Неръждясал Голф 2?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Неръждясал Голф 2?

Мнениеот ktamen » Пон 16 ное 2015 23:05

connor cane написа:Тоест купил си прогорелия + още един голф за части и си решил да не ги използваш, а да ги разпродаваш за части и да си правиш твоя? :eek

Точно така направих :screwy :mhihi
Като гледах с фенерчето кафявия отдолу, ми се стори, че е перфектен. И си навих на пръста, че ще го правя. После като го видях на светло се оказа, че не е толкова добър, но все пак много запазен и си струва да се възстанови. На следващия ден случайно ми излезе още един голф на скромна цена и го взех и него.
Гледката под мокета не беше толкова страшна, но беше достатъчна да наклони везните в обратната посока и така се стигна дотук.
stefan4o написа: а времето

Вярно е това за времето, ама май се вкарах в този филм щото много бързах с покупката, точно защото ми се свидеше времето да обикалям и да търся по-читава кола. Май затова е и приказката - Бързай бавно :exclaim
Сметката дето я направи Наркол е доста точна, но ако си сложа и пропуснатите надници докато се занимавам с глупости........
Така или иначе продължавам да си търся голф, ама искам да е хубав, евтин и да няма нужда да отсъствам от работа заради него. Като си оправя стария голф вече няма да ми е спешно и може да си го търся с години.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 16 ное 2015 23:15

Тръгнал си търсиш Еднорог колега. Нищо не е вечно, дори и голф 2. :mhihi Има бройки които за напълно възстановени и поддържани, но струват колкото голф 5, че и повече. :th_up

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 16 ное 2015 23:26

hooligan_sk написа:възстановени

Не искам такъв. Искам в оригинален вид. Ако сегашният се движи нямам причини да бързам - Когато - тогава. Ако изобщо не се появи, значи няма да си купя. И не съм чак толкова претенциозен, почти съм сигурен, че този метановият, за който споменах, покрива изискванията ми, освен, че двигателят му е 1,3. Със сигурност ще се появи подобен 1,6, остава само да чакам и да внимавам да не го пропусна.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 17 ное 2015 7:21

Тези, дето им искат 5-6-7 хилядарки са видели в нета, че някой прави реставрации и са решили, че могат да спечелят пари от тая работа. Но има и хора, които не им дреме много и ще получиш хубава кола, за немного пари. Виждал съм в нета такива обяви - имаше една бежова или светлокафява Джета, дето си личеше, че я е карал дядка - беше като от завода - искаха й 1600 лева. Обявата стоя точно седмица и малко и после изчезна :th_up Излизат интересни обяви, просто трябва време и търпение да се следят :a045

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 17 ное 2015 16:44

Случва се да излязат хубави колици, които вече са морално остарели и собствениците им искат да ги разкарат.
Търсене, търпение, малко късмет и като я видиш, с парата на място и я отнасяш - не е невъзможно, особено ако не си на зор и можеш да чакаш. :biggrin

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Пон 14 дек 2015 22:21

А какво ще кажете за тази джета, лично от снимките ми изглежда доста добре, но то на снимки всичко може да се докара. Докато не се види на живо нищо не е сигурно. http://www.cars.bg/c1423016

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 14 дек 2015 22:59

Стефанчо сигурно ще я хареса, обаче аз стесних търсенето до софийски двуврат голф 1,6 с минимални ръжди на разумна цена и гледам само за такива. Смяната на гарнитурата на моя голф май излезе успешна и сега изобщо не бързам с покупка. Ако някой комшия я продаваше тази джета сигурно щях да я погледна и нея, ама щом ми е далеч значи не ме вълнува.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 дек 2015 7:28

Тая Джета я гледам от едно известно време по обявите. Струва си парите, само дето е с 4-степенна СК, но това лесно може да се коригира. Иначе да - това е може би представата ми за запазена и стара на години кола, без да съм я огледал по-подробно де, на снимки говорим.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 25 дек 2015 13:08

За тази обява какво мислите? http://www.cars.bg/c1461916
Има ли 1,6 двигател 89кс?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 25 дек 2015 13:28

Най-вероятно е поредният, който не знае какво кара/продава.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=bu5071
Този също не знае, че колата му е 1.3 и е 55к.с. а не 1.6 и 75, както е писал, но е супер запазена, действително :bowdown

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Пет 25 дек 2015 13:33

ktamen написа:За тази обява какво мислите? http://www.cars.bg/c1461916
Има ли 1,6 двигател 89кс?

Това би трябвало да си е 1.6 75 к.с. EZ, ама с тази стойка на немска овчарка и липсата ан акумулатор :mhihi Е за още 200 лева ще стане за каране вероятно. Ама от ляво имаш удар, дясната врата, като че ли е нещо зажулена/чукната. Аз бих го подминал това.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 25 дек 2015 13:57

Имам два излишни акумулатора от голфовете, дето ги купих преди месец. Ама смятах да ида до Пазарджик с влака за да не губя времето и на някой приятел за шофьор, а да нося акумулатор по гарите нещо........
Вратите явно не са оригиналните, защото са с малкия джам. Разширителният съд също не ми изглежда да е от 90г. Обаждах се преди малко и говорих с някакво момче, приятеля му пуснал обявата, някакво момиче им я е оставило да я продават. Нямала ръжда, ама дали наистина няма....... Общо взето нищо не ми каза.
Джетата наистина изглежда много лачена, ама и цената си я бива.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 25 дек 2015 14:00

Тя вече е продадена май :wink

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Вто 12 яну 2016 13:43

Мнение за тази джета изглежда доста спретната на пръв поглед по снимките?
Гледам сякаш пасажерската врата е леко натисната сякаш над лайстната, както и отзад до пълначката за газ.
http://www.cars.bg/c1443363

Изображение

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 яну 2016 13:46

Тази стои сигурно от 6 месеца и нагоре. Един мой колега й е вдигнал мерника, ама не му се бие път напразно. За тия пари ако състоянието е действително перфектно би следвало да са я отнесли вече ама... не знам. Беше обявена в началото 2300. Докато не се види на място, няма как да се каже, на снимки на мен лично ми харесва :th_up Само цвета й е по-различен от моята и това, че е моно, а моята карбуратор, иначе другите работи са 1:1. Вратата й е леко натисната, да. Но това не е проблем и няма да коства много пари за ремонт според мен.

Последна промяна от stefan4o на Вто 12 яну 2016 13:49, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”