Моят Unlucky Passat B5.5 TDI

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Моят Unlucky Passat B5.5 TDI

Мнениеот betaserk » Сря 19 авг 2015 23:17

Свършил си доста работа колега за разлика от мен, само мързел и бира ме гонят :mhihi Утре се навивам да направя нещо и по моята, зарибих се от теб. В първия момент като ти видях колата разпарчосана се уплаших, че си направим някоя беля, но се радвам, че не си. Ако имам въпроси за чистенето на ЕГР ще ти пиша на лично, защото смятам и аз да направя това упражнение някой ден. Жалко за надрания калник от майстора, и моя има малко от някой майстор.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 02 окт 2015 11:35

Напоследък няма какво да се прави по колата, за това само някоя друга снимка :Mr Green Fun (дано още дълго време да няма какво да правя по нея) :mhihi

Какво като не са реални километри, пак си е готино.
Изображение

Няма как да мина през Правец и да не се щракнем.
Изображение

Малко е прашно в колата, ама много километри по цял ден в нея... За пръв път ми даде такъв пробег с оставащото гориво(в Хърватска).
Изображение

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Чет 24 дек 2015 23:00

На тая кола няма ли да и намериш едни пружини Eibach Pro Kit 30/30 ?

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 05 яну 2016 21:03

Напоследък нямам време да гледам какво става из форума... По-скоро бих сложил нови пружини отзад(че моите малко клекнаха). Обичам си височината, че ходя по кофти места :D Не знам защо, ама ми харесва колата да е висока.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 05 яну 2016 21:21

Много ти харесвам пасата, колега! И аз харесвам да си е висок, днес в коловозите от сняг летях като ракета :mhihi и пак закачаше от време на време пък камоли ако беше по нисък.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Нед 31 яну 2016 15:50

Днес имах лошия късмет да се случи нещо със спирачките и новата броня, заедно със десния фар и калник бяха сефтосани... Добре че с толкова се отървахме, ебаси куцуза да потъне скапания педал на спирачката... Край вече на чистата ми статистика за птп-та.

Потребителски аватар
sim_ex
Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
Двигател: AVF

Мнениеот sim_ex » Сря 02 мар 2016 0:35

Може ли да споделиш какъв беше проблема, това можа да спаси дори живот, ако навреме се отстрани...

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Сря 02 мар 2016 22:09

За сега не съм го оправил. Смених цялата спирачна течност и майстора "уж" обезвъздуши системата, ама греда. В момента колата има спирачки но не мисля че проблема е отстранен. Затова пасата седи заземен пред блока и карам полото :| Чакам само да сменя работата за да имам някакво време че да мога да се занимая с колата и ще пиша къде е бил проблема. За сега ще отида някой да ги обезвъздуши ръчно, ако не стане ще има пълна ревизия на спирачките.

Потребителски аватар
Anar
Автомобил: VW Passat
Двигател:

Мнениеот Anar » Пон 07 мар 2016 13:34

Чудна колица. До края на месеца и аз ще се похваля с един такъв красавец /дай боже по-скоро/.

Едно въпросче имам, каква е модификацията на твоя Пасат? /Sportline; Highline; Trendline; Comfortline/

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 08 мар 2016 20:32

Пасата е Trendline.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 01 апр 2016 15:06

Мембраната на вакума за клапата за меко гасене не се лепи. Пробвах. :no
Аз купих втора употреба от Симеон от по стар Пасат.
По старите са изработени от по качествени и по еластични материали. Можеби 5 ица е бил Пасата. :th_up

За да ти пропадне педала на спирачките или ти е заминал тотално главният спирачен цилиндър или имаш пропуск в системата някъде и ще ти губи и течност.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 02 апр 2016 6:49

Мани филмите бяха големи. В крайна сметка след 2 обезвъздушавания и мъки спирачки има. Сега искам обаче и да разкарам тия накладки на DELPHI и тая марка никога повече.... По-рано бях споделил че не ми се лъскат предните дискове(поне не и целите), до колкото разбрах накладките ми са много твърди и не могат да улегнат добре по диска. Задните ми накладки са на 11 месеца и почти 30 000 км и като обезвъздушавахме репликата беше "ти да не си ги сменял наскоро, защото са чисто нови". Взел съм си сега комплект (предни и задни) на TRW, остава да видим ще стане ли днес при niksi да ги сменя.

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Съб 02 апр 2016 7:22

Един приятел си взе Delphi, предни накладки и нови дискове delphi, реално си е легнала доста добре на по-диска, ама тук всичко е ново, но пък при 3,4 спускания на петрохан вече накладките свиреха. Сега спира като железница, докато аз съм с някакви испански и вече 10 000 км. От които 1500-2 са през петрохан и нямат грижи. Icer май са накладките, предни задни и си легнаха по дисковете като бебе при майка си :mhihi Според това което съм чел по форума от TRW ще останеш доволен. :th_up Успех!

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 02 апр 2016 7:30

Ами то и при мене бяха чисто нови дискове и накладки сменени комплект. Просто не се получават нещата с тая марка. Не спират крайно зле като са нови(дисковете и накладките), но оставиш ли колата да не се кара 2-3 седмици и да падне малко дъжд че да ръждясат дисковете и до там. Около 30% от предните ми дискове си седят ръждиви, а и те са сменяни с чисто нови, преди 2 години. Миналата година смених предни и задни и ifidik тогава ми каза същото... "Тия накладки са като нови". Дали ще дам 130лв за предни и задни TRW или 80лв за предни и задни delphi... Все тая. Икономии вече от спирачките... НЕ.

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Съб 02 апр 2016 7:34

Икономия по окачване и спирачна система е много лоша комбинация..

Върни се в “Моят Volkswagen”