голф 5, 1,9 тди, 105 к.с. въпроси за бартер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stelyna
Автомобил:
Двигател:

голф 5, 1,9 тди, 105 к.с. въпроси за бартер

Мнениеот stelyna » Сря 02 сеп 2015 6:41

Не съм сигурна, че темата ми е за този раздел, но не намерих по-подходящ..
Имам нужда от спешна консултация за един голф 5, който ми предлагат на бартер.
Голфа е 1,9 тди, 105 к.с., екстрите за модела, климатик, железни носачи.
Като цяло голфа има забележки. Пиша накратко: 2 врати, забелжки по боята, които не са много фрапиращи, шофьорска врата с козметичен дефект до ключалката от опит за кражба,лети джанти с три липсващи капачки, липсващо копче за фаровете, развален клеморед и колата пали без да подгрява свещите, акумулатора е 60Аh, на таблото светят доста лампички вкл. и чека /собственика казва, че е сменявал маслото, филтрите и накладките и не са чистени грешките/, пукнато предно стъкло, липсваща задна чистачка. Сигурно, ако се загледам ще видя и още. На бартер цената на колата излиза 3000лв. Въпроса ми е, струва ли си да я взема в това състояние или ще ме заболи главата от ремонти...? Замислях се да я оставя за себе си, но искам да чуя и вашето мнение.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Re: Въпрос за голф 5, 1,9 тди, 105 к.с.

Мнениеот Xaxy » Сря 02 сеп 2015 7:16

Пукнатото стъкло,ще ти създаде ядове с полицията,ако не го смениш веднага. Щом има толкова,много забележки не си струва.

Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceneto » Сря 02 сеп 2015 8:02

ами тази кола може би не е била стопанисвана от много грижлив собственик
проблемите дето виждаш, може би са върха на айсберга.
ако все пак решиш да я взимаш по-добре и направи диагностика и оглед на ходова част, защото цената може и да
ти се струва ниска, но времето и парите, които ще ти се наложи да вложиш може да я оскъпят повече от нормалната
цена на такъв автомобил - затова гледай и смятай колко поскъпва с всяка операция, която ще трябва да извършиш.

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Сря 02 сеп 2015 8:41

Определено най-добре мини една диагностика с VAG COM ако трябва изтриите грешките и след това пробваите да я запалите, покарате на кратко разстояние, отключване/заключване на врати прозорци всичко и ще се види ако натрупа грешките дали просто не са ги чистили или се опитват да замажат положението.

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Сря 02 сеп 2015 9:13

К'ва диагностика да мине бе пичове, дрънкате колкото да не заспите, първо тая кола за да има толкова дефекти е барака поне на 500 000 или е карана от пълни мизерници. Второ вие знаете ли как се движат цените на колите втора ръка?Според вас тая барака за 3000 лева може ли да е читава? НЕ.Само за да дам лек ориентир относно цените.В Германия Skoda Octavia 2003-2004 година на по 140-150 000 километра в добро състояние вървят по 3000-3500 ЕВРО сами си правете сметката на какво диридже е тоя Golf за да го продават за 3000 лева

Потребителски аватар
stelyna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelyna » Сря 02 сеп 2015 9:29

Така е, прави сте, колата според мен е карана от мърляч-момче на 22г. Проблема е, че продаваме камион, който не се продава лесно за 7500лв, а този е единствения, който се нави да го вземе - дава голфа, 4000лв и един фургон. Знам, че ще се вложат пари по него, но въпроса е дали проблемите с клемореда и грешките са отстраними. Ходовата част я огледахме и е в добро състояние. Външните забележки не ме притесняват - те са маловажни.

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Сря 02 сеп 2015 9:55

Така както го казваш звучи добре, в твоя специфичен случай направо си е оферта, въпроса е че ако искаш да го караш тоя Golf може да се наложи да вложиш доста пари в него.Аз на твое място бих се навил на такава сделка и после директно препродавам Golf-а и си търся нещо читаво

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Сря 02 сеп 2015 10:07

@кон12 както винаги май ти дрънкаш колкото да не заспиш ако ти е проблем мнението на другите просто не го чети.
Нормално е да предложа да се направи една свястна диагностика за да може да се ориентират заслужава ли си да се набутват с тоя Голф защото ако както "момчето" е казало "просто не са чистени грешките" при една свестна диагностика и съответно триене на грешките всички те биха се набили наново ако е излъгало.
Което съответно може да го накара да даде някой лев отгоре и да не се прави на тарикат.
Във всички случай той гледа да е на далавера това трябва да е ясно.
Проверете и дали всичко по тоя Голф е наред с документацията да не се окажа, че е краден дори, а също така и за удари, че съвсем на скоро спорихме с един как "не бил удрян голфа" му. И му сравних неговата предница с моята при което му трябваха точно 10 секунди за да си признае, че е удрян.

Потребителски аватар
stelyna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelyna » Сря 02 сеп 2015 10:17

Да, кола втора употреба крие много рискове. Аз самата съм продавала преди време коли, но с голф 5 нямам опит. Ще направим една диагностика. Колата я продава бащата на момчето, който изглежда сериозен мъж със собствен бизнес, но това не пречи да са тарикати...

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Сря 02 сеп 2015 10:46

Кола втора употреба не крие рискове стига да не я купуваш от България, щото тука не са втора употреба а трета или четвърта в най-добрия случай.В случая ключа към загадката е "3000 лева" вземи колата но не се мъчи да я правиш-няма смисъл, по-добре я препродай и с тия кинтите от продажбата на камиона и колата си вземи нещо читаво.Пак казвам гледайте в mobile.de или в autoscout24.de как вървят и тогава приказвайте

Потребителски аватар
stelyna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelyna » Сря 02 сеп 2015 12:32

Да, видях цените. Доста по-високи са. Ходила съм за коли в чужбина и там читавите коли са скъпи. Тук също е така. И на мен не ми се занимава да я правя, но със сигьрност ще направя една диагностика и ще свеня стъклото. Направо е грехота да оставиш една сравнително нова кола така.

Потребителски аватар
manchorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manchorov » Сря 02 сеп 2015 14:10

Миналата година си взех Голф 5 2006г. 1.9 тди от Германия за 7400 евро.Сам си направи сметка какво ще вземеш за 1500 евро.Това за да го направиш кола за каране според моите критерии,ще трябва да дадеш още 3-пъти по толкова.

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Сря 02 сеп 2015 17:51

Казаха ли ви го....Щяла колежката да му направи диагностика и едва ли не като я направи, колата ще се оправи от самосебе си.То не ти трябва диагностика за да разбереш че от тая кола чеп за зеле не става.Само като чуеш на колко я оценява собственика й, ти става ясно за какъв таралясник иде реч.Плюс т'ва то щом по таблото светват check-ове е ясна работата.Според мен тази кола е пълна загуба на време и не си заслужава да вкараш дори един лев в нея.

Потребителски аватар
Dani16v
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: 1z +

Мнениеот Dani16v » Сря 02 сеп 2015 18:23

Сменил маслото и сега таблото свети като китайски касетофон! :biggrin Ако направиш тоя бартер, след това за да го купи някой тоя Голф, трябва да налееш една чанта пари в него! Както казват колегите, за да си оценява оня 5-цата на 3000, смятай, че е доста по на зор! По-добре изчакай, рано или късно ще продадеш камиона!

Върни се в “Дизелови агрегати”