Ремонт и лакиране на дървен стъклопакет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Ремонт и лакиране на дървен стъклопакет

Мнениеот drmilendd » Пет 15 юли 2016 9:20

Препоръчайте доверен човек за ремонт /ако въобще е възможно/ на поизгнил дървен стъклопакет, или поне за шлайфане и лакиране на 5 прозореца и една балконска врата. Благодаря.
П. С. Чувал съм за Гугъл ;)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Ремонт и лакиране на дървен стъклопакет

Мнениеот forski » Пет 15 юли 2016 9:27

Поизгнил, колко поизгнил, какво е дървото, с какво е боядисано в момента, лак или блажба боя ... колко броя прозорци, двойни, единични прозорци, касите в какво състояние са? :biggrin

Общо взето най добрия ремонт е, къртиш всичко и сменяш с PVC дограма, другото е упражнение за луди, казвам го от опит!
Една седмица се борих с четири рамки (два двойни прозореца) и две каси, намазани с бяла боя на 50 години.
С препарат, с пистолета за горещ въздух, с шпакли, шлайфове, шкурки, надишаш се с прах и изгоряла боя, навсякъде прах и мизерияяяя, и накрая с голямата щанга и теслата всичко на земята. 380 лв. с монтажа на едно пано, и един двоен прозорец, тъмнокафяво PVC и спи града :biggrin

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 15 юли 2016 9:54

Дограмата е на десет години, дървен стъклопакет - води се луксозна. Трябва ми специалист, да дойде да види и са посъветва.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 15 юли 2016 9:55

forski,смятам че колегата пише за съвременните дограми,изпълнени не от ПВЦ,а от дърво.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 15 юли 2016 10:06

Рзбрах че говори за дограма от дърво, за това попитах каква е дограмата и колко е изгнила, защото ако е от старите чамови рамки, покривени и боядисвани с по 4-5 пласта блажна боя, няма смисъл от ремонт.
По-добре смяна с PVC.
п.п. Направи една-две снимки да видим за какво става въпрос, от какво е дограмата, чам-дъб или нещо друго?

http://forum.napravisam.bg/viewforum.php?f=35
Попитай и тук, има доста компетентни хора :smile

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 15 юли 2016 10:27

Към автора,нали за подобно нещо говорим?
Прикачени файлове
index.jpg
index.jpg (4.42 KиБ) Видяна 2275 пъти

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 15 юли 2016 11:07

Няма такова понятие-дървен стъклопакет,нито пвц,нито алуминиев.Дървена ти е дограмата.Може да е луксозна,ама незнам как е като изпълнение щом за 10 години говорим за гниене,а не за нарушено покритие.В някои наистина много луксозни дограми се влагат по няколко вида дърво заради раличната плътност и съответно за да се получи "еластичност" на дървото при различни темп. влияния. Ако твоята дограма е такава-наистина трябва да потърсиш фирма- изпълнител на такава дограма-най-малко за консултация с какви безири и лакове да се обработва.

п.с.Ако е такава каквато ти е посочил Здравко Занков и имаш гнило ,надали има някакво друго решение освен някаква "времянка"-шкурка,кит за дърво ,безир и яхтен лак.Другия по-скъпия вариант-сваляне на проблемната дограма и подмяна на изгнилите профили...Но откъм пари за тая работа -може да ти излезе колкото навсякъде да си сложиш ПВЦ.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 15 юли 2016 13:20

Абре пичове!
Разбирам, че искате да ми помогнете, ама прочетете въпроса ми и тогава пишете. Търся препоръка за МАЙСТОР, който да дойде на място и да си каже компетентното мнение. Не търся СЪВЕТ какво да правя с дограмата, да я сменям ли, да я кърпя ли. Знам какво е дограма и знам какво е стъклопакет. Имам и идея даже как се правят. Така, че ако някой има опит (най-добре) или познава читав дърводелец може да пише (и на лични). Другото си е чесане на езици, защото не съм дал достатъчно инфо (неслучайно)
Та така.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 15 юли 2016 20:44

drmilendd написа:Абре пичове!
Разбирам, че искате да ми помогнете, ама прочетете въпроса ми и тогава пишете. Търся препоръка за МАЙСТОР, който да дойде на място и да си каже компетентното мнение. Не търся СЪВЕТ какво да правя с дограмата, да я сменям ли, да я кърпя ли.

A сега първотото ти авторско "излияние" по твоята собствена тема:
drmilendd написа:Препоръчайте доверен човек за ремонт /ако въобще е възможно/ на поизгнил дървен стъклопакет
...

Извинявай ,ама явно аз не схващам каква ти е идеята в тази тема-нито със "дървения стъклопакет",нито с "изгнилата" дограма....Опитваме се да ти помогнем, а ти .ама прочетете въпроса ми и тогава пишете. ...Лично аз смятам че може да си поправиш сам дограмата АКО НЕ Е ИЗГНИЛА,както си писал , и както и други колеги тук пишат за да ти помогнат да се справиш сам и да си спестиш някой лев. Ама ти си знаеш...

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 16 юли 2016 18:45

Не желая да си я оправям сам, нито да спестявам някой лев. Смятам, че за всяка работа си има човек. Но...както и да е. Като не ми хващаш идеята повторена в два поста, какво да се обяснявам повече. Айде със здраве...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”