Пробелм с централното заключване/отключва, но не заключва/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lilo_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Пробелм с централното заключване/отключва, но не заключва/

Мнениеот lilo_lukanov » Сря 07 фев 2007 15:54

С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
Когато се опитам да заключа, незавизимо дали с алрмата или с ключа, не се заключва (не се чува и помпата да завърта). При отключване с аларма или ключ се отклюява, но помпата продължава да върти 30 сек. след като запаля двигателя и спира.
Ще се радвам ако ми помогнете със съвет или ми препоръчате добър майстор. Предварително благодария!
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пробелм с централното заключване/отклюява, но не заключв

Мнениеот tatenceto » Сря 07 фев 2007 16:19

lilo написа:С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
Когато се опитам да заключа, незавизимо дали с алрмата или с ключа, не се заклюява (не се чува и помпата да завърта). При отключване с аларма или ключ се отклюява, но помпата продължава да върти 30 сек. след като запаля двигателя и спира.
Ще се радвам ако ми помогнете със съвет или ми препоръчате добър майстор. Предварително благодария!
провери мъркучетата за вакуума по всяка вероятност някое е скъсано или извадено

lilo_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilo_lukanov » Сря 07 фев 2007 16:32

tatenceto написа:
lilo написа:С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)
Когато се опитам да заключа, незавизимо дали с алрмата или с ключа, не се заклюява (не се чува и помпата да завърта). При отключване с аларма или ключ се отклюява, но помпата продължава да върти 30 сек. след като запаля двигателя и спира.
провери мъркучетата за вакуума по всяка вероятност някое е скъсано или извадено

Благодаря ти за съвета!

Потребителски аватар
firevint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот firevint » Съб 10 фев 2007 12:33

lilo_lukanov написа:С центално вакумно закляване съм. (голф 3 с 2 врати)

и на двете врати ли не действа

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 10 фев 2007 12:52

Според мен проблемът е че не се подава сигнал за зключвне. Най-вероятно като са ти слагали алармата и са ти сложили управляваща ел. машинка в шофйорската врата, която се упралвява от алармата но и подава управляващ сигнал към помпата. Като за начало можеш да провериш дали нямаш прекъснат кабеляк от тези които отиват към помпата. Също така провери и под маншончето на шофьорската врата. Ако нище не излезе ще трябва да се разглобява.

lilo_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilo_lukanov » Чет 15 фев 2007 15:49

firevint написа:

и на двете врати ли не действа

Всъшност не дества никаде, т.е на двете врати, багажника и вратичката на резервора.

lilo_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilo_lukanov » Чет 15 фев 2007 15:54

Muncho написа:Според мен проблемът е че не се подава сигнал за зключвне. Най-вероятно като са ти слагали алармата и са ти сложили управляваща ел. машинка в шофйорската врата, която се упралвява от алармата но и подава управляващ сигнал към помпата. Като за начало можеш да провериш дали нямаш прекъснат кабеляк от тези които отиват към помпата. Също така провери и под маншончето на шофьорската врата. Ако нище не излезе ще трябва да се разглобява.

Предполагам, че машинката на шофьорската врата не е електрическа, защото се отклюява с закъснение като при вакуум.
Как да проверя дали се подава управляващ сигнал към помпата?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пробелм с централното заключване/отключва, но не заключв

Мнениеот tatenceto » Чет 15 фев 2007 16:05

Когато се опитам да заключа, незавизимо дали с алрмата или с ключа, не се заключва (не се чува и помпата да завърта). При отключване с аларма или ключ се отклюява, но помпата продължава да върти 30 сек. след като запаля двигателя и спира.
mod edit: vaskoto1
от този ти пост все си мисля че неможе да направи вакуум и за това помпата работи повече от нужното при монтиране на алармата майсторите може да са разместили мъркучетата и някое да се е откачило в повечето случаи когато си на много тихо място се чува свистенето на въэдуха и по лесно можеш да локализираш ремонта

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 16 фев 2007 9:58

lilo_lukanov написа:
Muncho написа:Според мен проблемът е че не се подава сигнал за зключвне. Най-вероятно като са ти слагали алармата и са ти сложили управляваща ел. машинка в шофйорската врата, която се упралвява от алармата но и подава управляващ сигнал към помпата. Като за начало можеш да провериш дали нямаш прекъснат кабеляк от тези които отиват към помпата. Също така провери и под маншончето на шофьорската врата. Ако нище не излезе ще трябва да се разглобява.

Предполагам, че машинката на шофьорската врата не е електрическа, защото се отклюява с закъснение като при вакуум.
Благодаря предварително!

Помпата за централото зключване(намери къде е сложена -при моето комбе бе в една от кутиите на багажното отделение)има една много сложна платка с релета и процесори,която е ужасно чувствителна на влага и заминава бързо.Иди при майстор по алармите и накарай да ти махнат тази платка,а помпата за ключалките да се командва директно от алармата - става много лесно и дълготрайно.Аз направих така и вече съм много рахат(ремонта ми струваше 10 лв)Наслука!!!!

lilo_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lilo_lukanov » Пон 19 фев 2007 12:58

petev написа:
lilo_lukanov написа:

Благодаря предварително!

Помпата за централото зключване(намери къде е сложена -при моето комбе бе в една от кутиите на багажното отделение)има една много сложна платка с релета и процесори,която е ужасно чувствителна на влага и заминава бързо.Иди при майстор по алармите и накарай да ти махнат тази платка,а помпата за ключалките да се командва директно от алармата - става много лесно и дълготрайно.Аз направих така и вече съм много рахат(ремонта ми струваше 10 лв)Наслука!!!!

Сполай ти за савета, дано и при мене стан :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”