Golf 4 - MK4 1998г. 1.6 Проблем при палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GeorgiGeorgiev8
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 - MK4 1998г. 1.6 Проблем при палене

Мнениеот GeorgiGeorgiev8 » Пет 09 дек 2016 15:45

Здравейте,

Имам проблем когато паля за 1ви път, при запалване оборотите стоят на около 1000 и 2-3 сек след запалването започват да падат и да се вдигат. Ако е по студено от -1 градуса винаги гасне първия път. Подаването на газ изобщо не променя нещата, ако са започнали да падат оборотите и подам газ, оборотите не се вдигат и почти задължилно гасне. Ако не са започнали да падат се вдигат, обаче пак падат и се вдигат въпреки че държа газта в едно положение. След като тръгна вече не го прави този проблем. Докато съм на газ също нямам проблеми.

Ходих на преглед и в компа нямало грешки. Почистили дроселовата клапа и нямало да има проблем ама все още го има проблема. Може ли да е от газовия инжекцион ? Ходих да ми видят как е газовата инсталация, казаха че е перфектна.

Днес ми се обадиха от сервиза и ми казаха, че цял ден са я гледали (познати са) и не са намерили никакъв проблем. Казаха че не е от дроселовата клапа и ме посъветваха да карам на бензин 1 седмица. Казаха да сипя спирт със бензина, ако имало някакви полепи от газта спирта щял да ги махне.

Не се съмнявам в тяхната компетентност, но все пак не е лошо да питам и за други мнения. Ако случайно има някой, който е имал същия проблем, да сподели как го е оправил.

Последна промяна от GeorgiGeorgiev8 на Пон 12 дек 2016 8:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Soldier90
Автомобил: GOLF MK4 AKL
Двигател:

Re: Golf 4 - MK3 1998г. 1.6 Проблем при палене

Мнениеот Soldier90 » Пет 09 дек 2016 20:05

Golf мк4 ли е или мк3 :icon_lol

Потребителски аватар
GeorgiGeorgiev8
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 - MK4 1998г. 1.6 Проблем при палене

Мнениеот GeorgiGeorgiev8 » Вто 13 дек 2016 11:17

mk4 сори.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Вто 13 дек 2016 13:41

Ами, може да са кофти адаптации, навярно заради газта, ако се оправи след карането на бензин, трябва да отидеш да и регулират газовата, иначе пак ще обеднее.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 13 дек 2016 13:45

ако мислиш че е от газовата вечерта преди да я изгасиш я обърни 5 минути да поработи на бензин и виж как ще запали на следващия ден

Потребителски аватар
GeorgiGeorgiev8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GeorgiGeorgiev8 » Вто 13 дек 2016 14:54

Направих го това. Даже тук от 2 дена карам само на бензин и няма промяна за сега. Ще я карам още няколко дена и дано да се оправи и дано да е заради газта, че иначе не знам. Може ли да е от двигателя? Кой е най лошия вариант?

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Вто 13 дек 2016 21:31

Дърпа въздух, О-пръстените смениха ли ти ги, като ти сложиха газовата?

Потребителски аватар
GeorgiGeorgiev8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GeorgiGeorgiev8 » Сря 14 дек 2016 8:39

Не знам, купих я с газова. Ще се обадя по-късно днес в сервиза, за да попитам дали са ги гледали. Иначе днес на -7.5 загасна 3 пъти преди да започне спре да гасне. И пак стои на косъм да изгасне на много ниски обороти. Вече 3 дена съм я карал само на бензин

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Сря 14 дек 2016 21:12

А дебитомера гледаха ли ти?

