Sharan 1.9 Tdi- Връзка между премигваща лампа за спирачната течност и високи обороти на празен ход ? Решен!

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
messut
Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
Двигател: AVG 1999

Sharan 1.9 Tdi- Връзка между премигваща лампа за спирачната течност и високи обороти на празен ход ? Решен!

Мнениеот messut » Пон 04 апр 2016 21:17

Колеги да ви попитам дали има някаква връзка между лампата за нивото на спирачната течност и високите обороти ( 1000 об/мин) на празен ход. Скоро си смених маховика с комплект съединител и лагер помпа. След смяната лампата за нивото на спирачната течност премигваше, Проверих нивото, но то си беше до капачката. дръпнах със спринцовка малко казанчето, щото си мислех, че спирачната течност е влязла капачето и че там дава на късо и премигва. Но премигването си остана, даже и при извадена букса на казанчето. Не след дълго колата почна да вдига оборотите си на празен ход на 1000. Понякога след минута, понякога след 20 минути. Понякога се оправяше от само себе си, Търсих из форумите за проблема. Помислих, че проблема е в температурния датчик, Смених го но пак същата работа. Извадих буксата й, откачих едната клема на акумулатора и измерих съпротивлението между пиновете на буксата. Две от тях са за таблото, другите два са за компа. Тези които са за компа отчетоха 960 Ома . Това нормално ли е или някой е вързал някакво съпротивление за да си мисли, че кола , че е студена и да се елиминира проблема с топлия старт- между другото вече го имам този проблем. Интересното е че високите обороти се появяват, когато лампата за нивото на спирачната течност премигва или свети, Когато колата си работи нормално я няма тази лампа . Впрочем си я има но едвам се забелязва на тъмно.. Та тази лампа освен за нивото за какво друго е индикация?

Последна промяна от messut на Сря 20 апр 2016 17:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samet_1984
Автомобил:
Двигател:

Re: Sharan 1.9 Tdi- Връзка между премигваща лампа за спирачната течност и високи обороти на празен ход ?

Мнениеот samet_1984 » Пон 04 апр 2016 21:45

Май и за ръчната.

Потребителски аватар
messut

Re: Sharan 1.9 Tdi- Връзка между премигваща лампа за спирачната течност и високи обороти на празен ход ?

Мнениеот messut » Пон 04 апр 2016 21:47

Да де и за ръчната е индикацията :smile . Но не мисля, че ръчната има нещо общо с високите обороти.

Потребителски аватар
samet_1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samet_1984 » Пон 04 апр 2016 22:03

messut написа:Да де и за ръчната е индикацията :smile . Но не мисля, че ръчната има нещо общо с високите обороти.

По точно имах предвид бутонката под ръчната
да не ти прави мръсно за премигването.А относно оборотите както вече ти казах в друга тема и аз го имах ,но изчезна от доста време не ме тормози.Както казах аз си мисля че се оправи след смяна на вакуумните маркучи даже още имам за смяна ,но ми се виждат с повишена трудност и засега ги отлагам.Не са ми сменени този за актуатора и за ЕКУ-то.

Потребителски аватар
messut

Re: Sharan 1.9 Tdi- Връзка между премигваща лампа за спирачната течност, високи обороти на празен ход и генератора?

Мнениеот messut » Чет 07 апр 2016 11:29

Малко развитие на темата. Днеска като запалих и роботеше си нормално- нямаше го това премигване на лампата, както и високите обороти на празен ход. Реших да измеря зареждането. Без консуматори зареждаше на 14.2- 14.3 V. А с включени дълги светлини и климатроника на най висока степен зареждаше на 13.6- 13.8 V, Което мисля, че си е идеално. Но като вдигна оборотите и разбира се почна премигването пак измерих и мултицета отчиташе 12.5 V зареждане без консуматори, което си е липса на зареждане. Доколкото знам символа с акумулаторчето е за зареждането :neutral .Вече си мисля, че високите обороти са заради липсата на зареждане- компа сигурно си мисли, че трябват обороти, за да се зареди.В някой друг форум ( мисля, че беше ауди форума), бях прочел една тема за този проблем, , че след смяна на нещо по генератора му светнал тази индикация и след 10-15 секунди му се вдигали оборотите на празен ход. Вече ще се насоча към генератора, Явно от там ще изскочи зайчето :c020 Сменям и заглавието на темата на "Връзка между премигваща лампа за спирачната течност, високи обороти на празен ход и генератора?"

Потребителски аватар
messut

Мнениеот messut » Чет 07 апр 2016 20:20

Та още малко развитие по темата :smile . Та реших да проверя масата. Опирам единия извод на милтицета на плюса на акумулатора другия го опрях на двигателя. Показа 14.10 V при работещ двигател. Проверявам по клемите показва 12.9V. Проверявам с купето - показва също 12.9V. Та извода е, че няма хубава връзка с купето . Този проблем се появи след смяната на съединителя. Явно нещо не е стегнато както трябва. Дали връзката между двигателя и купето е на достъпно място ?

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 07 апр 2016 22:13

Сега като се замиля- на доста автомобили е захваната тая връзка( плетка от метални нишки) от тенекията на предната маска към или около изходящия колектор. На ФВ пък не съм виждал или просто не съм забелязал такава. Ако не я отктиеш защо не пробваш да направиш една пробна връзка- дебел кабел- отвии някой болт на някой тампон на блока с 4 5 резби, направи голата жица на "кука" мушни я на болта и го затегни, другия край - пак на болт, който е завинтен в купето там пак така. След това пробвай да мериш. Гледам си градски, ако видиш зор пиши на лично- ще я погледнем. Хем да се запозная с още някой от форума :beer

Потребителски аватар
messut

Мнениеот messut » Пет 08 апр 2016 20:46

Колеги това ли е мястото на връзката на масата между двигателя и купето?Намира се под стойката на акумулатора.
Ето линк към видеото : http://dox.bg/files/dw?a=7ff684a5a6

Потребителски аватар
messut

Sharan 1.9 Tdi- Връзка между премигваща лампа за спирачната течност и високи обороти на празен ход? Проблема е РЕШЕН

Мнениеот messut » Съб 09 апр 2016 19:04

Здравейте пак. Днеска реших да стегна гайките за масата, дето са под стойката на акумулатора. Можах да стегна само едната гайка щото нямах подходящите ключове. Даже се изкриви от стягане. Сигурно шпилките са закачени на ламарина. Слагам акумулатора., паля проверявам за масата- пак същата работа. Проследих къде отива дебелия черен кабел от акумулатора. Крайната му точка е малко горе и вдясно от лагер помпата. Проверявам гайката и.... тя си е хлабава естествено. Стягам и всичко си дойде на мястото. Няма го вече премигването на лампата. Акумулатора си зарежда. Колата пали по- добре :icon_lol

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”