Контролна лампа - Решено
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Контролна лампа - Решено
Здравейте. Не че ми се случва често, но примерно на седмица веднъж ми се случва докато карам да ми светва "контролната лампа за неизправност на системата за впръскване на гориво"(онази жълтата най-вдясно). Това се случва, когато карам на газ (аз карам само на газ, защото ми се прецака стъпковото моторче и съм го изключил). Като светне аз пускам газта и тя угасва, после като подам пак газ не светва отново. Един път пък светна, но не искаше да угасне и аз спрях и изключих двигателя. После като запалих повече не светна. Какво бихте ме посъветвали и възможно ли е да е нещо сериозно, тъй като в книгата пише като светне лампата трябва "незабавно да потърсите квалифицирана помощ в автосервиз".
Благодаря
Благодаря
Последна промяна от megalodon на Чет 29 мар 2007 17:07, променено общо 1 път.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Имахме същия Пасат преди последния, не съм сигурен обаче за двигателя дали беше същия. Та тази лампа и при нас се случваше рядко да светне и след рестартиране на мотора не се пускаше пак. Колата беше карана само на бензин. Но при теб се получава доста често. На мен ми се случи........ за 3 години 5 пъти максимум.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Колега най-вероятно ти светва лапмата известна при по-новите коли като Checka Engine,т.е. имаш проблем някъде по ел.системите,датчици,комп.и т.н.,така че щом имаш газ най-вероятно нямаш емулатор на газовата и от там трупаш няква грешка,поне така предполагам и мисля че не греша,най-добре иди на диагностик да качне един комп. да ти сканира да види за какво става въпрос,щом ти светва най-вероятно ще запише някъква грешка,която ще се отчете от ком.след сканиране,такаче успех 
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MITKO_DVD написа:Колега най-вероятно ти светва лапмата известна при по-новите коли като Checka Engine,т.е. имаш проблем някъде по ел.системите,датчици,комп.и т.н.,така че щом имаш газ най-вероятно нямаш емулатор на газовата и от там трупаш няква грешка,поне така предполагам и мисля че не греша,най-добре иди на диагностик да качне един комп. да ти сканира да види за какво става въпрос,щом ти светва най-вероятно ще запише някъква грешка,която ще се отчете от ком.след сканиране,такаче успех
Тогава би трябвало да ми показва, че стъпковото моторче не е в ред, след като съм го изключил и карам без него. Т.е. няма място за притеснение
- MITKO_DVD
- Контакти:
megalodon написа:MITKO_DVD написа:Колега най-вероятно ти светва лапмата известна при по-новите коли като Checka Engine,т.е. имаш проблем някъде по ел.системите,датчици,комп.и т.н.,така че щом имаш газ най-вероятно нямаш емулатор на газовата и от там трупаш няква грешка,поне така предполагам и мисля че не греша,най-добре иди на диагностик да качне един комп. да ти сканира да види за какво става въпрос,щом ти светва най-вероятно ще запише някъква грешка,която ще се отчете от ком.след сканиране,такаче успех
Тогава би трябвало да ми показва, че стъпковото моторче не е в ред, след като съм го изключил и карам без него. Т.е. няма място за притеснение
Напълно е възможно от какъв тип е грешката може да ти каже само диагностик с комп.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Winner25 написа::офф
При B4 са помислили за газификацията - въобще няма дидод
Сигурен ли си в това, което пишеш ? Че ме глождят едни съмнения ...
Lawyer написа:Ако има газ, нормално е да свети. Аз реших проблема - махнах дразнещия жълт диод. Сега не свети.
Не мисля, че това, което си направил, е добре. Този диод не свети само когато имаш газ, а при по-сериозни проблеми с двигателя.
Последна промяна от gr_kanev на Чет 01 фев 2007 19:56, променено общо 1 път.
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lawyer написа:Ако има газ, нормално е да свети. Аз реших проблема - махнах дразнещия жълт диод. Сега не свети.
хаха това е доста рационален метод

- MITKO_DVD
- Контакти:
Колега това което си направил въобще не е добро решение
,по-добре си го сложи да н есе вайкаш,защото найстина този диод свети при някакъв проблем който някой път може да се окаже доста сериозен,така че ........... ти си знаешКой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: kukata_pasat, rosenstoilov78, ssssl, vanigen, zfa159 и 75 госта