Счупена втулка на радиатора за тънкия маркуч
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Счупена втулка на радиатора за тънкия маркуч
За новите части като цяло съм съгласен...но точно за радиатора ...а де.
Колата я купих 2005г.и на излизане от нотариуса гледам,радиатора прокапал.Беше изгнил в долната част,дето лежи на гредата.Купих най-евтиния китайски,100лв. тогава и на практика кара вече повече от оригиналния без помен от ръжда.Късмет или пък първите китайски ментета са били яки.
Колата я купих 2005г.и на излизане от нотариуса гледам,радиатора прокапал.Беше изгнил в долната част,дето лежи на гредата.Купих най-евтиния китайски,100лв. тогава и на практика кара вече повече от оригиналния без помен от ръжда.Късмет или пък първите китайски ментета са били яки.
Направих същото - купих нов китайски радиатор - 40 лева с някаква промоция от дилър на евро 07. Монтирах го и работи перфектно вече над 20 хил. км. 

Последна промяна от kapini на Чет 24 ное 2016 19:43, променено общо 1 път.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Лепилото е SunFix. Става като твърда пластмаса. Държи на разтворители, има разновидност, която държи и на налягане. Между 4 и 10лв. Зависи от опаковката и разновидността.
От къде може да се купи това лепило, не съм го виждал досега.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
kapini написа:От къде може да се купи това лепило, не съм го виждал досега.
Продава се на доста места. Някои железарии. В Практикер мисля, че имаше. Имат си и сайт.
Ето я страницата им - Sunfix маджун-заварка Има и по-скъп вариант - aqua, специално за резервоари, басейни, който може да се налага директно на мокри повърхности. Бях си превъртял ключа на колата в пластмасата - лепих го с него. Както и много други неща. Действително потвърждавам, че написаното в сайта им не е реклама и лепилото става твърдо като пластмаса. Но съхне бавно и като го объркаш стои някакво такова никакво-тричкаво. И аз когато го пробвах за пръв път бях скептично настроен, но си струва парите. Боклуци като поксипол нямат база за сравнение с това лепило.
- Iezekil
SUN-FIX LIQUID
Колега, задължително ще го пробвам. Досега най-доброто, което съм ползвал е поксипол. - 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
kapini написа:Колега, задължително ще го пробвам. Досега най-доброто, което съм ползвал е поксипол. -
Поксипол е боклук в сравнение с това. И аз ползвам маджуна, на течни лепила от типа на поксипол вяра нямам. В поксипола слагат много пълнители и малко лепило, за това нищо не става вече от него.
Проблем който съм забелязал при ползването на поксипол е че не прави добър контакт с лъскави повърхости. Ако повърхността е възможно да се мине със шкурка е добре, но не винаги може. Тогава поксипола се отлепва като лепенка.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
kapini написа:...е че не прави добър контакт с лъскави повърхности.
Тогава не ги оставяй лъскави. Първото, което правя, преди да лепя е да мина с пилата. Ти пила нямаш ли?
Поксиполът и без да се отлепя като лепенка не е здрав. Както казах - лепих си ключа на колата. Щом видя толкова зор, да го превъртя в пластмасата - как мислиш?
Все пак, лепилото е лепило. Но това, което дадох е едно от най-добрите, които ще намериш на българския пазар.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Из Варна има доста малки гаражчета които се занимават с лепене на пластмаси, не може в София да няма, едва ли ще ти вземат повече от 5-10 лв. Или хващай поялника и се пробвай
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
На клипчетата работи, вероятно и аз ще го го пробвам някой път.
Благодаря, инжектоплякторе

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Благодаря, инжектоплякторе
Имай предвид, че аз на течни лепила нямам толкова вяра, колкото на пластелина. Имал съм много лоши спомени от 2 компонентно течно лепило(метал ужким) на Хенкел, тубичката е двойна спринцовка. Не изсъхна въобще.
Не съм пробвал на СунФикс течното лепило, пластелинът ми задоволява нуждите напълно.
За добра адхезия е важно повърхността да не е гладка.
Лепилото sun-fix го намерих в един магазин на ул. Симеон 113А: Автоком-Колев, тел. 02/93 10 225. цена 6:90, 40 гр., немско
- Iezekil
Само да вметна,че това с пластелина е нещо съвсем ново.Преди мноого години,когато навлезе понятието "течен метал" съм виждал лепени блокове и др.,колкото и да е невероятно.Та аз лично бих заложил отново на течното,двукомпонентно.Особено за гладки повърхности/това с пластелина и бутилките примерно ми изглежда фейк/.
На същата база могат да се ползват и смоли,мега яки са.
На същата база могат да се ползват и смоли,мега яки са.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”