Голф 4 1.9TDI 116 к.с. - Проблем с самозаключване
-
- Автомобил: Golf MK4
- Двигател: AJM 2000
Голф 4 1.9TDI 116 к.с. - Проблем с самозаключване
Здравейте колеги. От известно време имам странен проблем. Колата е Голф 4 1.9TDI 116 к.с. Колата си е с централно. Отключвам я влизам и си затварям вратата и доста често до 10-20 секунди, ако не запаля всички врати се заключват и като не се усетя и тръгна да запаля с заключени врати се включва алармата на колата.
Re: Голф 4 1.9TDI 116 к.с. - Проблем с самозаключване
Аз съм със същата 116 и при мен е същото. Май си мисля че просто така е направено?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не е така, най-вероятно микроключето на шофьорската врата не работи и не отчита, че е отворена вратата, а по принцип комфорт модула така е програмиран, ако не се отвори врата до няколко сек. от отключването, се самозаключва.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
vanesto написа:...
Точно.
vanesto написа:Не е така, най-вероятно микроключето на шофьорската врата не работи и не отчита, че е отворена вратата, а по принцип комфорт модула така е програмиран, ако не се отвори врата до няколко сек. от отключването, се самозаключва.
Прав си днес и аз стигнах до заключението че микроключето не работи защото от другата страна като отворя светят плафоните а от шофьорската - нищо. Някой може ли да каже за колко горе долу се оправя? Звънях в един сервиз и ми казаха че трябва да се види но като цяло ново е 50 лева лоето малко ме учуди. Наистина ли е така или се опитват да ме изментят?
Също така, от време на време самите плафони спират да светят нормално, светят но много слабо и ей така превключват буквално от нищото. Гледах 14 бушон - работи си но каквото и да направя не иска. Днес тамън се бях отказал да го ръчкам и изведнъж като отключих колата за пореден път и светнаха. Този проблем друг ли е или пак е свързано с микроключето? Извинете че крада темата но от 3 дена не ми дават мир тея ядове.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
До petapeta
Микроключето не е 50лв.,а смяната му(може и да е повече) щото си е голяма хамалогия докато се стигне до него.При теб след като понякога работи-понякога не ,вероятно причината е прекъснат кабел(металната част,а изолацията е здрава) в маншона м/у купето и вратата,а не микроключе на бравата.
Микроключето не е 50лв.,а смяната му(може и да е повече) щото си е голяма хамалогия докато се стигне до него.При теб след като понякога работи-понякога не ,вероятно причината е прекъснат кабел(металната част,а изолацията е здрава) в маншона м/у купето и вратата,а не микроключе на бравата.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не се знае със сигурност, може и от спойките на платката на бравата, може и кабел да е, може и микроключе. Затова първо майстора да провери кабелите, и като ти каже, че са ок, следва разглобяване на вратата и сваляне на бравата. От там нататък имаш два варианта - или се сменя микроключето и се презапояват всички спойки, или се сменя цялата брава, само че с нова, не от морга. От e-bay излизат около 40лв, по магазините са малко по-скъпи. Трудоемко е наистина и за мен не си заслужава вече ремонта, при тази цена на новите.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Ако ти се занимава,да си го смениш сам,има колега оТ форума продава микроключета.Наистина малко трудоемко ,ама нито замер работи ,нито плафони' светят.
@apolon - исках да кажа че понякога плафоните вътре в средата светят а понякога не, иначе вратата като я отворя никога не светка плафона там, нито зумър пищи която и врата да отворя. Ще ходя тези дни на майстор и ще видим какво ще стане.
-
- Автомобил: Golf MK4
- Двигател: AJM 2000
Благодаря за отговорите колеги. И при мен наистина плафона на шофьорската врата не работи. Питах един познат майстор и каза, че не ми работи управлението на шофьорската врата. Също каза, че смяната ще ми струва 50 лева, ако управлението е здраво, а ако трябва да се купува евентуално още 40-50 отгоре за частта. Имаше много работа и каза, да дойда към края на септември и реших да разпитам. Благодаря за отговорите ви. :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”