Голф 3 95 г. - Проблем с ABS системата
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 95 г. - Проблем с ABS системата
Колеги нуждая се от малко помощ, относно проблем с ABS системата на въпросния голф на мой приятел.Търсих в търсачката доста но не намерих сходен проблем.Проблема е следния от време на време му светваше лампата за АБС са и колата оставаше без АБС, преди няколко дни го закачихме на диагностика и излезе проблем в двата задни датчика. Изчистихме грешката и след това започна постоянно да трупа грешка само за заден десен датчик, куплонзите на датчиците се намират под задната седалка разкачихме ги и се опитахме да измерим съпротивлението което трябва да е 1300 ома. Мерихме и на двата датчика но никакво съпротивление не излезе.А грешката продължаваше да си е само за десния датчик, реших да сменя местата на датчиците ляв с десен и при диагностика пак ми излезе десен а не както очаквах да покаже ляв.Направих и друго откачих и двата датчика едновременно и направих пак тест с диагностиката и пак ми показа само десен датчик като грешка.Забравих да спомена ,че пробвах да замеря датчиците между пиновете и ми даде верига зумера на мултицета пищеше.Намислил съм да сложа един резистор от 1300ома на буксите за проба да видя дали ще угасне лампата след чека на системата.Може ли проблема да е нещо в компа на АБС са, та да дава сомо грешката за десен датчик.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Re: Проблем с АБС на Голф 3 95г.
ЗДР колега, слушай сега. Има вероятност да се е прецакал някой кабе но едва ли.
По-вероятно е да прави окис в буксата на АБС-а отпред за самия блок (голямата букса), вземи един спрей (контацтен) и напръскайте всички букси на АБС-а,датчици.... Относно зумера ДА трябва да писка НО данните които отчита мултицета не трябва да са ПО-ниски от 010 ако те са пр. 001 то това означава че има пълно късо (някъде са се опряли жиците).С резистор да става но в момента който колата се задвижи генерира грешка,става да се излъже и с друг АБС датчик не е задължително да е от VW само трябва да намериш начин да ко свържеш. Ето схемичка на която е описано кой кабел (пин) за какво е:
http://vwts.ru/images/repair4/132783_07_wd.jpg
По-вероятно е да прави окис в буксата на АБС-а отпред за самия блок (голямата букса), вземи един спрей (контацтен) и напръскайте всички букси на АБС-а,датчици.... Относно зумера ДА трябва да писка НО данните които отчита мултицета не трябва да са ПО-ниски от 010 ако те са пр. 001 то това означава че има пълно късо (някъде са се опряли жиците).С резистор да става но в момента който колата се задвижи генерира грешка,става да се излъже и с друг АБС датчик не е задължително да е от VW само трябва да намериш начин да ко свържеш. Ето схемичка на която е описано кой кабел (пин) за какво е:
http://vwts.ru/images/repair4/132783_07_wd.jpg
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега компютъра на АБС са се намира и той под задната седалка но буксата му не е същата като тази дето си ми дал за пример пръсках я вече с контактен спрей но промяна няма, аз си мисля, че при съпротивление от 1300ама дето му дават на датчика при замерване на верига не трябва да пищи зумера ако е здрав датчика може и да греша.Ще замеря и предните та да видя, какво те ще покажат.Нещо ме съмнява компютъра но го отварях и не видях да има студени спойки или видими повреди.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
vlladii написа:Колега компютъра на АБС са се намира и той под задната седалка но буксата му не е същата като тази дето си ми дал за пример пръсках я вече с контактен спрей но промяна няма, аз си мисля, че при съпротивление от 1300ама дето му дават на датчика при замерване на верига не трябва да пищи зумера ако е здрав датчика може и да греша.Ще замеря и предните та да видя, какво те ще покажат.Нещо ме съмнява компютъра но го отварях и не видях да има студени спойки или видими повреди.
Какъв ти е АБС-а ?????? Щом е под задната седалка е Тевес марк 04 (с/ или без ЕДС) наи-вероятно без ЕДС трябва да е нещо такова:
viewtopic.php?f=11&t=175170&start=0
Някъде в страничката има схема която е с едно реле в повече и няколко елемента, игнорираи ги останалата част е същата.
- chu61
- Автомобил: TDI GTI
- Двигател: AFN 96
Здравейте колеги и аз имам абсолюгно същия проблем с абс/едс мк20, днес ще напръскам голямата букса с контактен спрей, но дърбоко ме съмнява да се оправи. Дали е вероятно да има студена спойка в управлението на абс модула?!?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
viewtopic.php?f=59&t=209667
Прегледай тази тема.
Прегледай тази тема.
- chu61
Благодаря, но това е за тавес 04
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Съжалявам, не съм обърнал внимание.
Има писано и за този модел.
Препоръките са да го разкараш и да сложиш този,който се монтира на тройките след 1995 година.
Има писано и за този модел.
Препоръките са да го разкараш и да сложиш този,който се монтира на тройките след 1995 година.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Препоръките са да го разкараш и да сложиш този, който се монтира на тройките след 1995 година.

- chu61
Re: Голф 3 95 г. - Проблем с ABS системата
Моят е след 95 taves mk20
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
На диагностика пробва ли да видиш какво излиза?
- chu61
Излиза постоянно заден десен датчик, след 10 опита за чистене на грешката се изтрива. След това задействах абса многократно на пясък и пак се появява. Датчика показва 1200 ома, съмняваме да не прекъсва, утре ще купя нов датчик и ще го сменя. Проверих и кабелите не са прекъснати/прозвъних ги с мултицет/.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Вариант е да е или датчика или спойката за този датчик в компютъра на АБС-а. При мен от лоши спойки излизаше и проблем в помпата.
- chu61
Аз съм почти сигурен че е в модула проблема но нека започна от датчика
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Този АБС е с класическа платка(не е хибридна).Спукал е спойките към конектора.Малко кофти се сваля платката от хидро-блока,но става . Погледни тук за инфо http://vwts.ru/forum/132783.html