Здравейте при едно от последните наводнения пострада и личния ми автомобил VW Golf mk6 1.6tdi 105к.с., по стечение на обстоятелствата по това време нямах каско за жалост и щетите трябваше да си ги оправям за моя сметка или да продам колата. Варианта с продажбата го изключих защото имам привързаност към колата.
Вода имаше навсякъде и за това започнах малко по-малко да разглобявам колата и да измивам всичко от останалата кал. Вода нямаше единствено в резервоара, двигателя и компютъра на двигателя, навсякъде другаде всичко беше кално.
Понеже двигателя не можа да запали, само въртеше без признак да пали, се консултирах с жичкаджия който ми каза че километража е заминал и трябва друг защото в него е чипа за палене. Купих нов километраж със същите надписи като стария (номера някакви) след като този жичкаджия смени въпросния чип от старото табло на новото. След което двигателя запали и работи както преди. Но до тук с хубавите неща.
След като разглобих колата до последния болт за да я измия, я сглобих обратно измита. Естествено никаква електроника не работеше. Смених всички брави на вратите, четирите машинки за стъклата, панела на климатроника, компютъра на колата които управлява тези неща. (не знам има ли специфично име, жичкаджията които ми направи новото табло ми каза да го сменя и него).
Сега колата пали и работи както трябва, имам работещи стъкла и огледала, светят плафони, новия климатроник свети, има си хидвавлика, фарове и стопове. Но по таблото (километража) светят почти всички лампи за какво ли не. Парното не духа и не може да се управлява. (не знам има ли общо че източих фреона и системата на климатика е празна)
Чета по форумите, съветвах се с няколко жичкаджии които казват че модулите трябвало да са с еднкви номера, после някой казват трябва да се синхронизират или не знам какво. Останаха два модула под таблото (в областта зад километража) които не смених, не знам те за какво са.
Моля ви посаветвайте ме какво трябва да се направи още за да имам здрава кола, без да свети като коледна елха. Също може да ме посаветвате за добър жичкаджия които разбира от Фолксваген в региона на София на който мога да се доверя. Благодаря ви предварително.
наводнен golf 6 1.6tdi
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: наводнен golf 6 1.6tdi
Кофти история.
След като сменихте таблото и комфорт модула направихте ли обучение на модулите и необходимата прекодировка.
Най-лесно се разбира с една бърза диагностика, която ще ти покажели кое е обучено и кое не.
Какво са грешките и тн.
Дори само да махнеш таблото и пак да го сложиш трябва да правиш - адаптация на ABS (светят ABS и ESP) и тн. модули.
Между другото не е никак добре да държиш климатроника празен - без фреон о масло.
Ако си в Района на Младост, може да я закачим на диагностика и да разберем на какво се дължат проблемите.
Пари не взимам, бира пия :)
След като сменихте таблото и комфорт модула направихте ли обучение на модулите и необходимата прекодировка.
Най-лесно се разбира с една бърза диагностика, която ще ти покажели кое е обучено и кое не.
Какво са грешките и тн.
Дори само да махнеш таблото и пак да го сложиш трябва да правиш - адаптация на ABS (светят ABS и ESP) и тн. модули.
Между другото не е никак добре да държиш климатроника празен - без фреон о масло.
Ако си в Района на Младост, може да я закачим на диагностика и да разберем на какво се дължат проблемите.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
steell написа:Също може да ме посаветвате за добър жичкаджия които разбира от Фолксваген в региона на София на който мога да се доверя. Благодаря ви предварително.
Звънкай направо на пичовете от Герман - страхотни хора и професионалисти, или на някой друг от препоръчаните форумни майстори. Колегата отгоре също ти е предложил помощ... И късмет

A_L_E_X написа:Кофти история.
Какво са грешките и тн.
Мисля че не е е правено обучение. Майтора прави нещо, но той няма програма само за фолксваген и с неговата сигурно не става.
Първо смени някаккъв чип в таблото за да запали колата, след което купих комфорт модула (един голям плосък модул под волана до него има релета мисля че това е комфорт модула) като гледах да е със същите цифри като стария.
На таблото светях ABS и ESP (за ESP май има две отделни лампи, както свети и един волан) може и от това да е проблема. Свети и аербега, но аз съм палил без седалки и без централата на аербеците може за това да е.
Днес монтирах фаровете защото и в тях имаше вода и ги свалях, утре трябва да сложа бронята, но днес гледах инсталацията която е за нея (има парктроници) и има една голяма букса към купето която не можах да се сетя от къде съм разкачил, утре ще я търся. Задния парктроник не работи, не знам има ли общо че не съм сложил предните или комфорт модула е от кола без паркроници и за това не работи

Климатика знам че не е хубаво да е празен и първа възможност да закарам колата ще ходя да го напълня.
Благодаря ти за съветите и предложението за диагностика, остана още малко да я сглобя напълно и мога да ти пиша ако си свободен някой ден да я закачим.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”