DragoGT написа:да ама има страшно много идиоти които и в гадно време не си пускат фаровете защото пестят, колата не изглежда добр и т.н.
колко пъти ми е изплувала сивкава/бяла кола без светлини от мъгла![]()
![]()
ACCELERATOR написа:Гласувах с НЕ, защото мисля, че при ясно и слънчево време фаровете са излишни, и реално покачват разхода (доказано е, с до половин литър, в зависимост от това колко илюминации сте пуснали). Понякога дори трябва да се вгледаш, за да разбереш дали колата с/у теб е с пуснати фарове, или не. Когато е облачно, вали, мъгла, привечер и т.н. - да има смисъл. А тия снимки с "доказателството" - нужно ли е да обеснявам, динамиката на окото е далеч по-голяма от тази на матрицата на един фотоапарат, и че окото ще види реално ситуацията от горната снимка по съвсем различен начин, т.е. ще различи ясно колата. Фотоапарата си има експонация, мерене на светлината и т.н. Ако измериш по небето, колата ако беше в сянката може и изобщо да не се види (на снимката), но за окото ще се вижда съвсем ясно. Всеки може да си направи следния експеримент - накарайте някой да застане така, че светлината да идва откъм гърба му, и го снимайте. Лицето му почти няма да се вижда. Но вие реално си го виждате, защото окото е доста по-съвършенно от един фотоапарат
ACCELERATOR написа:Разбирам те чудесно, и дано не ти се случва и на теб това, което ми "пожелаваш"![]()
Не става въпрос за икономия толкова, колкото може би за екология, например. И ако икономисвах толкова много, нямаше да си купувам кабрио, защото само свалянето на гюрука качва разхода с 1л. Смисълът на предния ми пост беше съвсем друг, и ако го прочетеш още един-два пъти, може и да го схванеш, а след още няколко прочитания можеш и да разбереш, че аз всъщност КАРАМ на фарове, освен през лятото в ясен слънчев ден в града.
SPITFIRE написа:като някои..дето между другото съм виждал вечер да карат на фарове за мъгла и на габарити..
Даскала написа:DragoGT написа: колата не изглежда добре и т.н.
Виж какво,хвани слезни малко на земята и внимавай с изказванията![]()
Може би ти се изключваш от графа "идиоти"![]()
Не подценявай хората около теб,не си перфектен ама хич
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 31 госта