулира хлабината на лагерите. Няма понятие момент на затягане на на гайката за такива лагери.Има начини за регулиране хлабината на лагерите.
Това, което съм написал е регулиране на хлабината когато са два конусни лагера в главината на задно колело. На снимката в първото мнение, сигурен ли си че това е главина на задно колело.Много ми прилича да е за предно колело.Поне на Голф3 задната главина е с два конусни лагера.
На Голф 3 задната главина е с два конусни лагера, които се набиват в барабана, но на голф 4 е лагер-главина - точно каквото е показал колегата на снимката
На моя Голф3 2Е 1994 на четирите колела са дискови спирачки-няма барабани. Особенното на задните колела е че спирачния диск и главината е едно цяло-казват му дискглавина. Двата конусни лагера са набити в отвора на главината/ вътрешният е по-голям от външния/.След поставяне на главината върху оста, чрез затягане на гайката се регулира хлабината на конусните лагери.
При Голф4 предполагам е същият принцип. На предните колела диска е отделно от главината и се прикрепва с едно малко болтче за да съвпадат отворите за болтовете на джантата /всъщност болтовете на джаната дуржат диска към главината и поемат усилията при спиране-вижда се на снимката в първото мнение/.