голф 3 тди 1з повишаване на мощността
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1z
голф 3 тди 1з повишаване на мощността
Здравейте на всички нов съм в форума и нов съм в vag семейството искам да попитам.Ако сменя дюзи на моят голф 3 1.9 тди 1z 90 с тея на AFN 110 и го чипна добре ли ще е или ще трябва и турво да сменям или пък само да го чипна.Надявам се да ми отковорите, а не да ми кажете да чета защото много теми прегледах и не разбрах нищо
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: голф 3 тди 1з
Преди да са ти казали да четеш, аз ще ти кажа.... Първо трябва да изясниш за себе си какво търсиш? Защото така зададен въпросът ти глупав. "Добре ли ще е?" нищо не значи за нас. Кажи какво търсиш и искаш. :)
-
искам да и дигна конските сили обаче се колебая дали само да я чипна или и да сменям дюзи и не ми е ясно ако сменя дюзите дали ще трябва да сменям турбо
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
С 1z и нови чипове получаваш до 118-120 к.с. Ако ти е достатъчно, не пипаш. Ако не е, моят съвет към теб е да продадеш 1z-то и да си купиш AFN. Вторият е с променлива геометрия, по-големи дюзи, друг комп и т.н. И много по-податлив на "тунинговане" и ще има по-голям ефект.
п.п. Ако смениш дюзите, не е нужно да сменяш турбото.
п.п. Ако смениш дюзите, не е нужно да сменяш турбото.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен това 1z с неговите си дюзи да се кара е грехота :) трябва поне дюзи от AFN и софтуер,това е оптималното за този мотор според мен.От там нататък каквото и да правиш е БЕЗСМИСЛЕНО :) трябва си променлива геометрия тея отживелици дизел с гейтова турбина е много труд за малко ефект.
Слагаш си един комп от АФН слагаш една 1749VA правиш си един читав софтуер и с това си на предела на съединителя,караш си пееш си СОМА МУ и си стреляш :)
Слагаш си един комп от АФН слагаш една 1749VA правиш си един читав софтуер и с това си на предела на съединителя,караш си пееш си СОМА МУ и си стреляш :)
-
Re: голф 3 тди 1з повишаване на мощността
значи до тук разбрах ако ще слагам дюзи ще е по добре и друг комп и после тоя комп да се чипне
-
- Автомобил: golf 3 gt tdi
- Двигател: 1z+232um
Значи нищо не си разбрал ,за какво ти е да сменяш комп. не може на сложиш от АФН комп. на 1з ,защото ще трябва да смениш и турбината и още доста други неща
- Dani16v
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: 1z +
Ако около 130 коня те устройват, вземи си цели дюзи от 110-ка или само разпръсквачите, един чип и си ти! Няма да сменяш комп. , турбина и т.н. Ако са ти малко, вече е съвсем друго.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Слагай му чип, ако искаш по-голям ефект я надуйте на повече и направо няма да си познаеш колата. Имам един приятел с А3 1.9 ТДИ AGR и я купи чипосана. Вътре има инсталиран бустметър и като и даде газ буста скача на 1.5 и върви постоянно на 1.35бара. Два пъти като и дадеш газ и отзат чак по стоповете има сажди
Ама и върви не само да пуши. Турбината още е здрава ама съединитела изкара 6 месеца
После я закара при някакъв мапер и ония като свали информацията от чиповете, каза че и той се занимава с чипове ама такова нещо не е виждал
По груби сметки е била около 140 кончета... за да добиеш представа как вървеше чипосан голф 4 115 ПД не можеше да върви толкова..
Сега е нагласена в безопасни граници на 1.1 бара налягане, за да запазят турбината, но ако не се стъпва постоянно а от време на време, сигурно няма да има проблем.

Сега е нагласена в безопасни граници на 1.1 бара налягане, за да запазят турбината, но ако не се стъпва постоянно а от време на време, сигурно няма да има проблем.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
С 1з на 1,5 има колеги и не са е строшили. Аз лично съм на 1.15 но с пик вдига до 1.30. И със оригиналните дюзи. Но да се има предвид че колата е ван и е семейна, без излишни разходи.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
valiosport написа:Слагай му чип, ако искаш по-голям ефект я надуйте на повече и направо няма да си познаеш колата. Имам един приятел с А3 1.9 ТДИ AGR и я купи чипосана. Вътре има инсталиран бустметър и като и даде газ буста скача на 1.5 и върви постоянно на 1.35бара. Два пъти като и дадеш газ и отзат чак по стоповете има саждиАма и върви не само да пуши. Турбината още е здрава ама съединитела изкара 6 месеца
После я закара при някакъв мапер и ония като свали информацията от чиповете, каза че и той се занимава с чипове ама такова нещо не е виждал
По груби сметки е била около 140 кончета... за да добиеш представа как вървеше чипосан голф 4 115 ПД не можеше да върви толкова..
Ае човек тоз АГР да не е правен в „Хогуортс“ .
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
hip-hopotam написа:Ае човек тоз АГР да не е правен в „Хогуортс“ .
Не го знам къде е правен, така си го купи човека, някой състезател в Италия го е карал, но по интересното е какво става зад него

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Сигурно му вярват? 

Върни се в “Дизелови агрегати”