Passat B7 TDI - на какъв пробег се сменя горивен филтър?
Re: Passat B7 TDI - на какъв пробег се сменя горивен филтър?
Ако си го сменяте сами , правите ли някакви процедури с VCDS след това, или направо стартирате двигателя?
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
На клипа по горе дават че задължително се пуска през софтуера помпата в резервоара по някаква програма 3 пъти...
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Другия вариант е да се дава на контакт около 20 пъти, като преди това е откачен горивопровода от филтъра към помпата и е поставен в прозрачна бутилка. При всяко даване на контакт помпата в резервоара работи около 2-3 секунди. Когато на изхода на филтъра се появи нафта работата е свършена.
А иначе - аз сменям горивен филтър веднъж годишно, на средно 24-26000км. Като изключа няколко дребни боклучета други гадости не съм намирал вътре. Според мен ако не се слага нафта с неясен произход е достатъчно да се сменя филтъра на 2-3 години, но е задължително минимум веднъж годишно да се източва нафтата, която се е събрала под филтъра. Така ще се премахне евентуално насъбрала се вода и други нечистотии, а също така може да се прецени състоянието на филтъра и при нужда да се смени. Хубаво е при всяко отваряне да се сменя о-пръстена на капака на чашката.
А иначе - аз сменям горивен филтър веднъж годишно, на средно 24-26000км. Като изключа няколко дребни боклучета други гадости не съм намирал вътре. Според мен ако не се слага нафта с неясен произход е достатъчно да се сменя филтъра на 2-3 години, но е задължително минимум веднъж годишно да се източва нафтата, която се е събрала под филтъра. Така ще се премахне евентуално насъбрала се вода и други нечистотии, а също така може да се прецени състоянието на филтъра и при нужда да се смени. Хубаво е при всяко отваряне да се сменя о-пръстена на капака на чашката.
Върни се в “Дизелови агрегати”