Голф 4 1.9 ТДИ Охладителна течност - Инфо?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Голф 4 1.9 ТДИ Охладителна течност - Инфо?
Не е нормално да мирише в купето, може да е спукано радиаторчето на парното. Както каза Никси, сега си следи нивото. Също следи и за омазняване на предното стъкло.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Може също да погледнеш пластмасовия тройник на главата (точно над скоростната кутия) при мен от там губеше течност. Евентуално огледай и маркучите около водната помпа, при мен единия беше опрял в ремъка и се претърка, следователно изби от там 

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Как се изпарява водата в затворена система? Или ти караш без капачка на разширителния? По скоро сълзи от някъде.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Като цяло оглеждах тея дни не сълзи от никъде и няма мокро никъде от край време ми седи едно като мокро/мазно точно до казанчето за течността за чистачки иначе никъде другаде огледах и за троиника които каза колегата, ако съм се ориентирал правилно и там не видях да е мокро.
Относно изпаряването имам в предвид, че при загряване на тая течност не е ли възможно самата вода от топлината да се изпарява в даден момент?
Относно изпаряването имам в предвид, че при загряване на тая течност не е ли възможно самата вода от топлината да се изпарява в даден момент?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Охладителната система е херметична.
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
BobyM написа:За мен има шанс ако някога е доливано вода за тея 2 години от както колата е при мен лека полека да се е изпарила поне така мисля.
Нивото от както съм взел колата е било малко над минимума.
Вчера долях до максимума и сега при каране известно време и достигната работна температура като спра течността стой доста над максимума, другото което е, че от време на време като го позагрея повече ми намирисва на антифриз в купето, нормално ли е?
Toчно за да не стои над максимума и да го изкара през преливника при по-голям зор не се долива до максимума, а между минимума и максимума, демек на сглобката на съда. Когато антифриза се стопли се разширява.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Сглобката е над Максимума.
Под средата на разширителния съд има две черти, долната е минимум, горната максимум. Разликата между минимум максимум е не повече от 1 пръст и половина.
Пълни се долу горе по средата между двете резки, но и до максимум да се напълни не е проблем(при студен двигател).
Щом загрее антифриза се разширява и нивото малко се вдига
Под средата на разширителния съд има две черти, долната е минимум, горната максимум. Разликата между минимум максимум е не повече от 1 пръст и половина.
Пълни се долу горе по средата между двете резки, но и до максимум да се напълни не е проблем(при студен двигател).
Щом загрее антифриза се разширява и нивото малко се вдига

-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Бях го доливал на студен двигател точно до максимума, при леко загрял двигател е една идея над максимума, при бързо загрят до 90 градуса двигател се поизпълва казанчето.
Като цяло не видях абсолютно никъде теч, от 2 години гледам леко мокро точно пред казанчето за чистачките но надали там ще да е антифриз. :)
Като цяло не видях абсолютно никъде теч, от 2 години гледам леко мокро точно пред казанчето за чистачките но надали там ще да е антифриз. :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз лично доливам на загрял мотор.
Върни се в “Дизелови агрегати”