Да, колкото и да не ми се искаше, очаквах някой да пусне линк към подобен отговор. Това е вандалски начин, просто не виждам причина човек да прави подобно нещо, освена ако не го заплашват, че ако не го направи ще го убият. Човека има мутицет, може да се оправи културно с него. Въпрос на време е да намери например изхвърлен телевизор и да си откъсне от него някой подходящ резистор. Ама може и да не го прави. Прав си, че не би трябвало да ми пука за уреда на 25 годишна чужда кола. Хазартна работа си е това, която не одобрявам. По форума съдя, че много хора го правят това окъсяване, след което на много хора им се налага да калибрират уреда като последствие. Други тичат за табло от моргата. Инсталацията, таблото и електронния блок управление са железни на тези автомобили, и без външна намеса са практически вечни. Знам че себестойността на такъв уред е никаква, но защо да го правим, като може и да не го правим по този начин. Дано повече хора подхождат сериозно към това което правят, ако ли и да е на стар автомобил. Принципен е въпроса - ако се хвърля от третия етаж, може да оцелея, що да не го направя. Никого не ангажирам с мнението си, и разбирам ако мислите, че твърде много се захващам за състоянието на чужд стар автомобил.
От друга страна правете простотии, за да се научите от тях

П.П. не е и нужно да търси резистор, ако иска да пробва така. Просто да свърже на конектора от инсталацията една обикновена домашна крушка например 60W. Или каквото се сети, незнам но 100% има нещо под ръка, което би му свършило работа и за този начин.