Направа на информационен модел

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
petarvalchev
Автомобил:
Двигател:

Направа на информационен модел

Мнениеот petarvalchev » Чет 05 ное 2015 0:01

дравейте колеги понеже ме гложди нещо и реших да питам дали ще стане. Понеже колата ми има мулти волан и дисплей за информация от радиото махнах оригиналното и сложих друго. Причината за махане е че нямам ченджър а сегашния плеър ми е от старата кола. Има ли как да направя бутоните да сработят със сегашното и да искарам инфото от диспшея на този които е на таблото. Правил съм схеми с ардуино със свързан дисплея но само каквото му задам от компа. Има ли как да накарам нещо да чете инфото от дисплея на плеара и да го искарам на другият дисплей. Знам че най лесния вариант е да си купя ченджър и всичко да сработи но не ми се правят дискове а и пригиналния касеъофон няма сила.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребителски аватар
baitanas
Автомобил: VW Passat Alltrack
Двигател: CCZB 2012

Re: Направа на информационен модел

Мнениеот baitanas » Сря 11 ное 2015 18:30

Може да си купиш дигитален СД чейнджър и да си го свържеш към оригиналното радио на колата и тогава няма да има нужда да записваш дискове. Това устройство чете и мп3 файлове от флапка ,SD карта или директно от телефона ти.

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Пон 16 ное 2015 0:14

Ако намериш как става - опиши го. И на мен ми е интересно.
Информацията, която аз имам е, че на 3 пина от таблото се подава информацията. Но не знам каква информация и от къде идва.
Преди време правих проверки и май оригиналните плеъри имат 3-та допълнителна букса, към която се свързва ремуут контрола и информацията за дисплея.

petarvalchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petarvalchev » Пон 16 ное 2015 20:20

Да с допълнителна букса е самия модул Но за жалост няма как да стане понеже данните за предаване са различни и няма как да се разкодират така да се каже от плеъра който не е оригиналния. Данните трябва да са CAN

Върни се в “Направи си сам!”