Здравейте, Голфа е с 5 врати 1998 година. Проблема е най-вече във задна дясна врата не иска да се отключи, стои натегната вътрешната брава за отварянето и самото колче не излиза нагоре. Когато дръпна бравата отвътре се надига колчето и веднага слиза пак надолу след като пусна бравата. Не се отваря изобщо нито отвътре нито отвън. Пробвал съм със дистанционното и с ключ, същата работа. Беше отказала и лявата врата по абсолютно същия начин, но се оправи безпричинно. Другият ми проблем е шофьорската врата, при заключване колчето влиза надолу и веднага пак се отключва само след секунда. Някакви идеи ?
Пробвах със изключване на комфорт модула, проверих 5тата врата имаше проблем със патрона, беше клеясал целия и окислен (тя също не искаше да се заключва). Направих патрона без пластинки да се върти безпроблемно, колкото да не спира моторчето, в момента със централното се заключва багажника и няма проблем. За задната дясна врата предполагам, че се е прецакала бравата, но проблема е, че не знам как да я отворя понеже при затворено положение кората не мога да я смъкна. Има болтове отстрани на кората които са скрити .. единствените болтове които могат да се развият са на дръжката. Мислите ли, че проблема е свързан със шофьорската врата и комфорт модула ? Малко изчерпателно писах, може и да не се разбира правилно проблема, ако има нещо неясно питайте :) Благодаря !

Голф 4 1.6 101к.с - вратата не иска да се отключи
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Re: Голф 4 1.6 101к.с - вратата не иска да се отключи
Колега аз мисля че шофьорската брава е проблема. На задната врата има ключалка за защита от деца да не е завъртяна в заключено положение. Пробвай да откл.с дистАнционото и да заключваш и едновремено с откл. Дърпаш дръжкат От вътре от 4тия път трябва да стане.
- Йордан.Филипов
- Автомобил:
- Двигател:
Багодаря за отговора, по принцип имам бутони само на шофьорската врата които са за деца (ако не се бъркам), на задна дясна врата има само за смъкване на прозореца, а и няма логика.. едната да се отваря, а другата не.
Утре ще пробвам този метод.
Утре ще пробвам този метод.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Това копче е да не натискат ел. стъклата от зад.Има едно чопче на самата брава дето се блокира отварянето от вътре.Възможно е само от вън.Може нещо в самата брава да е заяло.На една 4-ка по същия начин не се отваряше от никъде и се наложи от вътре да изтърбуша кората и с една отвертка ръчках из бравата докато се отвори.После друга брава от моргата и си заработи.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Твърде много проблеми с вратите.Първо ремонт на бравата на шофьорската врата,после...
.Най-добре я носи на специалист.А още по-добре я връщай на този от когото си я купил(щото май отива на крадена) или
към автоморгата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”