Перка за охлаждане Golf 3 AGG 96 година

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dastre
Автомобил: Golf 3
Двигател: AGG

Перка за охлаждане Golf 3 AGG 96 година

Мнениеот dastre » Сря 06 апр 2016 11:33

Привет колеги !
Имам питане относно перката за охлаждане и електромотора. Понеже моята и се е разбира оста и тропа и скърца и все едно комшията прави ремонт,горе долу такова е усещането и звука. Когато хвана перката и я размърдам има луфт,та мисля някоя втора ръка да си сложа но мисълта ми е,трябва ли да се гледа кода на ДВГ-то или друг номер. Или просто си намирам и я плесвам на старото място ? Разгледах,че всички мотори на 3-ките са с две степени за охлаждане /бърза,бавна/ та според мен не би трябвало да има проблеми. Какво ще ме консултирате ?

Понеже разгледах повечето теми и всички пишат,че за смяна трябва да сваля радиатора и поредица от други неща за да оправим въпроса с перката. Днес гледах около моторчето на перката,че реално все едно го държи второ рамо на пластмасова основа та мисълта ми е може ли да го поциганя малко и да го пробвам,без да свалям радиатора или тая операция няма да доведе до резултат ?

Предварително благодаря !

Потребителски аватар
ceko123
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: AAM 1992

Re: Перка за охлаждане Golf 3 AGG 96 година

Мнениеот ceko123 » Сря 06 апр 2016 19:02

Колега според мен няма как без да се разглоби цялата предница

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 07 апр 2016 18:07

И аз не виждам друг начин, а и мен ме чака същото, най кофтито е, че трябва да се източва антифриза.

Потребителски аватар
ceko123
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: AAM 1992

Мнениеот ceko123 » Чет 07 апр 2016 19:25

Аз предната седмица сменях радиатор помпа термостат антифриз.Перката е хваната с 2 болта от горе за калниците и доло има болтове кам греда която трябва да се свали а зада се свали тази греда трябва да се свали предната броня.Моя съвет е ако има нещо друго за смяна по водната система го прави заедно с перката

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 07 апр 2016 20:23

dastre написа:Привет колеги !
Имам питане относно перката за охлаждане и електромотора. Понеже моята и се е разбира оста и тропа и скърца и
Понеже разгледах повечето теми и всички пишат,че за смяна трябва да сваля радиатора и поредица от други неща за да оправим въпроса с перката. Днес гледах около моторчето на перката,че реално все едно го държи второ рамо на пластмасова основа та мисълта ми е може ли да го поциганя малко и да го пробвам,без да свалям радиатора или тая операция няма да доведе до резултат ?

Имаш ли климатик ?
Не можеш да смениш перката беза да се свали водния радиатор. Ако имаш климат работата е по с-ложна.
Вдигаш е пр. в/у бордюр ляво колело
Без климат не се сваля предна броня : преместваш скобата на долния маркуч да не е в тръбата на радиатора и вадиш маркуча / ако събираш антифриза - в леген , после прецеждаш, ако не събираш директно точиш/. Ако събираш антифр. бавно развиваш капачката на разш. съд.Като се поизточи сваляш горния маркуч, махаш крепежа горе а водния радиатор. Махаш крепежа на ляв фар и го зидърпваш малко навън.Разкаша буксата за датчика включвател на радиатора и вафиш радиатора ногоре.Развиваш гайката на перката и я сваляш, после крепежа на вл. двигателя и го вадиш напред.Събираш по обратния път.
Не те съветвам да взимаш нов ел. двигателя, защото съм брал ядове с нов двигателя / писал съм преди време 2005/6г. След по-малко от 1г пластмасата на новата перка се изметна и се чудех защо има тресене/. Когато я сменях за 1 ви път нямаше 2 ра младост, но след година имаше.С 2 рата младост автопмобила се кара 6-7 г без проблем.
Ако скобата на долния маркуч е силно корозирала я смени , но не с червячна ,че не са стока. Смажи втулките на "новата " перка. При монтажа на доолния маркуч пречи хидравликата - скобата се поставя с клещи с дълги челюсти.
Почисти водния радиатор.
За авто с климатик съм пас.
Офф има ел. двигателя - 15 лв.

Потребителски аватар
dastre
Автомобил: Golf 3
Двигател: AGG

Мнениеот dastre » Сря 20 апр 2016 8:20

Еййй голям к*р с тоя климатик !!

Почнахме с едно френдче да прайм и то стана една дълга и широка.. Благодаря много за информацията тези дни ще видим как ще се справим :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”