С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
Когато се опитам да заключа, незавизимо дали с алрмата или с ключа, не се заключва (не се чува и помпата да завърта). При отключване с аларма или ключ се отклюява, но помпата продължава да върти 30 сек. след като запаля двигателя и спира.
Ще се радвам ако ми помогнете със съвет или ми препоръчате добър майстор. Предварително благодария!
mod edit: vaskoto1
Пробелм с централното заключване/отключва, но не заключва/
-
- Автомобил:
- Двигател:
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пробелм с централното заключване/отклюява, но не заключв
провери мъркучетата за вакуума по всяка вероятност някое е скъсано или изваденоlilo написа:С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
Когато се опитам да заключа, незавизимо дали с алрмата или с ключа, не се заклюява (не се чува и помпата да завърта). При отключване с аларма или ключ се отклюява, но помпата продължава да върти 30 сек. след като запаля двигателя и спира.
Ще се радвам ако ми помогнете със съвет или ми препоръчате добър майстор. Предварително благодария!
-
- Автомобил:
- Двигател:
tatenceto написа:провери мъркучетата за вакуума по всяка вероятност някое е скъсано или изваденоlilo написа:С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
Когато се опитам да заключа, незавизимо дали с алрмата или с ключа, не се заклюява (не се чува и помпата да завърта). При отключване с аларма или ключ се отклюява, но помпата продължава да върти 30 сек. след като запаля двигателя и спира.
Благодаря ти за съвета!
- firevint
- Автомобил:
- Двигател:
lilo_lukanov написа:С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
и на двете врати ли не действа
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен проблемът е че не се подава сигнал за зключвне. Най-вероятно като са ти слагали алармата и са ти сложили управляваща ел. машинка в шофйорската врата, която се упралвява от алармата но и подава управляващ сигнал към помпата. Като за начало можеш да провериш дали нямаш прекъснат кабеляк от тези които отиват към помпата. Също така провери и под маншончето на шофьорската врата. Ако нище не излезе ще трябва да се разглобява.
-
- Автомобил:
- Двигател:
firevint написа:lilo_lukanov написа:С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
и на двете врати ли не действа
Всъшност не дества никаде, т.е на двете врати, багажника и вратичката на резервора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho написа:Според мен проблемът е че не се подава сигнал за зключвне. Най-вероятно като са ти слагали алармата и са ти сложили управляваща ел. машинка в шофйорската врата, която се упралвява от алармата но и подава управляващ сигнал към помпата. Като за начало можеш да провериш дали нямаш прекъснат кабеляк от тези които отиват към помпата. Също така провери и под маншончето на шофьорската врата. Ако нище не излезе ще трябва да се разглобява.
Предполагам, че машинката на шофьорската врата не е електрическа, защото се отклюява с закъснение като при вакуум.
Как да проверя дали се подава управляващ сигнал към помпата?
Благодаря предварително!
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пробелм с централното заключване/отключва, но не заключв
от този ти пост все си мисля че неможе да направи вакуум и за това помпата работи повече от нужното при монтиране на алармата майсторите може да са разместили мъркучетата и някое да се е откачило в повечето случаи когато си на много тихо място се чува свистенето на въэдуха и по лесно можеш да локализираш ремонтаlilo_lukanov написа:С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
Когато се опитам да заключа, незавизимо дали с алрмата или с ключа, не се заключва (не се чува и помпата да завърта). При отключване с аларма или ключ се отклюява, но помпата продължава да върти 30 сек. след като запаля двигателя и спира.
mod edit: vaskoto1
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
lilo_lukanov написа:Muncho написа:Според мен проблемът е че не се подава сигнал за зключвне. Най-вероятно като са ти слагали алармата и са ти сложили управляваща ел. машинка в шофйорската врата, която се упралвява от алармата но и подава управляващ сигнал към помпата. Като за начало можеш да провериш дали нямаш прекъснат кабеляк от тези които отиват към помпата. Също така провери и под маншончето на шофьорската врата. Ако нище не излезе ще трябва да се разглобява.
Предполагам, че машинката на шофьорската врата не е електрическа, защото се отклюява с закъснение като при вакуум.
Благодаря предварително!
Помпата за централото зключване(намери къде е сложена -при моето комбе бе в една от кутиите на багажното отделение)има една много сложна платка с релета и процесори,която е ужасно чувствителна на влага и заминава бързо.Иди при майстор по алармите и накарай да ти махнат тази платка,а помпата за ключалките да се командва директно от алармата - става много лесно и дълготрайно.Аз направих така и вече съм много рахат(ремонта ми струваше 10 лв)Наслука!!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
petev написа:lilo_lukanov написа:Muncho написа:Според мен проблемът е че не се подава сигнал за зключвне. Най-вероятно като са ти слагали алармата и са ти сложили управляваща ел. машинка в шофйорската врата, която се упралвява от алармата но и подава управляващ сигнал към помпата. Като за начало можеш да провериш дали нямаш прекъснат кабеляк от тези които отиват към помпата. Също така провери и под маншончето на шофьорската врата. Ако нище не излезе ще трябва да се разглобява.
Благодаря предварително!
Помпата за централото зключване(намери къде е сложена -при моето комбе бе в една от кутиите на багажното отделение)има една много сложна платка с релета и процесори,която е ужасно чувствителна на влага и заминава бързо.Иди при майстор по алармите и накарай да ти махнат тази платка,а помпата за ключалките да се командва директно от алармата - става много лесно и дълготрайно.Аз направих така и вече съм много рахат(ремонта ми струваше 10 лв)Наслука!!!!
Сполай ти за савета, дано и при мене стан

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”