Новата бензиностанция Марешки?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Re: Новата бензиностанция Марешки?

Мнениеот viksanlg » Съб 21 ное 2015 20:25

А къде е втората във Варна?

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Съб 21 ное 2015 20:41

То хубаво марешки отваря нови бензиностанции ама българина ако горивото на друго място е с 1 стотинка надолу ще отиде точно там . ОМВ гледам подбиват цените и вече пред марешки коли почти няма .
Относно ползването на градски транспорт или автобус извънграда ще кажа че ми идва доста по скъпо отколкото да си ползвам колата с куп удобства без да дишам пръдните , ухайни аромати от близката шкембеджийница и потта на останалите участници в рейса.
Малък пример , често пътувам до русе 400 км ,с автобус 2 човека отиване и връщане по 12 лева близо 50 лева , с колата ми идва около 30 лева всичко , е как да пътувам с автобус .

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 21 ное 2015 21:01

Не познавам Марешки, не съм зареждал от него по една причина : далечко ми е Варна :) и е рядко по пътя ми. Но направи ли в Рз ( или Русе, Търново, Горна,Габрово, Плевен, Стара Загора, Сливен и др.) ще ходя само при него , пък нека другите да продават с 2 стинки надолу. Ще го направя от уважение към стъпката му, да продава първи на по-добри/по-ниски цени . Такива хора трябва да бъдат подкрепени. Сега се мъчат да го смачкат, не знам, може и да успеят, може и да не.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 21 ное 2015 21:17

viksanlg написа:А къде е втората във Варна?

Не знам да има втора.
drotomir написа:То хубаво марешки отваря нови бензиностанции ама българина ако горивото на друго място е с 1 стотинка надолу ще отиде точно там . ОМВ гледам подбиват цените и вече пред марешки коли почти няма .

Вярно, че не е каквото беше в началото - опашка на пътя, но все още си има достатъчно коли, сутрин и вечер като минавам оттам, има по две коли на колонка, на ОМВ въпреки, че е по-евтино, няма и толкова.

Потребителски аватар
viksanlg
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Съб 21 ное 2015 21:19

Аз вярвам ,че апетита идва с яденето и не ми се вярва "уважавания" Марешки да прави бензиностанции от милост към хората.Някога аптеките му бяха с най-евтините лекарства, но сега не са такива.Някои други вери от аптеки във Варна бяха "изкупени" от него и сега и там е като неговите цени.Смятам,че благодарение на нас потребителите ще успее да се намърда с определено количество бензиностанции и стане ли силен играч ще постигне съглашение и цените "незнайно" как ще се изравнят като на всички бензиностанции.Не отричам невероятния му нюх за биснес ,но и не вярвам на чистите му и безкористни подбуди.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 21 ное 2015 21:22

И това го има, но както са казали руснаците : поживём - увидим

Потребителски аватар
viksanlg
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Съб 21 ное 2015 21:23

Колегата AugustinerFan написа,че сега щели да отварят трета и аз за това попитах къде е втората...

Д-р Николай Христов
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2013

Мнениеот Д-р Николай Христов » Съб 21 ное 2015 21:27

В медицинските среди мненията относно г-н Марешки далеч не са еднозначни! Едно обаче е сигурно, поне според мен! Добър или лош, но след неговата поява фармацевтичният пазар се промени драстично и вече никога няма да бъде същия. И от това спечелиха ПАЦИЕНТИТЕ! Във Варна отдавна почти няма аптеки, които да работят на максимални цени, каквато беше масовата практика в миналото! Въпрос на време е да видим как ще се развият нещата с тази негова инициатива. На този етап аз продължавам да си зареждам Пасата на Петрол до двете кули. Вчера напълних резервоара догоре на цена за дизел 1.99.

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Съб 21 ное 2015 21:57

Втората бензиностанция на Марешки още не е отворена , но в страницата им казват "Очаквайте скоро". Ще се намира в кв.Левски , мисля че някъде до Лидл до ТУ.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Съб 21 ное 2015 23:46

Втората ще е в Левски,за третата ми спомена приятел,явно не са обявили.Пожелавам му да отвори още 200 :th_up

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 22 ное 2015 23:13

Д-р Николай Христов написа:В медицинските среди мненията относно г-н Марешки далеч не са еднозначни! Едно обаче е сигурно, поне според мен! Добър или лош, но след неговата поява фармацевтичният пазар се промени драстично и вече никога няма да бъде същия. И от това спечелиха ПАЦИЕНТИТЕ! Във Варна отдавна почти няма аптеки, които да работят на максимални цени, каквато беше масовата практика в миналото!

VLAD 777,този цитат е насочен към теб,дори Лукоил да контролира 92%от пазара,достатъчно е да се появи някой който да работи и дори да печели от по-ниски цени на дребно,за да ни "светне" лампата ,че ни гърбят по всички възможни параграфи.Затова написах в предния си пост:Още няколко в БГ като Марешки да последват примера му и картинката с цените на горивата се променя драстично.Ето и един колега е писал,че ОМВ са си намалили цените в отговор на конкуренцията.Явно някои чужди инвеститири имат особенно отношение към това понятие и реагират доста бързо... :mhihi

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пон 23 ное 2015 0:09

Да се надяваме, че вече пазара на горива у нас ще стане в интерес на купувача, т.е. ще намалее монопола на продавачите в него. Но нещата в енергийният сектор за това у нас, се вижда че трудно и бавно стават...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 23 ное 2015 19:12

Тъкмо го гледах Марешки при Цветанка Ризова-Пича каза в прав текст :Големите вериги продават горивата с печалба 0.50ст. на литър,а Аз през 0.01ст.
Отделно че както каза по-нататък в изказването си-ако петрола се вдигне с една стотинка,цената на дребно веднага -нагоре.А че досега са продавали през 0.40-0.50ст.никой не споменава.Щото цената на петрола може да "върви" нагоре ,може и надолу.Само дето надолу никоя от веригите не реагира. Е това ако не е картел в най-чиста форма ,незнам тогава как се нарича.
Тези факти отдавна са публична тайна ,но евала на Марешки че като играч вече в тоя бизнес, гласно ги обяви по централна БГ медия.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 23 ное 2015 19:36

Ако не си забелязал хиените са обсадили Марешки с цел да се сдаде: ОМВ в "трапа" на околовръстното над ВиК дизел-1,71. ОМВ Чайка 1,99. ЛУК ОЙЛ над Мерто 1,71. Лук ойл на Топливо 1,99..... И така - около Марешки дъмпинг, Далеко от Марешки - познатата брадва.Требе от време на време да се разхождаме до Марешки за "поддържка" иначе ще удари кепенците и.....пак по старому.
П.П. по-скъпо е при него - 1,78, ама затвори ли ще си го избият с лихвите.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 ное 2015 19:40

През една стотинка няма да изкара голяма /да не кажа никаква/ печалба :wink трябва да продаде 50 000 литра за да изкара 500 лв печалба за денонощие от която да се платят всички разходи по обекта ! А за да продаде 50 000 литра трябва за денонощието да минат 1000 коли и всички да напълят догоре /50л/ icon_idea И преди съм казвал в темата,ако бях от Варна щях да зараждам само там независимо че тези измамници около него са свалили даже по-надолу :twisted

Последна промяна от Stivi на Пон 23 ное 2015 19:42, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”