Vw Passat B5.5 2004 1.9 tdi Avf Губи масло
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател:
Vw Passat B5.5 2004 1.9 tdi Avf Губи масло
Здравейте,от 1 година притежавам Пасат 2004 AVF,когато купих колата харчеше страшно много масло,турбината омасляваше към топлата и към студената част,след преглед сервиз за турбокомпресори наистина ми потвърдиха че е заминала,купих друга втора ръка,проверявал съм я няколко пъти след това не виждам омасляване,но колата продължава да губи за 600-700км 400-500гр масло,колата изпушва синьо когато съм чакал 4-5 мин на светофар,подавам газ и изпушва,след това никакъв пушек не виждам отзад нито син нито черен,преди да я купя не са изтрили всички данни за километрите и с проверка с Ваг ком ми показва 325к км,за тия километри не мисля че мотора е заминал,набира мн добре ,200 не са и проблем,сутрин пали лесно,нисък разход,карах няколко месеца с отведен маркуч за газовете на мотора в туба-нищо,сложих ламарина на Егр-а,започна да набира по-добре в ниските,но пак губи маслото,смених капака на клапаните с друг-пак нищо,отварял няколко пъти тръбата на кулера,капят няколко капки и това е,мотора понеже е пасат и е наклонен и виждам че омаслява някъде при 4-ти цилиндър и тандем помпата,но не виждам откъде,целия стартер е оклепан с масло и скоростната кутия и кората под мотора при скоростите са омаслени,веднъж след 4 часа каране извънградско без да спирам веднага колата на канала и видях прясно масло по кората на мотора при скоростите,скоростите и полу изсъхнали капки по тръбата на ауспуха зад скоростите,явно от струята въздух при движение са попаднали на ауспуха,съмнява ме семеринга на коляновия вал,но пък съеденителя ми работи перфектно,моля помагайте
Re: Vw Passat B5.5 2004 1.9 tdi Avf Губи масло
Пробвай при загрят мотор да я сръчкаш за 200-300 м с пълна газ и спри до покой, ако видиш и усетиш миризма на масло това значи, че турбото вкарва масло в генерацията и оттам вече знаеш какво се прави.
-
- Двигател:
Да,усещам миризма на масло от ауспуха,но дали е турбо или мотор?
Турбо
Ако сега го рециклираш ще ти струва около 200-250 лв, стига да няма наранена перка.

-
- Двигател:
Правил съм следния тест на старото турбо,паля колата студена работи около минута,гася и махам тръбата на ауспуха при турбото и при перката всичко беше омаслено,втори опит,при загрята кола махам тръбата при студената част на турбото,работи така малко,гася и се образува капка масло при отвора за всмукващия въздух,отдушника на мотора е махнат така че маслото може да дойде само от турбото,това при старата турбина при "новата" турбина при тези положения не виждам никаде масло
А теста с хартия на аспуха прави ли? Щом усещаш миризма на масло със сигурност имаш теч някъде. Тези мотори за да пропушат ОТ масло разхода трябва да е умопомрачителен. На Пасата турбината е на удобно място, свали я, напълни я с масло и я надуй с компресор. Ако е това дето си мисля покрай топлата перка трябва да има стечки от масло, а откъм студената част да е сухо
-
- Двигател:
Би ли ми припомнил как се прави теста с хартията?
Гланцов лист на ауспуха ( все едно проверяваш за клапани ) държиш листа около мин. и след това накарай някой да даде газ докрай и да задържи 10-тина сек. Добре е преди това да сръчкаш колата. Ако по хартията има малки пръски от масло означава, че семерините на турбото изпускат ( не задължително да вкарва масло в кулера) или имаш друг теч и част от маслото попада върху генерацията
-
- Двигател:
Дали ще е по сигурно ,ако извадя тръбата на ауспуха след турбото и там да пробвам с листа,а наскоро я покарах на магистралата известно време с 180-200 и след това ми направи впечатление че на задния капак имаше пръски от масло
При загрят мотор няма да е лесно да махаш тръби да държиш хартия и т.н. Разгледай хубаво за теч около генерацията и дали има шанс от вече споменатия теч на семеринга на кол. вал маслото да стига до ауспуха.
ПП- най вече се оглеждай за читава турбина
ПП- най вече се оглеждай за читава турбина
-
- Двигател:
Колега,днес правих теста с хартията по твоите указания и нищо,но миризмата на масло от ауспуха продължавам да я усещам,но все пак имам някакви съмнения в турбината,защото перката на студената част и е леко деформирана,не погледнах като я купувах и човека от автоморгата много я хвалеше затова я платих 400лв,макар че на други места намирах по 200-250лв,може би трябва да я сваля и на проверка в турбо сервиз
Най-добре е да свалиш и провериш турбото, а теоретично може и теч на масло попаднал на генерацията да пуши и да има миризма. А може да са и два проблема ( хем теч, хем турбо)
-
- Двигател:
За миризма мога да кажа че постоянно се усеща миризма на масло когато работи колата,миналия месец в студовете я оставих да работи на място около половин час и даже вътре в колата миришеше на масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо вините само турбото за проблема , ами ако имаме износени сегменти бутало и цилиндър , ами ако двигателя е бил прегрян и буталата са задрали.
-
- Двигател:
По-горе съм написал че колата пали и върви перфектно със задрали бутала едва ли ще е така и да пали при - 15
Върни се в “Дизелови агрегати”