Бора 1.6 16V 99г AUS двигател-Проблемно влизане на скорости -

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Бора 1.6 16V 99г AUS двигател-Проблемно влизане на скорости -

Мнениеот barutchiev » Пон 25 апр 2016 13:32

Здравейте съфорумци.Преди доста време писах за един проблем с влизането на скоростите (предимно 2ра и понякога 3та),но тъй като пиша от телефона и трудно мога да я намеря отново пускам нова тема.Извинявам се предварително за което.
Направих доста смяни по колата ,но тъй като проблема си остана,а чух какви ли не "майстори",та реших да питам "патило",а не старило :biggrin
Имам трудно влизане на втора скорост.Странното е,че понякога влиза толкова меко,че чак се учудвам.Забелязах,че когато е с по-ниска скорост(включване веднага след потеглянето) ,това трудно превключване почти изчезва.Понякога (доста по-рядко) проблема се усеща и на 3та.Незнам дали е свързано,но затова ще спомена,че при студена кола,първото влючване и на първа става някак по трудно.Когато заддържа съединителя и я вкарам усещам трудно влизане,а когато върна на свободна и пак я вкарам(не отпускам съединителя)-влиза като в масло.
По време на движение няма никакво стържене,виене,тракане и т.н.
Сменено е маслото в скоростната кутия.Не помня марката и спецификациите му,но отговаряше на изискванията.Да отбележа,че този проблем си беше и преди смяната му.При източване на старото се видя,че няма стружки и е доста чисто.
Сменен е и целия комплект съединител.
Може ли да ми дадете напътствие към кое да се насоча?

Последна промяна от barutchiev на Пон 25 апр 2016 13:32, променено общо 1 път.

barutchiev

Re: Бора 1.6 16V 99г AUS двигател-Проблемно влизане на скорости -

Мнениеот barutchiev » Вто 26 апр 2016 17:39

Благодаря на колегата за насоката към листовката система,която ми изпрати "на лични", но странното е,че проблема при втора е само по време на движение.Предполагам,че иначе и на място ще го прави.
Тъй като при по-рязко отнемане на газта,а след това по-рязко подаване на газ,има доста тресене на скоростния лост.Възможно ли е това трудно превключване да идва и от някой тампон на скоростната или на двигателя?

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Вто 26 апр 2016 20:12

Ако скоростния лост играе нагоре надолу може да е от него. Виж този Клип.

barutchiev

Мнениеот barutchiev » Вто 26 апр 2016 20:27

Здравей, да има си осезаемо играене на лоста.Благодаря за идеята.Ще се пробва и този вариант. Дано да помогне!
Нямам възможност още утре,но обезателно ще го направя и ще пиша.
Поздрави!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 07 май 2016 10:22

Огледай хубаво покрай избирача,да няма нещо оплетено около него,кабели,парцали,нещо от тоя род.
Че от една топка кабели щях да вляза в приключение,при мен проблемното включване беше на втора и четвърта.

barutchiev

Мнениеот barutchiev » Пон 05 сеп 2016 8:24

Здравейте колеги,проблемите със скоростната кутия взеха да се задълбочават. Особенно с включването на втора предавка.Доста често напоследък се чува едно хъркане (такова,като когато не си натиснал съединителя) . Хъркането е точно при превключване и още не пуснат съединител.Забелязвам,че и първа влиза по-трудно дори при изключен двигател.
Може ли да ме насочите към вероятния проблем?Ако е синхронизатор не трябва ли да хърка при отпускане на съединителя? Има ли вероятност да е от избирача ? За уточнение и за помощ за насока,4та и 5та влизат винаги като в масло.

barutchiev

Мнениеот barutchiev » Пон 05 сеп 2016 12:59

Сега говорих с един майстор и той каза,че е 99,9 % сигурен,че е синхронизатор.
Естествено варианти са 2. Втора ръка кутия,или ремонт на тази. 1во-кутията ми е ERT,к оято по мое виждане е по-рядка от другите (ужким е маааалко по-добре) и цената и е по-завишена.2ро-не се знае какъв дръгил е и тя.Мен ме навежда на мисълта,че ще е по-добре да оправя тая и да знам,че е добре,отколкото да играя на ези-тура с друга. Нямам си и идея колко ще излезе като цифра,защото ако се отваря по-добре да се оправи всичко.
Какво е вашето мнение и ако се оправя,намират ли се по магазините свестни части и какви марки да търся?

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”