С освобождение ли е мотора 1.8 ABS
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
С освобождение ли е мотора 1.8 ABS
Здравейте колеги,искам само да попитам 1.8 ABS мотор дали е с освобождение.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Отговора е НЕ.Имаше обширна тема по-този въпрос.ABS мотора няма защита на клапаните.Най-сигурната защита е да си сменяш ремъка и ролката на 50 хиляди ( може и по-рано ).
ПП: Намери темата с търсачката и я изчети - има доста изписано
ПП: Намери темата с търсачката и я изчети - има доста изписано

Последна промяна от bobcho на Нед 11 фев 2007 0:10, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
slavcata написа:niikoo_1 написа:С освобождение от какво?
Не сме врачки, ако имаш предвит дали може да се вкара на инвалид, отговора е - ДА
Колега извиняваи за непалния вапрос.Мисалта ми бе6е може ли клапан да удари бутало,ако примерно се скаса ангренажния ремак.
Това е един от малкото двигатели които не могат да се повредят от скъсване на ангренажния ремък-сиреч клапан да удари буталото...е това е и една от причините да бъде смятан за най-добрият бензинов двигател на Фолксваген произвеждан досега!!!!Има още много други добри качества...например по обороти и максимален въртящ момент(2750 об=максимален въртящ момент) много се доближава до дизела.....съответно много дълъг живот 500 000 км и повече без основен ремонт....
Моят щом е издържал толкоз години италианци да го карат!!!!!Корава машинка е тъй да знаеш!
За съжаление този двигател вече не се произвежда защото гадните шваби са се усетили.....кой вече продава кола дето трае 20 и повече години...няма файда!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
петев-защо заблуждаваш хората?
недей да твърдиш нещо в което не си сигурен!
няма такова чудо като защита от скъсване на ремък.
ако си толкова убеден в правотата си-аз ще ти платя лично един ремък и една ролка ако си готов да изпробваш тая защита на собствената си кола-ако обаче изкривиш клапан или стане по лошо-ти ще си поемеш ремонта и всичко. навит ли си?
ако си толкова убеден в правотата си-аз ще ти платя лично един ремък и една ролка ако си готов да изпробваш тая защита на собствената си кола-ако обаче изкривиш клапан или стане по лошо-ти ще си поемеш ремонта и всичко. навит ли си?
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:петев-защо заблуждаваш хората?
Колега аз лично сам си свалял главата на голфа да сменям гарнитурата.По принцип бачкам в сервиз самоче за други машинки.Резачки,помпи и така нататака.та мисалта ми е,че не сам савсем бос

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да, но я си представи сега, че клапана ти е максимално отворен, а буталото е в ГМТ
тези изрезки могат да помогнат ако примерно ти прескочи ремъка в разумни граници или е презацепен грешно, но няма да ти помогнат при скъсан ремък ..там има две позиции, късмет и некъсмет... при едното гориш ..при другото не
клапЪн???
mod edit: vaskoto1
Моя грешка!!!
mod edit: Tyan

клапЪн???

Моя грешка!!!

Последна промяна от Tyan на Нед 11 фев 2007 10:49, променено общо 1 път.
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:slavcata-никъде не съм казал нищо по отношение на твоята компетентност-радвам се че имаш поглед-това улеснява диалога.
ако (недай боже) пак ти се наложи отваряне-замери колко надолу има място за клапана да отиде и колко излиза самия клапан и сам ще си отговориш на въпроса->няма такава защита.
ОК колега.Но се надявам да не го отварям скоро

- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:ПРИ ГМТ КЛАПАНИТЕ ВИНАГИ СА ЗАТВОРЕНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!
колега става вапрос,ако се скаса ремака

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги вие не сте сигурни
Поне не бъркаите човека,точно това защита нареза на буталута е изчеслен колко ход има има клапана и затова няма значение каде ще е буталото.Пък и от какво друго ще се защитава ако не от скъсан ремак или стегнала ролкака.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”