Потребителски аватар
GeorgiGeorgiev8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GeorgiGeorgiev8 » Чет 15 дек 2016 12:21

Вчера нямах време да звънна на майстора, а сега му е изключен телефона, но до колкото баща ми помни не е казал, че е гледал дебитомер. Днес, като се свържа с него ще го питам пак, за да съм 100% сигурен и ако не е гледал дебитомер, ще му я закарам да го види, също и за О-пръстените и един приятел предположи, че е стъпков мотор, та и това ще му кажа да погледне. Баща ми помни на 100%, че са гледали кабели, ламбда сонда, дроселова клапа, свещи.

Ако някой има други предложения ще се радвам да ги чуя :)

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Чет 15 дек 2016 14:25

Мисля, че няма стъпков мотор, има моторче в дросел клапата е, газта ти е с жило, иначе ако се адаптира дросел клапата означава, че моторчето работи.
Диагностиката какво показва? Какви грешки ти излизат?
Един колега имаше подобен проблем и при него излезе дебитомер, разбра го, като гледаха стойностите на дебитомера в движение и там се дънеше дебитомера, но при него при загрял двигател пак имаше гаснене.
При теб проблема е само на студен двигател, което означава, че могат да бъдат дросел клапа (мръсна, изтрити пътечки), температурен датчик, паразитен въздух, кофти настройки на газта, запушени инжектори.
На един колега с поло му правеше така и се оправи след чистене на инжекторите, колата беше без газова уредба.
Ако загубиш надежда, смени горивния филтър и сложи една добавка, след това я покарай само на бензин, да видиш дали няма да има промяна.

Потребителски аватар
GeorgiGeorgiev8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GeorgiGeorgiev8 » Чет 15 дек 2016 15:51

freelancer написа:Мисля, че няма стъпков мотор, има моторче в дросел клапата е, газта ти е с жило, иначе ако се адаптира дросел клапата означава, че моторчето работи.
Диагностиката какво показва? Какви грешки ти излизат?
Един колега имаше подобен проблем и при него излезе дебитомер, разбра го, като гледаха стойностите на дебитомера в движение и там се дънеше дебитомера, но при него при загрял двигател пак имаше гаснене.
При теб проблема е само на студен двигател, което означава, че могат да бъдат дросел клапа (мръсна, изтрити пътечки), температурен датчик, паразитен въздух, кофти настройки на газта, запушени инжектори.
На един колега с поло му правеше така и се оправи след чистене на инжекторите, колата беше без газова уредба.
Ако загубиш надежда, смени горивния филтър и сложи една добавка, след това я покарай само на бензин, да видиш дали няма да има промяна.

Да и аз погледнах в нета, има моторче в дросел клапата. Грешки няма никакви, за това казват, че не е от дросела. За всеки случай са го почистили така че той би трябвало да е ок. Ходих някъде близо до ЦУМ при някакви газаджии, които се занимавали с газ от 20 години и им дадох 20 лв да ми прегледат газовата инсталация. Казаха, че всичко и е ок, само са намалили малко подаването на газ защото била много. (Отидох на газаджии защото на магистралата като я настъпих и изпука зверски). От понеделник я карам на бензин. За сега няма промяна. :banghead

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 15 дек 2016 16:12

адаптация на дросела правили ли са ?

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Чет 15 дек 2016 16:14

Ами, като е изпукала зверски, случайно да не си изпукал нещо?
Огледай за пробиви във вакуума, да не си сцепил някой маркуч. Нямам идея дали дебитомера може се повреди при такова изпускане на газ, газта се е насъбрала в колектора, там случайно да има някакъв авариен клапан? Забравих как му казваха газаджиите, кихалка май му викаха.
Наскоро ми се сцепи един маркуч за вакуума, отрязах му края, натиках го, изтрих грешките (нулирах адаптациите) и после пускам адаптация на дросел клапата и всичко е ок, няма нужда да карам, докато се адаптира наново.
При разбазикан дросел не стои на ниски обороти, вдига ги, както трябва да са според температурата и просто падат и гасне, като почне да загрява се мъчи да ги задържа и накрая успява. :mhihi

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 15 дек 2016 17:24

тя не е ли с ги че гърми

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”