ГОЛФ 4/АHF проблем при ускорение

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
edis.süleymanoğlu
Автомобил: Golf4
Двигател: AHF

ГОЛФ 4/АHF проблем при ускорение

Мнениеот edis.süleymanoğlu » Нед 24 юли 2016 16:57

Здравейте колеги.Както при повечето от вас и аз имам проблем със моята печка само ,че моят е малко по различен изчетох много теми ,но няма нито една конкретна със моят проблем затова реших да отворя НОВА.
ПРОБЛЕМА Е СЛЕДНИЯТ ,когато подам газта до долу колата си ускорява добре ,но малко повдигна ли крака от газта тръгва още по добре усеща се голяма разлика със педал до долу и що годе половин педал така да го нарека.Проблема го имам от както съм я закупил колата от година горе долу.С цел отстраняване на проблема са правени следните процедури но без ефект.Чистена геометрия,сменени всички вакуми по системата,нов клапан N75,свалени и изчистени са колекторите също така и интеркулера пробван е дебитомера със друг работещ ,актуатора се движи (не е запекъл).Проверени са и турбопътищата няма маркучи които са със сцепнатина или тем подобни.Наскоро пак я пуснах през ваг-ком но не записва грешка.
Наскоро имах път към морето и си я натиснах до край пак,със газ до долу набира мудно ,но отпуснали педала до половина го усещам как вдига муцуната прави го на всяка предавка ,но се усеща най-силно на 3,4,5.
Накратко си карам колата със половин педал от известно време след толкова тестове майстори четене из форумите и сега моля само тези ,които са имали сходен проблем или разбират от ТDI двигателите да метнат едно рамо. :love.vwclub

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: ГОЛФ 4/АHF проблем при ускорение

Мнениеот hvp800 » Нед 24 юли 2016 21:43

Диагностика се прави с живи данни и гледане в реално време какво се случва. Това като забележка!
Чакането компа да запише грешка не е диагностика!
А конкретно за проблема ти мога да ти дам няколко насоки. Грешно настроен актуатор е много възможна причина. Дефектирал педал на гаста. Софтуерна или жичкаджийска намеса и компа да се шашка

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Нед 24 юли 2016 22:27

А пуши ли черно когато настъпиш до ламарината?
По помпата и дюзите правено ли е нещо?

Потребителски аватар
edis.süleymanoğlu
Автомобил: Golf4
Двигател: AHF

Мнениеот edis.süleymanoğlu » Чет 28 юли 2016 15:15

hvp800 написа:Диагностика се прави с живи данни и гледане в реално време какво се случва. Това като забележка!
Чакането компа да запише грешка не е диагностика!
А конкретно за проблема ти мога да ти дам няколко насоки. Грешно настроен актуатор е много възможна причина. Дефектирал педал на гаста. Софтуерна или жичкаджийска намеса и компа да се шашка

Нямах възможност за диагностика в движение ,но тези дни ще го направя.
А относно причините ,които си дал актуатора е на белега си свалих го на скоро да видя в какво състояние е и не беше пипан.Не е пипан софта също до колкото знам.Но това с педала на газта е идея той май е със потенциометър който командва компа така ли беше ?
Благодаря за отговора. :th_up

Потребителски аватар
bobidonchev
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI 116 ++
Двигател: AJM 2000 god

Мнениеот bobidonchev » Чет 01 сеп 2016 23:18

от разпределителния вал може да го прави

Върни се в “Дизелови агрегати”