Golf 4 2000г. - Въпрос относно теч и тапи на купе
Golf 4 2000г. - Въпрос относно теч и тапи на купе
Добър вечер, колеги. Покрай дъждовното време напоследък изникна куриозен проблем с голфа. След известно каране (около 30 килметра) видях, че под стелката на задното дясно място е мокричко. Вдигнах задната седалка и под нея беше изцяло сухо. Не беше нищо сериозно, защото за 4-5 часа с вдигната стелка изсъхна. Следващата нощ отново валя стабилно и на сутринта всичко си беше сухо. Отидох на автомивка на самообслужване и заврях водоструйката из всички фуги и уплънения покрай вратите, включително и багажника, по предното стъкло, покрай стоповете, абе навсякъде, където би било проблемно, но изглежда не успях да наводня вътре. Заплатих си за още няколко минути и се опитах обилно да намокря отдолу на колата, но пак не успях да намокря вътре. Намерих една дупка под десния стоп, която се вижда като се махне капачето в багажника (мисля, че би трябвало да има клапа за декомпресия на купето, но при мен липсва). Започвам да си мисля, че може да са тапи на купето, защото проблема изглежда, че се появява в движение. Как да процедирам и горе-долу колко пари излиза подмяната им с нови?
Re: Golf 4 2000г. - Въпрос относно теч и тапи на купе
Колеги, днес на светло огледах отдолу колата - някои от тапите не са там изобщо, а други са разпадащи се. Също така махнах задната седалка и мокета под нея и там намерих кал и камъчета, както и малка локвичка вода по една от пластмасите. В самия багажник си е сухо. Бихте ли ми препоръчали някой сервиз из София, където биха могли да ми сменят тапите, както и да ми добавят липсващия клапи за декомпресия?
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колега на мен ми бяха избягали 2 тапи, търсих дали се продават, но не намерих под 2 лв за тапа, което е безумно много. Веднага помислих и взех едно алтернативно решение - от ел. разпределителни кутии взех тапи на 30 мм, пасват идеално, без пари са и те така :) Ако имаш познат електричар или някой да работи в кабелна(пък и самия ти можеш да си вземеш от кутиите на кабелната или някой нет), гледай само размера ;)
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Такива тапи има в Порше, струват около 50 ст. едната. Вземаш една, за да и видят каталожния номер и поръчваш. Иска се 2-3 дни чакане. Поне така беше миналата година.
Ако не си в София, тогава търсиш по магазините за авточасти, примерно в Автохит.
Ако не си в София, тогава търсиш по магазините за авточасти, примерно в Автохит.

Колеги, взех тапи от Порше. Нещо , което забелязах е, че когато махна стелките и при спряла кола и в движение не влиза никаква вода и навсякъде мокетът си остава сух. На какво може да се дължи това явление?
- НарКол
Да не би хлапето да е направило някоя беля? Имам предвид да не е изсипало някое шише с вода?
Ама щом си намерил кал и камъчета, едва ли.
Сложи тапите на пода и гледай дали ще влиза пак вода.

Сложи тапите на пода и гледай дали ще влиза пак вода.

Колеги, има ново развитие по темата. Преди малко повдигнах съвсем профилактично мокета под шофорското място и какво да видя - изненада. Долу пълно с вода. Отстрани покрай прага и уплътненията беше прашно и сухо, но под самия мокет - блато. Откъде може да влиза тая вода? Друго, което забелязах е, че върху самия под на шофорското и пасажерското място има заварена друга ламарина, която го покрива целия както и всички тапи. Такава ламарина има и под задната седалка и отляво до резервната гума в багажника. С каква цел е сложена тази ламарина? Можете ли да ми препоръчате майстор в София, който да помогне с тея течове, че вече се хващам за главата?
- НарКол
Защо не идеш при някой от клубните майстори?
Виж също така да не ти са запушени отводнителните канали на предното стъкло (отваряш капака и гледаш) или да не влиза вода от тапата на жилото на съединителя.
Виж също така да не ти са запушени отводнителните канали на предното стъкло (отваряш капака и гледаш) или да не влиза вода от тапата на жилото на съединителя.

Отводнителните канали са ОК, няколко кофи вода изспиах и всичко си се оттича, вода не се задържа по пласмасата.
- maniac_55
- Автомобил: A4 8E5 TDI
- Двигател:
Колеги, и аз го закъсах с влага в купето! Появява се под предните седалки и прецаква чиповете на ербеците... А вчера, след оглед на колата на канал, от долу, се оказва че тапите от долу са полуразпаднати, т.е. почвам да търся нови по магазините. А с какво е добре да се уплътнят, със силикон примерно?
EDiT: Ама то почти всяка тапа се оказа заминала.
И после няма да имам влага на пода под стелките... Дайте някакъв вариант да го "побългаря", колеги! Нещо със залепване на Al фолио и някакъв силикон? Ако тръгна да ги сменявам тапа по тапа, ще си излезе доста дебело. Егати случая...
:x
EDiT: Ама то почти всяка тапа се оказа заминала.

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Някой ще каже ли каталожния номер на тапите?
- maniac_55
- Автомобил: A4 8E5 TDI
- Двигател:
До колкото разбрах нямат каталожен номер, а се различават само по размер, така поне разбрах след разговор в една от големите вериги, съответно си поръчах 2 на брой, които са на критично място (близо до ел. модули).
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
[quote="maniac_55].. Дайте някакъв вариант да го "побългаря", колеги! Нещо със залепване на Al фолио и някакъв силикон? Ако тръгна да ги сменявам тапа по тапа, ще си излезе доста дебело. Егати случая...
:x[/quote]
Самоцитирам се
Колега на мен ми бяха избягали 2 тапи, търсих дали се продават, но не намерих под 2 лв за тапа, което е безумно много. Веднага помислих и взех едно алтернативно решение - от ел. разпределителни кутии взех тапи на 30 мм, пасват идеално, без пари са и те така :) Ако имаш познат електричар или някой да работи в кабелна(пък и самия ти можеш да си вземеш от кутиите на кабелната или някой нет), гледай само размера ;)

Самоцитирам се
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”