Понеже се заформи един спор кой е виновен /ако има такъв/ в случая ,та да видя какво е мнението на колегите тук :)
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1645721942337510&id=739822252801362&refid=17&_ft_=top_level_post_id.860168894100030%3Atl_objid.860168894100030&__tn__=*s&__mref=message_bubble
Кой е крив и кой прав в случая-клипче от сураттефтера :)
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Кой е крив и кой прав в случая-клипче от сураттефтера :)
Имам чувството,че камерката стана символ на примерните,добрите,спазващи всяка буква от ЗДвП водачи!
Много мераклии се навъдиха за оператори в "Бай Брадър"...
Пак не е ясно за какво се дрънка този-добре е да знае,да не си смъква прозореца за всяко нещо,макар и да има повече камери отколкото огледала!
От клипа се вижда,че той спира,място има да мине този до него пред него!Решава обаче да се прави на интересен като не дава път!Дано му е станало хубаво на дребната душица!
Много мераклии се навъдиха за оператори в "Бай Брадър"...
Пак не е ясно за какво се дрънка този-добре е да знае,да не си смъква прозореца за всяко нещо,макар и да има повече камери отколкото огледала!
От клипа се вижда,че той спира,място има да мине този до него пред него!Решава обаче да се прави на интересен като не дава път!Дано му е станало хубаво на дребната душица!
лентите не само тук са сбъркани ужасно. даже в радиус няколко стотин метра има толкова сбъркано движение, че този който го е проектирал трябва да си скъса дипломите.
иначе по правилник този в колата е в правото си, макар и да не е ... колегиално, но той не е виновен за това.
Тук конкретно поради особено по-големият трафик за наляво, би трябвало двете основни ленти на булеварда да водят натам, съответно като става лява и средна лента, а за завиващите надясно, да има обособена допълнителна лента.
Всъщност те лентите са си 3, но едната е заделена за зелена зона.
иначе по правилник този в колата е в правото си, макар и да не е ... колегиално, но той не е виновен за това.
Тук конкретно поради особено по-големият трафик за наляво, би трябвало двете основни ленти на булеварда да водят натам, съответно като става лява и средна лента, а за завиващите надясно, да има обособена допълнителна лента.
Всъщност те лентите са си 3, но едната е заделена за зелена зона.
-
virus_2005
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:Понеже се заформи един спор кой е виновен /ако има такъв/ в случая ,та да видя какво е мнението на колегите тук :)
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1645721942337510&id=739822252801362&refid=17&_ft_=top_level_post_id.860168894100030%3Atl_objid.860168894100030&__tn__=*s&__mref=message_bubble
Не всеки ползва Facebook, а клипа от линка е достъпен само след влизане в профил.
обикновено софийско объркване на това място https://www.google.bg/maps/@42.6969398,23.3201229,3a,75y,102.09h,76.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1srFMMuGyhj_GxD6cl-iy4Og!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=en
единият е в лява лента, другият в дясна, и двмата са за наляво, и двамата влизат в средна лента и спорят кой е прав и кое крив. То спор реално не може да има, защото единият не знае, че е сменил лентата си (не е видял сигурно).
единият е в лява лента, другият в дясна, и двмата са за наляво, и двамата влизат в средна лента и спорят кой е прав и кое крив. То спор реално не може да има, защото единият не знае, че е сменил лентата си (не е видял сигурно).
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
virus_2005 написа:Не всеки ползва Facebook, а клипа от линка е достъпен само след влизане в профил.
За това съм го уточнил в заглавието,ако можех да дам друг линк щях да го направя,но няма как

всеки ден минавам от там, много спорна ситуация, защото този с камерата си кара в лентата и си е в правото да се направи левия завой и от двете ленти, които му се откриват. Проблем-а е за този в дясната , чиято лента продължава за десен завой. Редовно попадам в ситуацията на десния (заснетия), случи ли ми се някой да ме държи наказан в дясно си правя левия завой от дясната (за десен завой) лента. Тогава откачат, че хем не му се е получило да ме прецака, хем съм 2-3 коли пред него на светофара. Трябва да има колегиалност преди всичко. Трябва да има разбиране и малко по толерантно отношение. Иначе да си сложиш камера и нарочно да насмиташ хора и да им снимаш сеира си е чиста проба комплексарщина.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен този в дясната лента имаше предостатъчно време да ускори след джипа да даде мигач и този с камерата да го пусне,но той не се вижда в кадър до последно ,а се чува само как свири понеже този пред него не му е познал на боб, че иска да се престрои и не му е дал път !
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Тук място за спор изобщо няма.Този който се бута от дясно трябва да се е ориентирал в коя лента ще кара най малко 30 метра преди кръстовището.
и най-малкото да не се прави на ербап, когато не го пуснат, защото сега като го гледам пак, май точно той дава зор и прави конфликт, а не снимащия
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Ами историята е спорна, защото този от дясна лента може тъкмо да е тръгнал от спряло положение от зоната и иска да завие на ляво.
