Внимание! Съмнителен гумаджия във Варна!?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Внимание! Съмнителен гумаджия във Варна!?

Мнениеот inspektora » Пон 07 мар 2016 13:58

Колеги, предупреждавам ви за сервиз за гуми РОСОНИ във Варна на Владислав 158, срещу автогарата. Тоя хубавец пуска тънки оферти в сайтовете за отстъпки и ето какво се случва:
Днес отивам за смяна на две гуми 16-ки - 6,20 лв. по оферта общо за двете. Като ги свали ме вика да ми покаже, че джантите са криви :eek . То като ти кажат, че са криви и ти се доверяваш, гледам ги, ама какво да разбера, пък и то едва ли има идеално прави джанти. Казвам добре - изправяй ги, той ги върти на машината и накрая плащам 31 лв. за смяна на две гуми :redface . Усъмних се аз, защото за последната година за трети път сменям гуми и за пръв път ми казват за криви джанти. Звъннах на един колега, който миналата година сменя на същото място гуми с "отстъпка" и се оказва, че и той имал "криви" джанти :scare3
Никого не обвинявам, само ви казвам фактите - всеки сам да реши.

Последна промяна от inspektora на Пон 07 мар 2016 20:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Внимание! Гумаджия-мошеник във Варна?

Мнениеот vanesto » Пон 07 мар 2016 14:03

Колега, ти видя ли на машината дали са криви или прави, в смисъл то нали си пише там колко е отклонението?

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Пон 07 мар 2016 14:07

Нищо такова не ми показа, а само въртяща се джанта. А на колегата от 4 гуми, 3 са били "криви". Все пак от кумова срама една е пропуснал :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 07 мар 2016 14:14

Ти като не си имал оплаквания от колата /биене,тресене/ от какъв зор му се връзваш на глупостите ! Но пък той ако е чак такъв измекяр ще ти ги монтира,нарочно няма да им направи качествен баланс, и после ако идеш да му се оплакваш ще каже -е аз нали ти казах че са ти криви джантите :dummy И аз така се бях засилил да сменям гуми в Бургас с "промоция" ,но като порових малко за отзиви от сервиза набързо се отказах, и си отидох при "моя" гумаджия където няма промоция ,но за 7г нямам и никакъв проблем с гумите !

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Пон 07 мар 2016 14:24

Никого не защитавам, но крива джанта може да разбере дали е крива и без две висши. На предната ми кола не можех да и насмогна да изправям джанти, доста меки си бяха летите на форд фокус. И все имаха за изправяне, дяволските, цяла зима припомпях задна лява през 3 дни и като свалихме джантата - отвътре огъната и не държи въздух. Но винаги са ми показвали какъв е проблема, вижда се. Ако имам избор, не бих отишъл там за смяна обаче, баш до тоя циганярник. Там във въздуха се усеща мириса на отпадъците от битака...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 07 мар 2016 15:12

inspektora написа:К Като ги свали ме вика да ми покаже, че джантите са криви :eek . То като ти кажат, че са криви и ти се доверяваш, гледам ги, ама какво да разбера, пък и то едва ли има идеално прави джанти. Казвам добре - изправяй ги, той ги върти на машината и накрая плащам 31 лв. за смяна на две гуми :redface .

значи твърдиш не разбираш, и в същото време са те метнали :eek

31лв си платил за смяна на две гуми и изправяне на джанти, не виждам какво ревеш. Човекът ти е казал, че са криви, ти си му казал да ги изправя.

И в крайна сметка и гумаджията ли да пуска тема " Внимание! Клиенти-малоумници във Варна?!

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Пон 07 мар 2016 15:23

pe6kata написа:
inspektora написа:К Като ги свали ме вика да ми покаже, че джантите са криви :eek . То като ти кажат, че са криви и ти се доверяваш, гледам ги, ама какво да разбера, пък и то едва ли има идеално прави джанти. Казвам добре - изправяй ги, той ги върти на машината и накрая плащам 31 лв. за смяна на две гуми :redface .

