Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот xalerrelax » Сря 16 ное 2016 10:48

Да разбирам ли ,че не пои добре?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 16 ное 2016 12:09

Според ползвател във форум Направи сам върши добра работа ! Според упътването може да работи 60 минути без прекъсване !

И аз питах там точно това в последните коментари на темата.

Най вероятно човката е от желязо, каквито са човките на Газовият поялник и на Електриеските им поялници. Понеже имам и двата чишита си купих хубави човки от Електронинвест на Прокит- месингови и им резнах резби- за газовият е 6 мм, а за електрическият е 4мм.
Тук Колегата каза че човката е натикана като букса и няма резба. Стяга се от гайка вероятно. Сигурно пак е 4 мм. Той каза че се Калайдисвала добре. Но аз съм сигурен че е от Желязо. То и Маргарит Серафимов почна да монтира на М-солдерите за по 70 лева такива тенекиени човки-Мошеника ...... :no Понеже имам и два негови поялника.

Та вземам и този поялник и меря дали е 4 мм. После купувам Прокидска и сменям.

За да работи един поялник добре -60% е как поддържа зададената работна температура и 40% е каква му е човката и от какво е направена !!!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 16 ное 2016 18:22

Няма тенеке човки. Ако хванеш да я пилиш, ще установиш че не е тенеке.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 16 ное 2016 18:51

Почнеш ли да пилиш човката на един поялник, по добре я изхвърли.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 16 ное 2016 23:21

инжектопляктор написа:Няма тенеке човки. Ако хванеш да я пилиш, ще установиш че не е тенеке.

Желязото е отличен материал за човка, поне за запояване на дребни предмети, и за индукционни поялници става, ама човката е по-обемна от медната. Голямото му предимство е, че не се разтваря толкова бързо. Лошата топлопроводнодност обаче............
Поялник на батерии за мен е някво недоразумение, много скъпички спойки ще стават, пък и 6 вата са достатъчни само при много деликатни спойчици.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 16 ное 2016 23:29

ktamen написа:Желязото е отличен материал за човка, поне за запояване на дребни предмети, и за индукционни поялници става, ама човката е по-обемна от медната

Всички човки са медни/медни сплави с покритие против корозия. Никой не прави човки от винкел или инокс неръждавейка за вилици.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 16 ное 2016 23:36

Написах, че може и желязна човка, а не че масово се правят железни. Ама като знам, че китайците правят и кабели с желязо вместо мед, едва ли някой някой не се е сетил и за такава икономийка.
Ей този https://www.youtube.com/channel/UCqNzEb ... 4ZUmozLt9Q се хвали с 25 годишна желязна човка на индукционен поялник.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 17 ное 2016 12:33

инжектопляктор написа:Няма тенеке човки. Ако хванеш да я пилиш, ще установиш че не е тенеке.

Кое няма бе ? Аз и от Електронинвест купих една такава и изгоря за две запоявания ! Няма калайдисване после ! Ръждясва и тнт !!!

Всичко има !

Като я пилиш си е желязна ! А е покрита с метал който се калайдисва лесно.

Прокидските са - Месинг покрит с Никел и отгоре е нанизан Сребърен Връх ! Това е и на картинката на опаковката и като се реже резба и тнт. Вътре е жълта и се пили на едри стърготини. Лепи я магнит, заради Никела !

------------

Взех поялника и го тествах с 2800 милиамперови батерии- загря много бързо. Действително човката е куха и лека а нагревателят е в нея.

Явно тази човка е по специална и не е от тенеке !

vocil
Автомобил: Рено Меган
Двигател: K4M760 2004

Мнениеот vocil » Чет 17 ное 2016 13:09

Мнение за бургиите?Основно тези за метал?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 17 ное 2016 13:22

kossis написа:Кое няма бе ? Аз и от Електронинвест купих една такава и изгоря за две запоявания ! Няма калайдисване после ! Ръждясва и тнт !!!

Купувам си най-долните възможни човки от Елимекс и Конрад. Като почнат да се рушат ги пиля, да ги използвам още малко преди да ги хвърля. Отдолу има месинг или друг "жълт" метал. Със сигурност не е желязо.
vocil написа:Мнение за бургиите?Основно тези за метал?

За толкова пари и качеството им ще е посредствено. Лидълските са китайски стоки, премаркирани с тяхното лого.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 17 ное 2016 14:29

инжектопляктор написа:
kossis написа:Кое няма бе ? Аз и от Електронинвест купих една такава и изгоря за две запоявания ! Няма калайдисване после ! Ръждясва и тнт !!!

Купувам си най-долните възможни човки от Елимекс и Конрад. Като почнат да се рушат ги пиля, да ги използвам още малко преди да ги хвърля. Отдолу има месинг или друг "жълт" метал. Със сигурност не е желязо.
vocil написа:Мнение за бургиите?Основно тези за метал?

За толкова пари и качеството им ще е посредствено. Лидълските са китайски стоки, премаркирани с тяхното лого.

Значи, незнам какво си рязал, но М-Солдера на Серафимов го купих с тенекиена човка за 70 лева и я махнах на третото запояване - избиват ръждиви язви по повърхността и посинява. Не съм я рязал, но ще ме накараш да я срежа- тежка е и си е чисто желязо. На Брато ми старият М-солдер беше с истинсак човка и я ползва години докато накрая изгоря. После купих пак пирон от Електронинвест и изгоря пак за 3 запоявания. А Прокидските човки са с 1 лев по скъпи от тенекетата. Но качеството им е ................ :bowdown Нарязах за Газовият поялник от тях резба на 6 мм защото и неговата човка е тенеке и после нарязах и на 4 мм за електрическият с реглаж пак ! Да видиш как се пили истински месинг- целият под и масата в едри стружки и после в лопатата златен прах. :Mr Green Fun

Та извода ми е че Маргарит Серафимов се изпедерасти с тия номера ! А Лидлските поялници не са лоши като управление и изработка, но са с калпави човки. Изключвам този на Батерии !

