Мнение и пазаруване от avtochastionline24.bg / autodoc.bg / euavtochasti.bg?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
archimedes
Мнения: 371
Регистриран на: Нед 24 фев 2008 17:56
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнение и пазаруване от avtochastionline24.bg / autodoc.bg / euavtochasti.bg?

Мнениеот archimedes » Чет 01 дек 2016 11:19


Предстои ми смяна на спирачни дискове и се опитвам да намеря най-изгодната цена. Преди малко попаднах на въпросния сайт и там цените са доста по-ниски от други бг сайтове или от магазини. Например определен диск в сайта е 105лв. Същия в магазина е 150лв а в някои други сайтове 177лв и точно тази разлика ме притеснява отностно качеството на предлаганите продукти.
До колкото разбрах това не е бг сайт а просто е преведен. Някой ползвал ли го е, какво му е мнението, гаранция дават ли, частите оригинални ли са и всичко каквото и да е с доставката?

Като цяло съм се спрял на марка АТЕ и ако някой може да предложи друго място от където може да се вземе на добра цена и съответно гаранция за качество може да пише тук или на лично съобщение.




Потребителски аватар
KOKO ГЕОРГИЕВ
Мнения: 1110
Регистриран на: Вто 25 яну 2005 15:38
Автомобил: AUDI A8 4.2 Quattro + FORD Galaxy
Двигател: AUW 2001
Местоположение: София

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 10 дек 2016 16:18


Много добре си разбрал, че сайта съвсем не е български и е базиран(вероятно!) в Германия.

Данни за контакт Autodoc GmbH Josef-Orlopp-Straße 55 10365 Berlin
Телефон: 02 4 925 825


Провери ли адреса и телефона?
Цените наистина са атрактивни, а някои доста, но те съветвам преди това внимателно до прочетеш всички условия свързани с евентуални рекламация и връщане на стока. Аз лично, като ги четох забелязах странни неща, които съвсем не са маловажни и ме карат да не им се доверя. Не очаквайте да дам обяснения и няма да го направя - това е търговски нюх, който се школува доста дълъг период от време и не подлежи на обяснения. :c020


Потребителски аватар
Ango11
Мнения: 70
Регистриран на: Съб 01 мар 2014 15:46
Автомобил: Golf MK4
Двигател: 2.0 115HP 4Motion AZJ

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот Ango11 » Пон 19 дек 2016 5:30


Аз търсих едни части, и попаднах на сайта, видях че не са Българи но имат поддръжка с чат на живо на Български. Мнението за тях ми е че частите които пишат че ги имат налични изобщо както се оказа ги нямат налични, и другото е че препоръчват и грешни части. Спрях се да пазарувам от тях и не бих пазарувал от тях. Търси си кой е официалния вносител на марката на частите ти за БГ и си контактувай с тях. Ако ще пазаруваш от чужбина по добре ползвай немския амазон (на енг).


Потребителски аватар
zfa159
Мнения: 7882
Регистриран на: Сря 31 яну 2007 12:16
Автомобил: SX4 M16A B4 Syncro AGG
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот zfa159 » Пон 19 дек 2016 15:35


