Golf MK4 2000г. 1.9 TDI 116 к.с - Грешни стойности на дебитомер
-
- Автомобил: Golf MK4
- Двигател: AJM 2000
Golf MK4 2000г. 1.9 TDI 116 к.с - Грешни стойности на дебитомер
Здравейте колеги. Проблемът е следния. Преди 1-2 месеца се наложи да сменя турбото и гарнитурата на главата и оттогава насам колата се държи странно. От време на време си върви както трябва(както преди), но друг път не. Опитвал съм на първа да дам рязко газ до долу и колата само шуми, вдига бавно обороти но не набира както трябва. А пък по принцип колата на първа предавка не е за каране изобщо, защото дърпа прекалено много и е с къси скорости. Та преди малко бях да ми прочетат колата с Ваг-ком и се оказа, че дебитомера чете грешни стойности. Показа, че зададената стойност е 250, а актуалната или моментната да го наречем варира от 400-450. Майстора каза, че е за смяна и за сега да си карам така, докато не намери читав втора употреба. Има ли вариант освен смяната или това е единственият начин? Че колата съм я взимал преди 1 година и вече около 2000 съм давал за ремонти, а пък още има огромен проблем с климатроник за оправяне. Колата е Golf mk4 2000 година 1.9 TDI 116 к.с. и е чипосана в чужбина от където е докарана и уж сегашната мощност е между 140-150 к.с.
Последна промяна от ivostefanov на Сря 07 сеп 2016 16:55, променено общо 1 път.
Причина: Редактирах заглавието според правилата!
Причина: Редактирах заглавието според правилата!
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Голф 4 Грешни стойности на дебитомер
Ако е изолиран ЕГР-а е нормално да има разлика в стоиностите.Като за начало откачи букста на дебимера и виж дали има промяна във вървежа.После смени майстора,а накрая една диагностика с VCDS и няколко лога.
-
Re: Голф 4 Грешни стойности на дебитомер
Ясно, ще пробвам утре, мерси за съвета. Разчетох малко по чуждите форуми и много хора казват, че почистването на дебитомера със специален спрей прави чудеса. Според вас от тази процедура ще има ли някаква полза?
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
-
Re: Golf MK4 2000г. 1.9 TDI 116 к.с - Грешни стойности на дебитомер
Извинявам се за грешката. Благодаря за поправянето.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”