Golf5 1.9 BLS: премига лампата на подгревните свещи в движение [РЕШЕН]

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ventsi34
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: 1900 TDI BLS

Golf5 1.9 BLS: премига лампата на подгревните свещи в движение [РЕШЕН]

Мнениеот ventsi34 » Съб 28 май 2016 0:24

Здравейте, тази вечер пътувам (с Golf 5 1.9TDI BLS 105к.с.) по магистрала Тракия и изведнъж на таблото на колата започна да мига лампата за подгрева и спря доста бързо. Малко по-късно отново. След като слязох от магистралата осъзнах, че това се случва, когато изкачва нанагорнище или когато и трябва повече сила. Колата си върви сякаш нормално. Когато лампата мига на дисплея се изписва "Engine failur garage". Цвета на лампата е жълт. Някой срещал ли е подобен проблем? Сега съм на 300км от София. Дали ще мога да се прибера без да прецакам нещо голямо? Може ли да е от лош дизел? Нямам възможност за диагностика тук.

Последна промяна от ventsi34 на Пон 20 юни 2016 8:40, променено общо 1 път.

A_L_E_X
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf5 1.9 BLS: премига лампата на подгревните свещи в движение

Мнениеот A_L_E_X » Съб 28 май 2016 10:05

Закачи я на VCDS и виж каква грешка ще покаже.
Доста честа причина за светването на този индикатор е проблем със "стоп машинката", която е под педала на спирачката. (15-22лв варират цените).

vip65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vip65 » Нед 29 май 2016 20:44

имаш проблем с ниско налягане в смукателня колектор от опит го казвам

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Пон 30 май 2016 19:29

Днес закачих колата на VCDS но нямаше никаква грешка. Проблема обаче си остава. До София направо ми писна от звука на грешката. Странното е че врътнах 70 километра в града без сериозно натоварване на колата и като багаж и като каране без да светне изобщо. Когато излязох обаче извън града с 4 човека и натиснах малко повече (минах 90-100 километра/час) и на първото изкачване и започна да свети пак. Когато отпусна газта сякаш грешката изчезва. В градски условия не се получава. Карам на места като околовръсното, с голяма скорост, но празен. Моля давайте съвети.

Това с ниското налягане нямаше ли да влезна в авариен режим? Нямаше ли да се запише грешка? Разкажи малко повече за това, с което си се сблъскал? Как се оправи?

Колата е с премахнат DPF от brazel преди доста време и ме съмнява да е от това. Той също каза, че няма как да е и че не е махал кодове за грешки от таблицата.

Моля давайте съвети къде и как да подходя за решаване на проблема, че карам много извънградско и ако е така постоянно...

Потребителски аватар
manchorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manchorov » Вто 31 май 2016 9:56

Странно е,че не е записало грешка.И защо вярваш толкова сляпо на бразел?Доста хора се оплакват от него.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Вто 31 май 2016 11:26

A_L_E_X написа:Закачи я на VCDS и виж каква грешка ще покаже.
Доста честа причина за светването на този индикатор е проблем със "стоп машинката", която е под педала на спирачката. (15-22лв варират цените).

:th_up

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Вто 31 май 2016 16:09

Е нали нямаше да имам светлина в на стоповете ако проблема е от това. Съмнява ме да е това. Когато и дам здраво газ и по околовръсното днес стана. Обаче скоростта когато стигне около 140. Даже задържа и мигаше докато не пуснах газта.

Не вярвам сляпо на Brazel дори изобщо. За това му звънях да питам дали знае нещо и дали има махани кодове за грешка. Нямам представа какво да правя вече.

A_L_E_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот A_L_E_X » Вто 31 май 2016 20:52

Ами не е точно така, при мен имаше стопове и когато си искаше светваше.
Поразтърсих се и се оказа доста познат проблем, след смяната вече няколко месеца няма проблем.
Моя дизел няма ДПФ, за това беше и по-лесно диагностицирането на проблема, нищо не пречи да провериш англо езичните форуми за повече информация относно твоя проблем + код на двигателя.

Потребителски аватар
manchorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manchorov » Вто 31 май 2016 23:33

При този проблем не ти ли е записало грешка?Колегата казва,че няма грешки на диагностика.

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Сря 01 юни 2016 8:36

Да това е основният проблем. Няма никаква грешка. Ако беше стоп машинка мисля, че щеше да светва и когато се движа бавно. При мен обаче проблема е когато настъпя здраво газта.

A_L_E_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот A_L_E_X » Сря 01 юни 2016 10:09

Нищо лично, но проблеми не се решават само с мислене, трябват си действия.
Споделих ти опит от изгубеното време в четене по чужди форуми, което не казвам да приемеш за чиста монета, а за възможност.
Решавах тази дразнеща дреболия на BKC, докато ти сис BLS, като опит с DPF и релевантните му системи - нямам.

Имаш няколко варианта :
- Отиваш на майстор, плащаш диагностика и почвате с възможностите.
- Инвестираш едни 15-20лв (цените са линк) и 5-15минути свободно време, сменяш си машинката и след това :

1) Плюеш по форумите, че някой ти е споделил опит и не е било това.
2) Изказваш благодарност към хората опитали се да помогнат и решили проблема с личния си опит.

Преди време минах през главоблъсканицата с рационалните изводи, че едва ли е това, защото стоповете светят (с лед стопове съм и си личи доста, дали светят или не).
След инвестираното време в търсене на информация, видях че е доста познато поведение и "скочих" с едни 20лв и вече няколко месеца всичко е ок.
Дет се вика - it's up to you. :)

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Сря 01 юни 2016 11:15

Човек не си мисли, че не сме направили диагностика. Бях в клубния сервиз при Ники и Мишо. Колата няма записани грешки. Не ми е за 20-те лева, които ще дам но просто в момента имам доста работа и няма как нито да я оставя в сервиз нито да сменям нещо. През седмицата уикенда ще отделя повече.

намерих и една доста интересна тема, в която хората имат точно такъв проблем на такива коли:
http://www.pistonheads.com/gassing/topi ... 30062&i=20

В темата завършват с проблем в датчика за температурата на изгорелите газове. Мога ли да тествам този датчик някак и знае ли се дали той набива грешка? Свързан ли е той с ДПф-а и това, че аз съм го премахнал изключва ли го?

Мога за момента да благодаря само за идеята за чуждоезичните сайтове и наистина ви благодаря.

Ако някой се сеща някакъв начин да го диагностицираме или къде в София ще съм радостен да го чуя.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 01 юни 2016 12:31

Да разбирам ли от писането ти, че си премахнал Температурния датчик на изходящите газове, след като си тръгнал от Брезел?
Датчика може да се изключи електрически но тунера трябва да знае дали да го остави или спре софтуерно.

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Сря 01 юни 2016 12:46

Не нищо не съм премахвал и правил сам. Сам сменям само масло. При бразел колата е ходила за премахване на dpf не е слаган чип или каквото и да е. Друго което съм правил е подмяна на опръстените на дюзите поради премесване на дизел с масло. Това е правено по колата откакто е в мен. Какво е правил brazel точно по софтуера нямам представа. Той каза софтуерен суич, подменяли са се два бита в софтуера за да спре dpf-а.

Потребителски аватар
manchorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manchorov » Сря 01 юни 2016 17:43

Мен ми е странно,как е светнала лампа на таблото за някаква нередност и не е записало грешка?

Върни се в “Дизелови агрегати”