От 2010г имам Голф 4 1.9 TDI 131ps. ASZ, закупен уж на 154 000 км. Още тогава му беше поставен чип тунинг(нормален,не толкова агресивен-без нинакви пушеци). До преди една седмица докато турбото не се предаде показания на километража - 250 000 км.,което е нормално според мен...и начина по който е каран автомобила :) Взех едно турбо втора ръка от един познат за почти без пари-пък колкото изкара. При смяната му бяха подменени всички гарнитурки на колектора+ауспуха+ нови шпилки+нови гайки+нова тръба за високото налягане на маслото+ново масло,маслен и въздушен филтър. След запалването на автомобила турбината пренадува - прави около 3000 единици налягане ,гледано с ваг ком,което прави около 2 бара

1.Запекла геометрия
2.Неработещ актуатор
3.N75
4.Скъсан/спукан вакуум(маркуче)
5.Некоректно работещ Мап сензор
Геометрията на ръка си се движеше,преди слагането на турбината,като хвана актуатора. Сега като е поставена на колата изваждам вакумното маркуче идващо от N75 към Актуатора,докато колата работи на място и самия актуатор си се движи в пълния си диапазон,така че мисля , че не е запекла геометрията.
N75 преди седмица работеше идеално.Гледах го на живи данни ,преди старата турбина да се предаде.
Вакуум също не се губи-понеже нямаше да се движи Актуатора ,когато колата работи на празен ход и изваждам маркучето и го слагам отново.
За Мап сензора незнам,той се намира на кулера, а от него източихме 2 литра масло при счупената турбина.Има ли вариант той да не отчита правилно след "удавянето му " с масло.
Приемам всякакви предложения.Нямам възможност за проба-грешка,защото не съм в БГ и тук в ДЕ нямам познати с такава кола или мотор! Благодаря предварително!