$100 написа:Относно ГО, много голяма част от шофьорите изобщо не схващат що за застраховка е.
ГО е застраховка, която ти плащаш, за да може при причинени от теб вреди и щети потърпевшият уж да има сигурно обезщетение
Stivi написа:Достатъчно е само застрахователите да сложат в клаузите за каско и гражданска /някой мисля го имат/ че ако при ПТП-то си бил с летни гуми на сняг не плащат нищо и ще има доста по-голям ефект от гласуваното в парламента
А не искаш ли да сложат клауза ако не си симпатичен, да не плащат нищо? При всички случаи те плащат, а за не застрахованите това се поема от гаранционният фонд. После просто зависи дали ще направят обратен иск към теб. Обаче карането с летни гуми не те прави автоматично виновен. Стига глупости. Караш си в твоето платно, отсреща челно те целува БМВ със 120, каращо със зимни гуми, изгубило управление и каращо насрещно теб в твоето платно. И понеже ти си с летни гуми, не ти плащат нищо, а ти плащаш - нали така? Егаси логиката.
А нещо за забранено каране със зимни гуми лятото? Които гуми стават на кашкавал, а при мокра настилка на завоите държат толкова, колкото все едно караш шейна?
gergeto написа:Ами ,всесезонните се определят като такива като международно -приета щампа,
Добреее. Ще си ударя топъл печат с марка и M+S и ще изклатя системата. Има гуми регенерат - не стига, че протектор правят, ами и щампа ти слагат по избор. И кво? Ще промени ли това ситуацията, че сме най-бедните в ЕС? Густо ли ще ти стане, че някой чичка-полуинвалид ще го клатят нелегалните таксита, вместо да запали москвича, за да отиде на доктор?
Каза ЩАМПА - аз мога да я изфабрикувам. И? Те КАТ всички гуми на света знаят и имат каталог на всичко, нали? Двете ми гуми са някакви Америка, които ги няма в никой каталог и са румънски изчадия някакви. Няма ги и в интернет. Ако им лепна една топла щампа от къде ще знаят те какви са тия гуми?