Здравеите колеги на път за морето след няколко забивания и рестарти на турбото в един момент при ускорение започна да се чува странно свистене когато развърти турбото което когато ускори почти не се чува.
Интересното е че колата като че се прочисти но за да ускоря до 140-160 трябва да го правя с настъпване и отпускане на гаста при задържан педал турбото просто спира.
Мисля че може да е маркуч на турбо или да е станала някоя малка дупка покрай катализатора тъй като имам такъя и може да е бил затлачил.
Дайте някакви идеи.
Благодаря предварително.
Поздрави от Несебър.

Голф 4 1.9 tdi странно свистене при ускорение
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.9 tdi странно свистене при ускорение
Идеята ,която мога да ти дам е :Да кажат колегите от и около Бургас,при кой читав майстор да отидеш за да ти погледне колата.Според мен проблема ти не е за подценяване и лично аз не бих рискувал да тръгна да се прибирам обратно след почивката, с тая кола. Освен това дори да ти даде някой от форума идея какъв може да е проблемаа-какво ще правиш? Ще търсиш в хотела канал,подемник, Ваг-ком... ъ? Потърси читав сервиз,не си разваляй почивката с главоблъсканици,а после и с пътуване на "тръни". 

-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Мисля, че е някакъв маркуч според мен защото се чува само докато развърти турбото и във високите не се чува почти.
Но все пак бих приел и други мнения както и съвет за колега наблизо които да я погледне.
Но все пак бих приел и други мнения както и съвет за колега наблизо които да я погледне.
-
В момента съм по на юг в Арапя.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Пурвият маркуч който най често се спуква е този след турбото. Силно препоръчително е да не караш така особено както си му хванал чалъма с помпане на педала,защото ще избумка турбото...
-
А тоя маркуч без канал има ли как да го сменя ако е той и ширината като на останалите ли е 3.5мм или?
-
А също и друг въпрос ако разкача вакума ще неутрализирам ли турбото за да мога да се прибера без да го унищожа?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Търбото ще спасиш но n75 ще се нагълта с прахоляк и ще хвърли топа. По- добре изключи кабела на n75.
-
Ако ще спася турбото н75 имам втори в багажника. Но мерси за съвета ще разкача кабела тогава.
-
Разкачих го от буксата и забелязвам, че и сега леко присвирва турбото при старт но след това го няма.
Гаранция ли е, че така не се натоварва и ще мога макар и по тромав да се прибера?
Гаранция ли е, че така не се натоварва и ще мога макар и по тромав да се прибера?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
С тези симптоми няма да счупиш турбото,според мен имаш загуба на вакум и оттам забива /задръстено черно-бяло клапанче,спукано маркуче или ръждясал актуатор/ ,карал съм моя няколко хиляди колометра с такива оплаквания и нищо му нямаше ! Проблем е когато бързо стигаш 140 и тогава забива,когато е зор да стигнеш 140 ,а след това може да си караш стотици километри със 150-160 няма от какво да се притесняваш 

-
Ами аз по препоръка на колеги го разкачих.
Като цяло ме притесняваше това свистене но дори когато разкачих турбото при ускорение се чува тоест явно е някакъв въздушен маркуч.
Ще звъня на Иво ifidik сега да си каже мнението тъй като ми предстои прибиране към София.
Като цяло ме притесняваше това свистене но дори когато разкачих турбото при ускорение се чува тоест явно е някакъв въздушен маркуч.
Ще звъня на Иво ifidik сега да си каже мнението тъй като ми предстои прибиране към София.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е да,ако има толкова сериозен звук трябва да се вземат мерки ! Но ако е голяма цепка или направо изваден някой от дебелите маркучи то тогава почва да пуши здраво и да не върви хич 

-
Звука не е сериозен чува се леко при запалване и гасене. Като цяло колата дърпаше добре и припушваше само в началото като дам гас след това зад мен беше чисто.
Говорих с Иво и ме посъветва да не я напъвам много иначе може и с закачен н75 да карам.
Според него от пренадуване е гръмнал маркуч някой и от там свисти.
Говорих с Иво и ме посъветва да не я напъвам много иначе може и с закачен н75 да карам.
Според него от пренадуване е гръмнал маркуч някой и от там свисти.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Между другото и мойта пуши много без да дава грешки никъде и се чува свирене от турбото? Да не би да е някой сцепен маркуч и "големите" майстори в Бургас да не могат да открият проблема ? Досега не се бях замислял за това.
Върни се в “Дизелови агрегати”