Каква скоростна кутия мога да сложа на 1.6 101кс.
Каква скоростна кутия мога да сложа на 1.6 101кс.
Здравейте колеги имам един въпрос на Голф 4 1.6 101кс. може ли да се сложат скорости от някакъв друг двигател например от 1.9 Тди примерно.. Благодаря предварително.. 

Последна промяна от aerox123 на Нед 24 апр 2016 7:13, променено общо 1 път.
Re: Скорости 1.6 101кс
Оправи си заглавието на темата! Не, не може. Има си предавателни числа, които се гледат. Каква ти е кутията?
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Ми щом е 1.6 101кс и търси друга кутия — то е почти ясно, че ще е DUU. Да не скъса нитове?
Иначе, на тоя мотор можеш да сложеш ERT кутия от 1.6, 16V, 105кс, която е по-здрава от DUU.
Ако си скъсал нитове и няма други щети по кутията може и да си ремонтираш сегашната.
Иначе, на тоя мотор можеш да сложеш ERT кутия от 1.6, 16V, 105кс, която е по-здрава от DUU.
Ако си скъсал нитове и няма други щети по кутията може и да си ремонтираш сегашната.
Взех колата така, нещо отвътре е направило дупка в корпуса изтекло е маслото и явно предишния собственик не е забелязал, продължил е да кара и цялата скоростна кутия е на сол.. Благодаря за бързите отговори колеги..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Каква скоростна кутия мога да сложа на 1.6 101кс.
А ти като я купува не ти ли направиха впечатление тия неща? Имам усещането,че на някой и кола без двигател могат да му пробутат 
Търси скорости от твоята или другата моторизация,както ти каза колегата.

Търси скорости от твоята или другата моторизация,както ти каза колегата.
- ivanovkbg
Лошо щом кутията е заминала на цяло. Проблемът е ясен — скъсала е нит.
Възможностите пред теб са две. Купуваш кутия DUU и даваш около 500лв за смяна на нитовете с болтове, разбира се ако смяташ да я караш тази кола и не искаш да ти създава ядове. Втората възможност е да търсиш ERT кутия от 1.6, 16V 105коня, където този проблем с нитовете го няма. И този път гледай, ако не разбираш ти, някой друг да гледа, каква кутия купуваш, не че може да си на 100% сигурен каква ще е, но все пак.
Моята кутия също скъса нит, но за щастие нямаше други поражения и минах само със смяната на нитовете с болтове + 2-3 лагера.
Възможностите пред теб са две. Купуваш кутия DUU и даваш около 500лв за смяна на нитовете с болтове, разбира се ако смяташ да я караш тази кола и не искаш да ти създава ядове. Втората възможност е да търсиш ERT кутия от 1.6, 16V 105коня, където този проблем с нитовете го няма. И този път гледай, ако не разбираш ти, някой друг да гледа, каква кутия купуваш, не че може да си на 100% сигурен каква ще е, но все пак.
Моята кутия също скъса нит, но за щастие нямаше други поражения и минах само със смяната на нитовете с болтове + 2-3 лагера.
ivanovkbg написа:Лошо щом кутията е заминала на цяло. Проблемът е ясен — скъсала е нит.
И аз съм със същия двигател, а кутията ми е DLP. Би трябвало да стане и тя. DLP не е ли една идея по - добра от DUU? Доста хора пищят от DUU.
- ivanovkbg
Поразрових се във форума и разбрах, че това е първата кутия, която слагат на Голф 4, след това е DUU.
Според потребители от форума DLP е същата като DUU и пак според потребители при нея го има същият проблем, както при DUU. Дали е така или не-не знам, но според мен е по-добре да търси ERT.
Според потребители от форума DLP е същата като DUU и пак според потребители при нея го има същият проблем, както при DUU. Дали е така или не-не знам, но според мен е по-добре да търси ERT.
Ако може да я ремонтира най - добре, ама, ако наистина е на сол да търси нещо здраво и да слага болтовете вместо нитове. Другото, което може да направи е да търси кутия след юли 2001 г. производство. Тогава започват да ги правят с 11 мм нитове и не се късат.
Благодаря на всички за мненията, а колкото до гледането, аз знаех че колата е със счупени скорости следователно я взех и на добри пари.
Колата вече е с друга скоростна кутия и всичко е наред. За да съм по-точен тя е на приятел пак си е взел DUU. Казах му как стоят нещата обаче той така си е преценил.
Колата вече е с друга скоростна кутия и всичко е наред. За да съм по-точен тя е на приятел пак си е взел DUU. Казах му как стоят нещата обаче той така си е преценил.
- ivanovkbg
То няма проблем, че си е взел DUU, въпроса е сега ако има възможност да смени нитовете с болтове, за да няма проблеми занапред :).
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
golfer444 написа:Оправи си заглавието на темата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”