Fox 1.4 бензин 2006г. Проблем с дросела
Fox 1.4 бензин 2006г. Проблем с дросела
Здравейте,мили хора!Жена съм,не ме съдете строго!
От 9 месеца карам Фокс 1.4 бензин...хубава количка,докато един ден освободих от скорост,натиснах спирачката пред един светофар....и количката изгасна!Ходя вече при 5ти майстор и всички ми казват ,че е дросела.Чистиха я отвън,после отвътре,огасванията намаляха,но още си ги има.Честно казано,не е голям проблем,но страшно ме изнервя!Моля ви за съвет!Някой с подобен проблем?!

Последна промяна от Миряна на Вто 26 юли 2016 20:43, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Fox 1.4 Проблем с дросела
И като изгасна пред светофара, после не запали ли?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Fox 1.4 Проблем с дросела
В кой град/село си?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Fox 1.4 бензин 2006г. Проблем с дросела
5 - ти "майстор" и проблема е налице?
Я пробвай да помпаш спирачката, падат ли оборотите, претръсква ли? Огледай за пропуски на нерегламентиран въздух, дърпа неотчетен въздух от някъде, може да е спукан маркуча на сервото, със сигурност смуче въздух.
Диганостика правиха ли? Какви грешки излизат?
"Дросела е", стига бе!
Студена има ли проблем гасне ли? Как е на студен двигател, кажи ми и ще ти кажа дали имаш проблем с дросела. Първото палене имам предвид. Без да натискаш спирачката държи ли обороти, когато пускаш примерно вентилатора или климатика, гасне ли тогава?
Колежке, обичаш ли да майсториш?
Има ли някой мъж покрай теб или сама ще се оправяш?
Я пробвай да помпаш спирачката, падат ли оборотите, претръсква ли? Огледай за пропуски на нерегламентиран въздух, дърпа неотчетен въздух от някъде, може да е спукан маркуча на сервото, със сигурност смуче въздух.
Диганостика правиха ли? Какви грешки излизат?
"Дросела е", стига бе!

Студена има ли проблем гасне ли? Как е на студен двигател, кажи ми и ще ти кажа дали имаш проблем с дросела. Първото палене имам предвид. Без да натискаш спирачката държи ли обороти, когато пускаш примерно вентилатора или климатика, гасне ли тогава?
Колежке, обичаш ли да майсториш?

Има ли някой мъж покрай теб или сама ще се оправяш?
Така...оборотите си седят мирни,дори и като пусна климатик.Ппез цялото време са си ок,просто изгасва от раз,все едно й дърпат шалтера !Като е студена не гасне...примерно карам 1 час градско,прибирам се и на светофара преди вкъщи ...бам!общо взето оборотите са стабилни през цялото време!И гасне около 1 път седмично,напоследък 2-3пъти.ходих на диагностика,имаше грешка на клапата,изчистиха я,съответно и грешката изчезна 

- freelancer
Значи е малко вероятно да е проблема в дросела, да не кажа, че може да го изключиш, като причина. Един колега имаше подобен проблем и излезе ЕГР клапан, смуче въздух от някъде. Почисти си ЕГР и го огледай за пропуски, дали не смуче от там.
Според мен, когато е загряла и си я оставила за малко и след това я запалиш топла и я оставиш на празен ход, пак е възможно да изгасне, пробвай и това.
Пак те питам, "Когато натискаш педала на спирачката последователно падат ли оборотите, иска ли да изгасне?".
Според мен, когато е загряла и си я оставила за малко и след това я запалиш топла и я оставиш на празен ход, пак е възможно да изгасне, пробвай и това.
Пак те питам, "Когато натискаш педала на спирачката последователно падат ли оборотите, иска ли да изгасне?".
Като натисна спирачката оборотите не падат.ще проверя и тоя клапан,по-скоро някой мъж и ще пиша.Благодаря Ви!
- freelancer
Пробвай да подаваш леко газ, плавно, докато си на светофара и ще видиш, че няма да изгасне. Сигурен съм, че има и други грешки освен тази за клапата, за датчик налягане или на въздуха и на ламбда сондата, бедна смес, ако има такива грешки със сигурност въздуха и идва в повече.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”