Препоръка за двигателно масло и филтри за Golf 4 1.4 16V бензин?
- hiphopmusic
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръка за двигателно масло и филтри за Golf 4 1.4 16V бензин?
Здравейте маняци! Преди седмица си купих колата и бих желал да ми препоръчате двигателно масло и филтри за Golf 4 1.4 16V бензин? Колата е внос от Германия, но не обърнах внимание в сервизната книжка с какви е сервизирана... Ако трябва ще ги погледна и ще коригирам след 18:30 като се прибера вкъщи.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Препоръка за двигателно масло и филтри за Golf 4 1.4 16V бензин?
Пробвай с Motul 10W40 или 5W40, зависи с какво е карана, и се моли да не го излапа всичкото.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Здравей първо честито и безаварийно. От близо 10 години имаме такава кола Golf 4 AXP и сме я карали само на 10W40 зима/лято няма проблеми и то по евтино масло от това което ти предложих, mobil-а много си го харесва, total-a го кара да трака като дизел. Та както колегата каза по добра оферта от тази няма да намериш MOTUL 6100 SYNERGIE+ 10W-40 4L като цена/качество. В момента съм с такова на другата кола пак VW, колата ти събира 3,2l (винаги му сипваме по 3.5л). Маслен филтър: mann filter, bosch, hengst, mahle. Общо взето за филтри аз залагам на тези, разни filtron, starline, champion и още други не се сещам ги избягвам. Цените са около 10-15лв за масления и 20-25лв за въздушния, горивния и той 15-20лв остава за купето той мисля, че е към 20-30лв не мога да се сетя за него сега, последния път май някакъв ментарлак бяхме сложили. За ремъци: по спомени около 100-150лв за пистов и 250лв ангренаж (БЕЗ водна помпа) никога до сега не сме я сменяли
. Свещи NGK по 12лв броя, к-кт кабели за свещи 80-100лв на bosch. Дебитомер нямаш, всички други работи са дреболии/датчици които не са никак скъпи неща.
Ако имаш други въпроси питай.

Ако имаш други въпроси питай.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Съгласен съм с колегата, но ако размени местата на Bosch и Filtron в изречениетоM3ntata написа:Маслен филтър: mann filter, bosch, hengst, mahle. Общо взето за филтри аз залагам на тези, разни filtron, starline, champion и още други не се сещам ги избягвам.

Миналата седмица извадих от една Шкода оригинален филтър VAG, поставен в нея от Еуратек, на който имаше и щампата на Филтрон. Другите оригинални филтри бяха със щампата на MAHLE.

- M3ntata
Vlad777 написа:Съгласен съм с колегата, но ако размени местата на Bosch и Filtron в изречениетоM3ntata написа:Маслен филтър: mann filter, bosch, hengst, mahle. Общо взето за филтри аз залагам на тези, разни filtron, starline, champion и още други не се сещам ги избягвам.![]()
Миналата седмица извадих от една Шкода оригинален филтър VAG, поставен в нея от Еуратек, на който имаше и щампата на Филтрон. Другите оригинални филтри бяха със щампата на MAHLE.
Честно да ти кажа това ми е от личен опит с филтър купе на филтрон. Не ми харесваше как филтрираше и буквално се разпадна след 2-3 почиствания (обичам да ги чистя на компресор по 2-3 пъти до като дойде време за обслужване). На голф-а с 1.4 мотор последният път преди да мина на спортен конусен филтър бях сложил БОШ и останах с неутрални впечатления (а може и малко положителни). На "новата" V5 съм с въздушен mann filter, горивен mahle, филтър купе и маслен по наличност "някакви" понеже не ми се чакаше за доставка. Иначе по принцип гледам да избягвам bosch (като цяло) по запалителната ги замествам с NGK и не съжалявам, за дискове Ate накладки също или trw мекички.

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Аз използвам само Filtron от десетина години и не съм имал проблеми.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
M3ntata написа:
Честно да ти кажа това ми е от личен опит с филтър купе на филтрон. Не ми харесваше как филтрираше и буквално се разпадна след 2-3 почиствания (обичам да ги чистя на компресор по 2-3 пъти до като дойде време за обслужване).
Че тоя филтър с отстъпката струва 12лв.
От две години използвам Wix,монтьора който ми поддържа автомобила сподели, че често сваля такива от колите нов внос дошли за обслужване.
- M3ntata
Zdravko Zankov/ Той не е скъп да "марков" си е около 20лв, но дори и 10лв да е какво да го сменям през 3 месеца ли. Това е периода за който ми се пълни с прах и боклуци. За това (лично мнение) трябва да се вземе нещо (веднъж) като хората, че да не се разпадне при честото почистване. Естествено това значи да са използвали качествен материал за изработката, също така да не спъва въздуха (ако изобщо има толкова големи ментета) и в същото време да пази филтъра чист от другата страна. Както казах лично аз не останах много доволен от filtron, това си е лично, който си е доволен да си го ползва също искам да кажа, че и ценови няма голяма разлика от останалите които са по добри за мен. Пак казвам производителите които са най напред за мен са, hengst, mann filter, mahle (този път са поред) след това bosch и така нататъка. За wix съм чувал/чел по форумите, но не мога да кажа нищо лично (просто не вярвам на всяко написано). Това не са скъпи неща и по никакъв начин няма да навредят на колата, автора да си прецени, да речем сега при обслужването да вземе всички филтри на filtron, другата година ако нещо не е доволен от някой да го смени с друга марка при следващо обслужване. Освен това вероятно може да има разлика между различните модели, все пак не всички филтри са еднакви (освен за купето)!
Поздрави.
Поздрави.
- hiphopmusic
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви за отговорите, за новак както мен сте доста изчерпателни :P до края на седмицата или в понеделник съм в бокса ;)
- M3ntata
Избери си хубав сервиз, на около 40 000 сме късали болт на обтягаща ролка (ангренаж) на този мотор, после сумата няма да ти я споменавам! Причината според мен е претягане на болта. Виждал съм хора които не спазват белезите по обтегача и го натягат до край, щом са сложили белег значи трябва да се спази малко или много.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”