Golf MK4 199г. 1.8 АGN - Скъсън маркуч за картерни газове
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Golf MK4 199г. 1.8 АGN - Скъсън маркуч за картерни газове
Здравейте.Днес установих че маркуча за картерни газове не е оригинален.На мястото е нахлузен обикновен маркуч който от изпаренията е станал на кокал и при натискане се рони и разпада и реших да го махна докато реша какво да правя.Та въпроса ми е има ли смисъл да купувам нов?ако да може ли схема или снимка на оригиналният вид защото при мен маркуча беше цял и беше пъхнат направо в смукателя а по каталог виждам че за този голф дават доста къс пластмасов маркуч.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: Golf MK4 199г. 1.8 АGN - Скъсън маркуч за картерни газове
За кой маркуч стана на въпрос този "Y" образния или "правия" иначе ще ти кажа от личен опит. Имах спукан "оригинален" маркуч за изпаренията от главата към гофрираната тръба за филтъра. Взех нов маркуч за изпарения за опел (някакъв си) 15-20лв струваше и беше почти идентичен, самият маркуч беше "S" образен с дължина 150мм!
Сложих го след 2 дена маркуча направо си беше експлодирал процепен. След това си взех от магазин за авто части втора ръка "воден" маркуч за нисан микра от което "парче" (може да се обесиш за него
едно 40-50см на дължина) изкарах два такива маркуча с подходящи гънки, за маркуча ми взе около 10-15лв. Вече едно поне 3-4 месеца не е мръднал, нито се е втвърдил! Та имай едно на ум.
Снимай маркуча който ти е заменен, да се ориентираме.
Сложих го след 2 дена маркуча направо си беше експлодирал процепен. След това си взех от магазин за авто части втора ръка "воден" маркуч за нисан микра от което "парче" (може да се обесиш за него

Снимай маркуча който ти е заменен, да се ориентираме.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Тези маркучи се предлагат само като оригинална част, няма заместители. Продават се 3-те парчета с пластмасовия тройник заедно на хубавата цена от 120лв. Най-добре намери маркуч с подобен размер и го сложи с обикновени скоби - много по-лесно. Аз вече почти година и половина карам с обикновен воден маркуч там, а не маслоустойчив и проблеми нямам, като се разпадне ново парче и така.
- golfmaniak666
Става въпрос за този маркуч.при мен липсва изцяло.Проблем ли е да се кара без него?И ако карам без него (естествено че съм запушил отвора в смикателя за да не бъркам дебитомера) може ли да има аномалии в работата на двигателя?
- Прикачени файлове
-
- маркуч вентилация на колянно-мотовилковия блок VAICO V10-2524 VW Golf 4 Variant (1J5) 1.8 T imagelist-2478752310.jpg (2.47 KиБ) Видяна 925 пъти
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Това не е маркуч а пластмасовия отдушник на картера. Ето откъде може ди си го купиш : http://www.dbk-dimitrov.com/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-audi-a3-a4-a6-tt-18-t-s3-quattro-kb-1437 Лесно се сменя аз карам с такъв.
Сигурно може и без него, но по-добре всичко да си е както трябва.
Сигурно може и без него, но по-добре всичко да си е както трябва.
- golfmaniak666
Колеги покарах малко без маркуча и ламда сондата откачи.Колата беше мудна в ниските и не се режеше.Днес си взех пластмасата и нов маркуч смених ги и всичко се оправи. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”