Автоматичен смукач на вакум. Това че жужи не означава че не работи но на там отиват работите. Може да се махне но незнам дали ще го намериш ново, а втора ръка си е 50/50 дали ще работи. За да го изпробваш дали работи: На запален двигател буташ клапата на смукача, трябва да се движи лесно и да се усешта съпротивление, ако не значи е дало фира. Има го в ЕБАИ На английски кое как. ТЕМА
Заради това не бих изхвърлил карбуратора. Обиколи из пунктовете за старо желязо. Не се занимавай с преправяне и ладови карбуратори. Грешката на повечето собственици на стари коли е, че не се запасяват с части. Аз например имам три работещи карбуратора 2е3, 2е2 и 2ее за резерв и не бих се разделил с тях докато карам МК2.
Да, ала като сложиш Вебер и компания, забравяш за термоампули, биметални спирали и глупавия гумен тампон под карбуратора. Ако Веберчето е с клапи на смукача и на двете камери, нямаш разлика в ускорението на топъл и студен мотор.
Здравейте,а за какво точно служи тази част "Б" и как трябва да е настроена да е по навита,по отворена или по средата ,че пробвах и трите варианта и сякаш не забелязах промяна или зависи дали е студен или топъл двигателя... П.С. Колега Zerga3GT кое точно е клапата на смукача, ако може снимка . Благодаря
С това се определя положението на клапата колко да е поотворена защото при напълно затворена мотора се дави от бензин клапата е квадратчето с двете малки болтчета между А и Б по горе има линк за тема там всичко е описано няма как да не разберещ като прочетеш темата.
благодаря колега но видях само 1 тема и тя е на английски ако нея имаш предвид... аз в момента карам колата само на газ и съм я затворил почти до край,значи трябва да я поотворя така ли?
Да нея при мен се превежда автоматично тази клапа на на топъл мотор е отворена напълно при студен е леко отворена свали си от нета пдф за карбуратора там са всички настройки и ремонти.