Смяна на летни със зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Смяна на летни със зимни гуми

Мнениеот hooligan_sk » Пет 15 яну 2016 20:29

Bluresponse е модел с понижено съпротовление при търкаляне. По-коректно е да го сложиш в едно изречение с Conti Eco contact 5. И в този ред на мисли Premium contact си е спокойно с 5-10 евро по-добър. :th_up

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 15 яну 2016 22:01

Conti Eco contact 5 е трагедия на мокра настилка спрямо Premium contact и Bluresponse.

Premium contact и Bluresponse имат толкова малка разлика в показателите, че на практика би трябвало да струват едни и същи пари. Или трябва да се плащат 5-10 евро повече, само защото в името на едната гума пише Premium?

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 16 яну 2016 0:01

myrshavija написа:
vucata написа:Или най-яката тъпотия да си ги купиш от Лидъл или Кауфланд и след това да чакаш следващата заплата да идеш на гумаджия да ти ги сложат хахахаха

А най-неприятното е да си глупав и да ти личи, а ти даже да не знаеш.

Също толкова неприятно е да си денонощно заядлив нервак.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 16 яну 2016 0:34

chef_ss написа:Conti Eco contact 5 е трагедия на мокра настилка спрямо Premium contact и Bluresponse.

Premium contact и Bluresponse имат толкова малка разлика в показателите, че на практика би трябвало да струват едни и същи пари. Или трябва да се плащат 5-10 евро повече, само защото в името на едната гума пише Premium?

Честно казано цената не ме вълнува особено. Имал съм прекалено негативен опит с Energy saver, Eco contact 3 и Fulda EcoControl. С фулдите се борих цялото лято на 2014г, колата тресеше като за последно, шума беше адски. Дадох стотици левове за баланси, размествания и екперименти, но нервите бяха много повече. Най-накрая си ги взеха по гаранция и представителя на GY ми предложи Blurespons. Обясних му че вече нямам желание за експерименти и настоях за Conti. По ирония на съдбата следващото возило дойде от Волфсбург с Dunlop... поне е Sport Maxx с индекс W. :twisted

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 16 яну 2016 0:50

myrshavija написа:А най-неприятното е да си глупав и да ти личи, а ти даже да не знаеш.

Да и жена ти да не ти пуска и да ти личи е много неприятно :mhihi
Защо да купувам гуми от Кауфланд или Метро или от което и да е било място, на което се продават хранителни стоки, и след това да нося гумите в гумаджийница и да платя 40-50 лв за монтаж и баланс? При положение, че на повечето гумаджийници монтажа е безплатен при покупка на гуми от тях, а цената спрямо хипермаркетите е некви 2-3 лв....

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 16 яну 2016 1:04

hooligan_sk написа:...Fulda EcoControl. С фулдите се борих цялото лято на 2014г, колата тресеше като за последно, шума беше адски.

И аз се бях прекарал с EcoControl. Подведох се по една класация, където Фулда беше от водещите, но моделът беше друг. Едни широки канали, постоянно хващат някое камъче и чатка половин час. Продадох ги набързо след 1 сезон и после минах на Унироял. За летни си говорим (вече).

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Съб 16 яну 2016 16:46

Колега betaserk,така като чета се питам ти имаш ли 18,години защото злобата , остротата и некомпетентността не надвишават 10 г.
По въпроса за колите понеже не са се променили тази е последната в производство:
http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... ada-vesta/
А по темата с гумите седни малко да прочетеш и за тях.Имат много сериозни гуми за тежки зимни условия ,а не за разлигавени асфалти.В Русия има много пътища, където почти целогодишно има сняг и има разрешение за шофиране с шипове даже.Смятам ,че при сравнително тежки зимни условия с караните от теб гуми не би минал и 10 метра.,но у нашите ширини всяка гума си има достойно приложение макар аз да не бих си купил гуми за кола от където си купувам хляба...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 16 яну 2016 17:39

Руските гуми са съобразени с техните условия, там се кара предимно на сняг. Мокър асфалт зимно време трудно се среща. :biggrin

