Смяна на летни със зимни гуми
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Нексена е чудесна гума, обухме лятото една баничарка, сега и със зимни я обухме(на един приятел). За парите си е едно от най-удачните. А иначе от най-евтиното китайско GOODRIDE кара един друг на миниван, изкара 4 зими без проблем през петрохан всеки месец, и гумите не загубиха много грайфер и сцепление за тия 4 години :) Така че новото си е ново, важното е да е съобразено с условията (демек брутален руски Кордиант с 10 мм грайфер няма смисъл в Петрич и Бургас да речем)
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Strosner написа:
Дай някой линк, че все попадам или на скъпарски /няма да карам много зимъска/, или на някои, световнонеизвестни, да ме е страх, че още на монтажа ще гръмнат! Вече имам фобия от ментета, за какво ли не!
Карал съм с Нексен, няколко приятели и познати също карат с такива и не съм чул оплаквания, аз също бях доволен, макар че не й бях навъртял много километри. Щях да си купувам нови Дебика тази година, но видях Петлас на много добра цена, а показателите им бяха по-добри от на Дебиката, гумите са изключително меки и с много добър грайфер, не им трябваше много тежести при баланса и не гръмнаха

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Разчистих!
Мненията да са свързани с естеството на темата.
Мненията да са свързани с естеството на темата.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Tрябва да купувам 2 нови зимни.Дистрибутора ме насочи към Фаерстоун.Има вариант и за Йокохама.Някакви мнения?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Това ли са ти вариантите?
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
gergeto написа:Tрябва да купувам 2 нови зимни.Дистрибутора ме насочи към Фаерстоун.Има вариант и за Йокохама.Някакви мнения?
Ако имаш опция погледни тези Nokian Wr D4 би трябвало да са на сходна цена като yokohama-та. По това което съм че из форумите, моят избор ще е именно nokian за зимни, сега съм с cooper където шарката е подобна и съм доволен. Вероятно ще избутат още 1-2 сезона, след това избора е ясен.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Предвид наистина ниските температури сутрин и това, че летните ми боксуват при тръгване сутрин и вечер, реших че им е време да бъдат сменени.
Днес смених летните със зимните и дори да има топли дни, мисля че асфалтът е вече студен и няма да има проблеми за гумите.
Днес смених летните със зимните и дори да има топли дни, мисля че асфалтът е вече студен и няма да има проблеми за гумите.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Има и други опции,разбира се ,но като че ли в крайна сметка се насочвам към тези 2 марки.
Идеята ми е че в момента съм с 2 Бриджстоун Близак, на един сезон и ако вземам още 2 ,да са с максимално близки параметри като Бриджстоуна-като шарка,каучук и разни тем подобни.
Мога и пак Бриджстоун да взема ,но с по около 30 лв. на гума по-скъпо и шарката отново ще е различна от моята (вече не се произвеждала такава шарка).
Отделно че съм с един рядък размер-185/60/15 и няма много богат избор.
Идеята ми е че в момента съм с 2 Бриджстоун Близак, на един сезон и ако вземам още 2 ,да са с максимално близки параметри като Бриджстоуна-като шарка,каучук и разни тем подобни.
Мога и пак Бриджстоун да взема ,но с по около 30 лв. на гума по-скъпо и шарката отново ще е различна от моята (вече не се произвеждала такава шарка).
Отделно че съм с един рядък размер-185/60/15 и няма много богат избор.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Аз от firestone winterhawk 3 съм доволен, тази зима пак ще заложа на тях.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
В тестовете на АДАК са в челото...
Иначе аз миналата зима сложих WR-D4, нямам голяма база за сравнение, но пък в януари, когато валя големия сняг, в поледица вятър и сняг (и трите заедно) не мръднаха - Голфа беше като снегорин с тях.
Иначе аз миналата зима сложих WR-D4, нямам голяма база за сравнение, но пък в януари, когато валя големия сняг, в поледица вятър и сняг (и трите заедно) не мръднаха - Голфа беше като снегорин с тях.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Вместо тук писах в другата тема за глобата от 50 лева.Много теми за гуми станаха.
Дойдоха новите гуми Кумхо.До края на седмицата ги слагам.Дот 2816.Чудя се само предни или задни.Понеже имам две контита на 3 сезона .Контито е тс850.Граифера не е мръднал защото са на няма 10-12 хиляди.Да заложа ли на по новия дот или марката.
Дойдоха новите гуми Кумхо.До края на седмицата ги слагам.Дот 2816.Чудя се само предни или задни.Понеже имам две контита на 3 сезона .Контито е тс850.Граифера не е мръднал защото са на няма 10-12 хиляди.Да заложа ли на по новия дот или марката.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Моят избор беше доста по лесен. Конти ТС850 на две зими срещу нови Дебиц/к/а фриго две Избрах контито за отпред и новите дебици на задния мост.
В общо взето безснежно шофиране, контито е уникална гума, която бие доста летни гуми по спирачен път и поведение на мокро.
Поне така е на моята кола с предно предаване и моя стил на шофиране, много газ из завоите и още повече спирачки
В общо взето безснежно шофиране, контито е уникална гума, която бие доста летни гуми по спирачен път и поведение на мокро.
Поне така е на моята кола с предно предаване и моя стил на шофиране, много газ из завоите и още повече спирачки
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Контито и на сняг е уникална гума,тази зима ще им е трета при мен,но пък това са две календарни години
махам ги като се затопли и не са мръднали.

- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Спрял съм се на два модела http://diana-ltd.com/tire?21819 и http://diana-ltd.com/tire?5152 според вас кои са по-добри? Гледам че TS860 са сравнително нови и няма много информация за тях. Нямам база за сравнение освен, че си взех летни continental contisportcontact 5 и съм доста доволен от тях, но дали ще остана доволен и ако си взема зимни.. не знам.. :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Моето мнение е, че и с двете няма да сбъркаш. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”