Та казах ти ще ме амбицираш през уикенда да зарежа единият от пироните и ще видиме какви са точно. Имама много поялници и маркови и скъпи ! 100 ватови и Индукционни....

----------

Бургиите са добри и пак се изказваш неподготвен !!!

Покрити са с Титаниев нитрит златно жълто -специално тези за метал ! Той предпазва по добре свредлото и му придава по добра износоустойчивост !!!

Малките размери- 1,5 мм имат склонност да се пръскат- много са закалени !!! Но до тук ми се пръсна само една 1,5 понеже доста дупча с нея. Днес купих един комплект и на Жената. :Mr Green Fun Незнам за какво са и. Майче за подарък.
Бургията дето ми се пръсна я наточих на настолният отново и сега пак работи ! :mrgreen Номера е да можеш да дадеш 60те градуса наклон на покривчето на 1,5 мм бургия.

Имам и тези за дърво - и те стават !
Кутийките са трепач !!! :th_up :mrgreen :bowdown

Според мене видиите им не са стока- фалшиви са. Аз купувам по една бройка от тези за бетон но по качествени с 1 и 2 диамантини на върха и имам от всички размери вече.

-------

Та Човече може и да знаеш някой работи, но не всички са ти ясни !

Майче не си ходил казарма Пич ! Като разанкерираш един Патрон от Калашник за да си направиш висулка за ключодържател -5,45 и запилиш куршума и гилзата да блести а изкараш барута- след време започва да раждясва. А ако е стар има и едни язви по него от ръждата- кратери. Също човка за поялник става !

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 17 ное 2016 15:42

kossis написа:Бургиите са добри и пак се изказваш неподготвен !!! Покрити са с Титаниев нитрит златно жълто -специално тези за метал ! Той предпазва по добре свредлото и му придава по добра износоустойчивост !!!

2 думи относно човките - много голяма грешка е да взимаш човка, да й унищожаваш покритието и да я пилиш. Медта отдолу се окислява под въздействието на топлината и се разширява. После след известно време тази човка няма вадене. Един път направих грешката да си правя медна човка и да й режа резби. След това счупих главата на поялника, обаче човката вадене нямаше. Счупих я, но не се извади.
Лидълските поялници са калпави, защото не са с термодвойка, а с регулатор на мощността. Това, което го продават те мога да го направя с регулатор от счупена прахосмукачка и китайски поялник за 4лв. Стават за аматьорски изпълнения от време на време, но толкова са им възможностите. Аз съм си купил станция.
Относно свредлата - те на всички им слагат по една боя, но до сега качествени и евтини бургии не съм видял. Затъпяват се. А аз ги ползвам да пробивам през винкели и профили до ламарина и алуминий.
А бургии на шмиргел/флекс не се точат. Не става. След това опитай да я ползваш да пробиваш винкел с нея. :icon_sad
Аз от лидъл си купих комплект шайби и зегерки. За 4лв - далавера. Близо 400 броя.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Чет 17 ное 2016 15:52

инжектопляктор написа:А бургии на шмиргел/флекс не се точат. Не става. След това опитай да я ползваш да пробиваш винкел с нея. :icon_sad

Дааа направо се хвърлят....щото не всеки може да заточва.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 17 ное 2016 16:25

Ами специално на Газовият поялник като го напекох и после си се отвива съвсем нормално. Действително Месинга се разширява, но не мисля че е проблем точно тук. Подобен проблем съм имал със Месингови винтови съединения ръботили на готварски и отоплителни печки. После нямат отвиване и се късат.
Ако се пили върха тогава е кофти и после изгаря и не може да се калайдисва.

Действително М-солдера е с микротемп-термодвойка и само това не е осрал Серафимов в него !!! Всичко друго е успял да развали. Интересното е при неговите поялници че гайката която стяга човката в силиндричната глава се самоохлабва даже вместо да заклинва. Но те не са месингови, а стоманени.

--------

Бургиите не са боядисани !!! Това е Оксидация ! Прави разлика !

Никой не боядисва свредла защото е безмислено и струва пари тази боя която ще падне и ще цапа !

Имаще и Кобалтово оксидирани свредла- синьо/виолетови, Кадмирани и тнт !!!

Аз като ги точа става Перфект ! На Настолният съм сложил по един маркер за 60 градуса наклон и го правя и на 1,5 мм ! На по големите свредла се взема и мустака отзад на покрива. За да не пречи на режещата част отпред.

Пробиват и Винкел и Титан ! :Mr Green Fun В зависимост от ъгъла -остър може да пробиват по добре по меки метали и дърво или ако е по тъп да пробиват твърд метал.

Номера е да не се презакалят при точене- да не посинеят ! Топя ги понякога ако ги загрея във вода/масло и тнт. Но не ги прегрявам за едно точене !

Бахти, аз точа ножици, къдрави ножове и кръстати отверки та едни свредла ли няма......

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 17 ное 2016 16:37

Бургиите са ..калпави. Някой може и да му харесват, на мен не. Боклук. Имам ( по-точно имах, от точене и други аварии са вече за брак, понамаляха доста , а бяха към 6-7 кила различни размери ) старо Бг производство , купени от Военен завод в ликвидация, е какво да ви кажа , ония жЕлтите ( те май наистина са си жълтурки ) могат само да им дишат праха :D
Бургии повече от уйдъл няма си взема. И битове няма, само шнапс и шоколад :D
П.п. за дърво-биват :mrgreen

Върни се в “ОФФ-Топик - други”