Потребителски аватар
viksanlg
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Съб 16 яну 2016 17:53

muns61 :th_up

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 16 яну 2016 18:49

Колега, viksanlg! Вместо да се чудиш кой на колко години е, вземи ти сподели твоите впечатления от зимните гуми, а недей да ръсиш мозък! Мога да ти кажа, че съм карал на сняг дебел половин метър и колата беше залепена и нито един път не поднесе и нито един път не се поколеба да тръгне и то с гуми ДОТ 09 и то на голям баир с горе-долу 30-40 градуса наклон и все едно си карах на сух асфалт с летните. Колкото до руските работи, колкото и да ми показваш не можеш да ме убедиш, че произвеждат нещо качествено, много добре знаем боклуците им. Ти сам го каза, техните гуми са за дебел сняг и лед, които тук ги нямаме и следователно скъпи ми доктор Уотсън не са за тук, където ще ги търкаляш по асвалта и ще звучиш като лада нива. Колегите по назад сами си казаха за големия шум при каране, никой никъде не те е спрял да си ги купиш, купи ги и сподели, а не да ми изказваш шантави мнения тип СПАМ! Аман от русофили, идете в русия и живейте там, купете си и техните боклуци и си вземете жени от техните боклуци, а не само да опявате колко са супер руските боклуци и как пазара се е ориентирал към запада, а е трябвало да се придържаме към руския и сега да ядем картофи на нова година, защото чинка ми е рускиня и навремето казваше как вечеряли само с картофи на нова година и тук там някой пекан плъх. Можем много да спорим по темите за руснаците и гумите, но запомни, че знам 10 пъти повече от теб за тези неща! :a015

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 16 яну 2016 19:05

betaserk написа: Мога да ти кажа, че съм карал на сняг дебел половин метър и колата беше залепена и нито един път не поднесе и нито един път не се поколеба да тръгне и то с гуми ДОТ 09 и то на голям баир с горе-долу 30-40 градуса наклон и все едно си карах на сух асфалт с летните.

:bowdown :bowdown :bowdown половин метър сняг,40 градусов наклон :eek Пропуснал си да кажеш че колата всъщност е била камион с 6Х6 а те по принцип са като залепени на пътя :mhihi Иначе колегата viksanlg е прав че се чуди дали имаш 18 с този стил на писане !

Потребителски аватар
viksanlg
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Съб 16 яну 2016 19:10

betaserk ,ако беше от Варна щях да ти предложа да одидеш ма Христо смирненски 1,караш само право нагоре и те приемат!И по въпроса с храната не е било отдавна времето когато всички са яли включитрелно и германците плъхове по време и след войната!А сега и да слезна малко на нивото ти искам да ти кажа ,че толкова си карал в половин метър сняг с колата ти залепнала на пътя, колкото е бил продължителен съня ти ,което е доказано ,че трае по-малко от 5 сек.и единственото, което знаеш е кога ти се ходи до кенефа и то в трезво състояние ,а за перез другото време не вярвам..,а по въпроса с доказването ,дори когато е очевадно то хората са казали много отдавна за такива като теб ,че глупавият човек е все едно мъртъв,другите покрай него страдат,но той незнае..!На глупак колкото и да му ,пишеш ,говориш и доказваш няма да те разбере...ти сам го написа по-горе ...хахаха

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 16 яну 2016 19:16

Да, точно миналата зима имаше много голям сняг, тук Марица често и прелива и дори бяха докарали БТР-и заради закъсали коли и наводнени села и какво ли не и за капак и валеше сняг като на Еверест и колата ми си вървеше без никакви проблеми, а отделни съм карал на голям баир зимно време с навявания и минусови температури. Карах към село Димитровче и Райкова могила, всички от Свиленград знаят какъв ужас е там и какви наклони е, дори може и 45 градуса да е, не съм сигурен! Не бях сам и на двете места, ела и ко-пилотите ми ще ти кажат дали лъжа.

П.П. Админите да не кажат, че аз съм започнал да се заяждам, защото не е така! Казах всичко на базата на личен опит и не съм си измислял нищо за разлика от някой хора. Спирам да пиша, защото колкото ти пиша и отговарям, падам на твоето ниво, а аз не искам да падам чак толко много, че ще се върнем при неандерталците.

Последна промяна от betaserk на Нед 17 яну 2016 0:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 16 яну 2016 20:00

40 санта и 45 градуса... :screwy

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 16 яну 2016 20:31

Изумителен развой на темата... Ся остава някой да пише и за винетките в нея и хептен ша светне!

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”