Голф 3 1.9 tdi 90hp прекъсване/насичане
- DanielSotirov1
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: 95 1z
- Контакти:
Голф 3 1.9 tdi 90hp прекъсване/насичане
Колеги, проблема се появява при нормална работна температура. Настъпвам газта до долу и при 2500 - 3000 оборота колата почва да насича, губи малко мощност, после пак ускорява, после пак насича и така до 4000 оборота. Някой имал ли е този проблем? От какво може да е? А и това става само в движение.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Голф 3 1.9 tdi 90hp прекъсване/насичане
Много хора са имали много подобни проблеми, част от тях са описани в множество теми във форума.
Моят подобен проблем е свързан с ГНП и решаването му е разглобяване и почистване.
Моят подобен проблем е свързан с ГНП и решаването му е разглобяване и почистване.
- DanielSotirov1
- Контакти:
Освен помпата има ли друго, което би могло да бъде?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Термина "насича" не е достатъчно точно и еднозначно описание на проблема според мен
.
Аз лично съм имал "насичане" когато ми се запука маркуча на изходящия от турбото въздух. Получава се доста сериозно лашкане на мотора при голямо натоврване. Когато карам с малко газ няма проблем, но като подам повече, турбото вдига налягане, цепката се отваря и изведнъж компа остава изненадан
, което е процес който се повтаря и както казах е свързан с голямо лашкане на цялата кола.

Аз лично съм имал "насичане" когато ми се запука маркуча на изходящия от турбото въздух. Получава се доста сериозно лашкане на мотора при голямо натоврване. Когато карам с малко газ няма проблем, но като подам повече, турбото вдига налягане, цепката се отваря и изведнъж компа остава изненадан

- DanielSotirov1
- Контакти:
Знам че описанието на проблема е дебилно малко, но ето, че ми даде идея къде да гледам. Пак е нещо!

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Да вземеш да си смениш горивният филтър ли......!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Точно. Това е първото което се прави при такъв симптом.Dobromirski написа:Да вземеш да си смениш горивният филтър ли......!
- Dk4
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: 1.9 TDI 1z 1994
Проверяваш горивен филтър ,турбо пътища, и Н75 клапан.При мене беше клапана 

- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
При мен е абсолютно същото!
Провери дебитомера, при мен отчита по-ниски стойности от исканите - почиства се или се сменява със здрав-коректно работещ.
Закачи колата на VAG-COM , може да се види от там проблема на проверката.
Ако намериш дебитомер от друг автомобил със същия двигател само за проба, може да провериш.
проблема се появява при нормална работна температура. Настъпвам газта до долу и при 2500 - 3000 оборота колата почва да насича, губи малко мощност, после пак ускорява
Провери дебитомера, при мен отчита по-ниски стойности от исканите - почиства се или се сменява със здрав-коректно работещ.
Закачи колата на VAG-COM , може да се види от там проблема на проверката.
Ако намериш дебитомер от друг автомобил със същия двигател само за проба, може да провериш.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
ivel написа:гнп-то го забрави като причина
Може и точно това да е проблема при колегата.Разбира се преди това трябва да изключи всички други възможни проблеми.Не е лошо и в резервоара да погледне какво става с цедката на сондата.
- masterix
- Автомобил: VW Golf II Memphis
- Двигател: EZ 1988
На моята кола Голф 3 1.9 ТДИ 1z, имах сходен проблем. При по-здраво натискане на газта около 2000 и после около 3500 оборота правеше същото и беше ужасно. Доста хора я гледаха и всеки даваше различни диагнози - от дюзи за смяна, през тампони на двигател, ГНП, клапан, калпава нафта и пр.
Оказа се просто откачен кабел на датчик на умната дюза при буксата. Тя се държи от една малка метална скоба на дясната страна на блока на двигателя, като отвориш капака и застанеш пред колата. Точно под капака на клапаните. Та въпросната скоба незнайно как беше паднала долу на кората под двигателя и буксата се беше откачила. Това и предизвикваше накъсването и придърпването при мен.
Оказа се просто откачен кабел на датчик на умната дюза при буксата. Тя се държи от една малка метална скоба на дясната страна на блока на двигателя, като отвориш капака и застанеш пред колата. Точно под капака на клапаните. Та въпросната скоба незнайно как беше паднала долу на кората под двигателя и буксата се беше откачила. Това и предизвикваше накъсването и придърпването при мен.
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
Колега, моля напиши какъв се е оказал проблема,след като го отстраниш.
Върни се в “Дизелови агрегати”