В такъв случай е до колегиалност, да не говорим че човека - камера като беше спрял имаше място за Джъмбо Джет пред него и БМВ-то, можеше да го пусне.
Аз пускам такива индивиди, ако реално изглеждат объркани, а не нагли. Нагъл е за мен шофьор, който не е пуснал мигач и напира да се престроява. Ако ми пусне мигач и дори да бърза човека, го пускам пред мен, даже и вътрешно ми става приятно, че съм му дал път. Но нагли лайна, които с форсиране и без мигач ми напират - НЕ...
В такъв случай е до колегиалност, да не говорим че човека - камера като беше спрял имаше място за Джъмбо Джет пред него и БМВ-то, можеше да го пусне.
Аз пускам такива индивиди, ако реално изглеждат объркани, а не нагли. Нагъл е за мен шофьор, който не е пуснал мигач и напира да се престроява. Ако ми пусне мигач и дори да бърза човека, го пускам пред мен, даже и вътрешно ми става приятно, че съм му дал път. Но нагли лайна, които с форсиране и без мигач ми напират - НЕ...
DrugiaBliznak написа:Ами историята е спорна, защото този от дясна лента може тъкмо да е тръгнал от спряло положение от зоната и иска да завие на ляво.![]()
има и обратния вариант, без мигач влизаш без проблем, ама виж пуснеш ли го всички вече са подготвени да не те пуснат
Не че мигач дава предимство, но си има индивиди, дето видят ли мигач , света ще обърнат да не те пуснат.-
virus_2005
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Обърнахте ли внимание на двата автомобила пред снимащия? И двата автомобила смениха лентата си без да подадат сигнал! Мила родна картинка.
Този от дясно въобще не е наясно къде се намира и има нахалството да спори. Хубаво не му даде път, но има ситуации, в които може да се прояви колегиалност, но не и в тази.
Този от дясно въобще не е наясно къде се намира и има нахалството да спори. Хубаво не му даде път, но има ситуации, в които може да се прояви колегиалност, но не и в тази.
Последна промяна от virus_2005 на Чет 01 окт 2015 17:04, променено общо 1 път.
точно за това казвам, че регулацията на движението е ужасно, но това е друга тема. Реално трафика се регулира сам, като нарушава закона :) Мила, родна картинка.
Подобна е ситуацията тук https://www.google.bg/maps/@42.697485,23.3231523,3a,75y,343.34h,82.74t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdvMdBB_Zp1TiQR7c9a110g!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=en (по посока на голфа)
За десен завой са може би 1/30 от трафика, но имат цяла лента за сметка на всички останали. Всъщност там се бяха опитали да го оправят, но докато го научат хората и боята се изтри :) после пак го объркаха ... та движението беше ОК за около 2 месеца, това е динамична маркировка, много е модерно на Запад :)
Подобна е ситуацията тук https://www.google.bg/maps/@42.697485,23.3231523,3a,75y,343.34h,82.74t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdvMdBB_Zp1TiQR7c9a110g!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=en (по посока на голфа)
За десен завой са може би 1/30 от трафика, но имат цяла лента за сметка на всички останали. Всъщност там се бяха опитали да го оправят, но докато го научат хората и боята се изтри :) после пак го объркаха ... та движението беше ОК за около 2 месеца, това е динамична маркировка, много е модерно на Запад :)
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Доста често минавам от там и за мен маркировката е сбъркана от-до. Въобще не трябва да се маркира с прекъсната линия щото всеки си прави каквото си поиска.
Да ви питам, как бихте реагирали и кой щеше да е в грешка ако маркировката я нямаше. Тя и без това ще изчезне до месец, и да видим дали твърдението че "следвам маркировката" е меродавно.
За мен този от ляво, трябва да се седи в най-лявата лента, въпреки че прекъсната линия ти дава възможност да се преостроиш в средната, но след подаден мигач естествено.
Подобен казус с маркировка се сещам че я има на Пенчо Славейков при Баня Мадара в посока Пирогов.
Друг е въпроса, че вместо да хабят пари за боички по-добре да запълнят някоя и друга дупка, че зимата иде.
Да ви питам, как бихте реагирали и кой щеше да е в грешка ако маркировката я нямаше. Тя и без това ще изчезне до месец, и да видим дали твърдението че "следвам маркировката" е меродавно.
За мен този от ляво, трябва да се седи в най-лявата лента, въпреки че прекъсната линия ти дава възможност да се преостроиш в средната, но след подаден мигач естествено.
Подобен казус с маркировка се сещам че я има на Пенчо Славейков при Баня Мадара в посока Пирогов.
Друг е въпроса, че вместо да хабят пари за боички по-добре да запълнят някоя и друга дупка, че зимата иде.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”