значи твърдиш не разбираш, и в същото време са те метнали :eek

31лв си платил за смяна на две гуми и изправяне на джанти, не виждам какво ревеш. Човекът ти е казал, че са криви, ти си му казал да ги изправя.

И в крайна сметка и гумаджията ли да пуска тема " Внимание! Клиенти-малоумници във Варна?!

Ти май не си ми прочел поста докрая. Написал съм, че никого не обвинявам, всеки да прецени сам фактите - за мен и колегата - общо 6 гуми, 5 криви джанти!!! Без оплаквания преди това.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 07 мар 2016 15:35

"Гумаджия-мошеник" в заглавието + името на сервиза в темата и после твърдиш, че никой не обвиняваш :screwy
Човек трябва да си подбира думите и да стои за тях - тези твоите работи никак не ми харесват :thumb_down

Потребителски аватар
inspektora

Мнениеот inspektora » Пон 07 мар 2016 17:06

Явно нямаш работа и се дърлиш с хората. Аз информирам всички колеги за некоректна търговска практика и смятам, че ще е полезно да се знае. На теб като ти харесва да те лъжат, ходи си където искаш. Поздрави!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 07 мар 2016 17:20

На база товето незнание, как точно прецени че си излъган?! Не можеш да определиш дали джантите са ти били криви като са ти ги показали, дал си съгласие да бъдат изправени, твърдиш че човека ги е изправил. Монтирал ти е другите гуми. Цената за такава услуга (ако е извършена,а по думите ти е извършена) е повече от прилична.

Нормален човек (средно интелигентен, притежаващ обща култура за автомобилите) не виждам как може да бъде излъган за това дали му е крива джантата.

Да ти завъртят джантата пред очите ти и да не знаеш какво да гледаш, за да прецениш дали е крива, за мен не е нормално. Съжалявам.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Пон 07 мар 2016 18:01

Това е като оня виц с келнера и "ако мине". В конкретния случай, за разлика от вица, е минало :mhihi

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Пон 07 мар 2016 18:14

Всеки сам си решава какво да прави със джантите си.Като ги завъртят на баланса се вижда ако са криви.Никой никого не кара на сила да си ги изправя.Не се учудвам че има толкова криви джанти,то пътища ли са това.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 07 мар 2016 18:50

До автора - като ти завъртят джантата на машината, трябва да си хептен кьорав, та да не видиш дали бордовете са криви. Щом не знаеш какво си видял и си се съгласил да ти изправят джантите, няма за какво да се оплакваш.
Инак всеки грамотен гумар може дати постави джантата на машината така, че да мята като колело на циганска каруца и да те изклати, ако поиска. Ама като си бос в темата, няма да се усетиш.

Та заглавието на темата е некоректно.

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Пон 07 мар 2016 20:29

То и на мен се опитаха да ми продадат криви джанти, ама не мина номера. При слагането на колата, една от джантите и завъртане на ръка и под ъгъл се видя, как джантата бие нагоре и надолу. Когато му казах, да си изправя "НЕ кривите" джанти, не знаеше какво да ми каже продавача.
Та колегата, е трябвало да му каже "Кривите" джанти, не ми правят проблем при каране "Нито тресе предницата нито нищо" и тоя ще разбере, че не може да те лъже. И повече не ходиш при този. И няма лошо, че е пуснало тема момчето, просто ни предупреждава, че не е читав гумаджията.

Потребителски аватар
inspektora

Re: Внимание! Съмнителен гумаджия във Варна?!

Мнениеот inspektora » Пон 07 мар 2016 20:51

Ако беше само за мен нямаше да се усъмня. Все пак аз не отивам с презумпция, че ще ме излъжат и нямам време и способности да проверявам всяко нещо, което ми казва гумаджията. Платих си и толкова - кьорав карти не играе. Но като разбрах, че и на колегата, който е ходил там му се е случило същото ми светна червената лампичка и затова написах хората да си имат едно наум, ако решат да ходят там. Аз лично няма повече да отида. Нима е по-хубаво да си мълчим, ако смятаме, че сме измамени?? Да, може би трябваше да напиша в заглавието "Съмнителен гумаджия" и го направих. Благодаря за конструктивните мнения!

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”