Като цяло за самия магазин не мога да съм особено полезен, защото не съм пазарувал от тях.
Като кратък коментар по другите въпроси, мога да кажа следното - от к-т дискове АТЕ няма да си доволен, откъдето и да ги вземеш, защото са доста качествени, изработени по нови технологии и се кривят лесно от локвите по пътищата ни (никой не е мислел диска да се пляцика в толкова вода, колкото има по нашите пътища, докато е сериозно загрят, а са мислели как да е по-ефективен и по-тих при вентилираните дискове). Заради това заложи на по-бюджетни дискове - кривят се значително по-трудно, защото технологията им на производство си е от едно време. Също така концепцията на производителите е един к-т дискове да се износва заедно с един к-т накладки т.е. след между 20 000 и 50 000км дисковете ще са достатъчно износесни, за да трябва пак да се сменят заедно с накладките, което още 1 път обезсмисля покупката на скъпи дискове като дългосрочна инвестиция. Бих ти препоръчал марките ABE (полски) или Delphi. По въпроса за накладки (вероятно с дисковете ще смениш и накладки), вземи си Textar или Pagid, защото АТЕ са доста музикални в последно време, пак заради изменения в технологията на производство и материалите им.
Като цяло откъде да се купят частите - най-добре е ако ще се сменят в сервиз, да се купят от въпросния сервиз, защото рекламацията после е най-безпроблемна и удобна - оставяш си колата и си я взимаш готова. Ако си ги занесеш сам, тогава се започва с "частите са дефектни" от страна на сервиза и с "не са монтирани добре" от страна на доставчика. Това завършва само по един начин - или отказ на рекламацията или за да не пишеш негативни коментари, доставчика ти дава нов к-т, ама в сервиза си плащаш смяната още 1 път и това ако се случи 2-3 пъти за гаранционния срок (обикновено 1 или 2 години), си дал повече пари за демонтаж/монтаж, от колкото си спестил от цената на частите. Освен това хората от сервиза знаят кое става и кое не и няма да ти предложат боклук, понеже после рекламацията си е за тяхна сметка, от което никоя от двете страни няма интерес. Другия момент е, че ако от онлайн магазина са объркали стоката, която си поръчал, това става ясно след като колата е разглобена в сервиза и понеже никой няма да седи 2-3 дни да чака да изпратят нови, ще трябва да си платиш да сглобят колата със старите части и после пак от начало. Това доста често се случва, когато клиентите си носят сами частите, понеже или не си поръчват правилните или им бъркат доставикте.
Ако пък ще си ги сменяш сам, тогава трябва да си говориш с доставчиците какви са им условията за рекламация, преди да си купиш, каквото и да е от тях - искат ли протокол от сервиз за извършения монтаж и опис на дефекта след това, как седи въпроса с гаранционната подмяна, понеже при повечето връщаш частите, чакаш определен срок да се разгледа рекламацията и ако я приемат, чак тогава получаваш нови части. Законовия срок е до 1 месец, което значи, че може да си седиш и 1 месец без дискове (респективно без кола), докато ти кажат "да, ще ти дадем нови" или "не, няма да ти дадем нови, защото рекламацията е неоснователна" . Всичко това трябва да се провери предварително, защото е най-лесно да видиш хубавата цена, да метнеш дисковете в количката и да си ги поръчаш, ама мъката започва после.
:beer


Потребителски аватар
nikolay_ss
Мнения: 1003
Регистриран на: Чет 02 яну 2014 7:02
Автомобил: [W211] [Touareg 7P6]
Двигател: [OM646 06] [CVWA 16]

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот nikolay_ss » Пон 19 дек 2016 15:40


Тоя сайт и още няколко в чата ви пише един и същ човек. Отделно, че тея цени които ги виждате не са реални, след като се регистрирате и стигнете до стъпката точно преди потвърждение на поръчка, забравих точно как го бяха написали в сайта си, но за моите части за около 250лв, искаха нещо от рода на още 100лв отгоре и реално аз си поръчам части които са обявени на стойност 250лв, обаче трябва да платя 350... Според мен доста некоректно отношение. И тая цена от 350лв се показва вече чак след като сте си попълнили всички данни адреси и т.н., така че внимавайте.


Потребителски аватар
archimedes
Мнения: 371
Регистриран на: Нед 24 фев 2008 17:56
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот archimedes » Пон 19 дек 2016 15:48


Аз от този сайт се отказах, като прочетох повечето коментари. Все пак ми бяха много съмнителни и реших да не рискувам с тях.
@zfa159 не трябваше да вкарваш тая муха в главата ми. За сега съм се спрям на АТЕ и само тях гледам. Отностно шума били казал дали има разлика между обикновени и керамични (видях че и такива предлагат и само суперлативи навсякъде, но май бяха повече на търговци отколкото на крайни клиенти)?


Потребителски аватар
zfa159
Мнения: 7882
Регистриран на: Сря 31 яну 2007 12:16
Автомобил: SX4 M16A B4 Syncro AGG
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот zfa159 » Пон 19 дек 2016 17:19


Ако питаш за керамични дискове, не бих могъл да дам мнение, защото не съм си играл с такива, а и не съм чел каква им е технологията, за да търся недостатъци. Вероятно и на тях няма да им се отрази никак добре ако си ги загрял хубаво и влетиш в някоя локва две педи, каквито не рядко има по нашите пътища.
Ако ме питаш за керамичните накладки на АТЕ, като цяло за масовите коли, се предлагат два вида накладки АТЕ - обикновените и серията Керамик, ама те не са керамични, като на спортните коли, а са си подобрени обикновени - различни материали имат вътре и основния им + е ниската запрашеност. Като мнение за тях мога да кажа, че когато са студени, практически не спират (първите 2-3км), иначе като се стоплят, спират добре (но странното за мен е, че и Текстара спира, колкото тях, макар да е обикновен), действително не цапат джантите и отделят много малко прах, но за сметка на това се чуват през 2 преки. Основната идея на Керамик серията е, че не цапат джантите и че при единично вентилирани дискове (не надупчени и не серията Power Disc на АТЕ), спират по-добре при по-продължително екстремно спиране, защото не отделят толкова прах, който е основния виновник обикновените накладки да имат по-лоши показатели при продължително екстремно спиране - праха се събира между накладката и диска и пречи накладката да прилепва хубаво към диска. Също така при подобно спиране, се образуват газове между диска и накладката, които пречат на добрия контакт между двете. При Керамик серията, тези газове са с по-ниски стойности, спрямо обикновените накладки. За масова кола като цяло няма никакъв смисъл от Керамик серията накладки, освен това, че пази чисти джантите, но като спиране, няма да се усети никаква разлика, освен че като са студени, не спират и че свирят жестоко. Аз карам 2-тонен автоматик и като цяло не намирам разлика дори при екстремни спирания между АТЕ Керамик и Текстар-а, с който съм в момента, освен, че Текстар-а спира добре и когато е студен, както и че не издава никакви звуци, но пък цапа доста джантите :mhihi .


Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Мнения: 11902
Регистриран на: Пон 11 сеп 2006 20:11
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC+ VW Passat 35i
Двигател: B207L + PF 1989
Местоположение: София / Берковица

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 19 дек 2016 22:03


Аз не съм ги изкривил АТЕ-тата още, но забелязах другите констатации. Много бързо се износват дисковете и отначалото първите 2.3 хил километра свиреха накладките. Сега просвирват само ако много ги загрея, след стандартно за мен екстремно пускане на Петрохан


Потребителски аватар
archimedes
Мнения: 371
Регистриран на: Нед 24 фев 2008 17:56
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот archimedes » Пон 19 дек 2016 22:58


@К.Одаджийски от къде си ги взимал? Аз лично бих полудял ако ми свирят и предпочитам да взема нещо, което гарантира липсата на шум.


Потребителски аватар
zfa159
Мнения: 7882
Регистриран на: Сря 31 яну 2007 12:16
Автомобил: SX4 M16A B4 Syncro AGG
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот zfa159 » Вто 20 дек 2016 21:07


Моите АТЕ накладки пък бяха обратното - първоначално ги пазих, докато се напаснат, около 500км, след това нямаше никакво скърцане, около два месеца каране (около 3000км), въпреки общо взето тежката им задача, защото спирам само на спирачка, понеже съм с автоматик и ме мързи да цъкам типтроника постоянно, за да сваля предавки и да спирам на скорост в града, но за сметка на това не рядко се засветквам да хвана някой светофар и ако това не се случи, следва сравнително душманско спиране (от вкъщи до работа имам над 30 светофара :mhihi ). После започнаха да скърцат, когато са студени само при движение назад, ама скърцането беше жестоко. След това започна да се случва и при каране напред, когато са студени, после започнаха да скърцат жестоко при 8 от 10 спирания, без значение напред или назад, както и без значение топли или студени. Не скърцаха само при спиране от скорост над 60км/ч и то сравнително рязко, иначе дори на 100км/ч при плавно обиране на педала, се чуваше мощно скърцане (никога досега не бях попадал на накладки, които да скърцат при вискоа скорост :eek ). Тогава вече не издържах и ги смених със сегашния Textar. Моите ATE-та са купувани от Тех-ко, но това не е от значение, защото и от други хора съм имал същите оплаквания, дори да са внесени от чужбина или купени през някой чужд сайт. За яденето на диска - да, така е, това си е концепцията на производителите. Единствено ако караш с ATE дискове и TRW накладки, няма да се яде толкова диска, защото те са много меки, ама имат два сериозни други проблема - когато намокриш феродото им, няма спиране, буквално натискаш педала като луд, а колата си върви, все едно си натиснал съвсем леко, а когато изсъхнат, се оправят от самосебе си. Другия основен проблем - те също скърцат зверски. Изключително много цапат джантите, защото отделят зверски много прах, ама това не е толкова важно, на фона на другите им два проблема. Но пък един АТЕ диск изкарва до 3 к-та TRW , преди да е износен достатъчно, за да е за смяна, стига да имаш железни нерви да ти скърцат на главата (аз нямам).
По въпроса за шума - правил съм доста рекламации на скърцащи накладки (примерно TRW-то, с което карах 1 месец) и никога не е имало проблем, но за да се случи, трябва да знаеш политиката на доставчика, от който ги купуваш. При мен не е проблем, защото имам сервиз и пазарувам от големите доставчици, заради което, когато връщам нещо, няма проблеми (пазят си клиентите, а и съм си изградил доверие, че щом връщам нещо, има причина). Тех-ко също си взеха скърцащото АТЕ, след като им обясних и демонстрирах какво се случва или по-точно какво се чува от тях.
:beer


Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Мнения: 11902
Регистриран на: Пон 11 сеп 2006 20:11
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC+ VW Passat 35i
Двигател: B207L + PF 1989
Местоположение: София / Берковица

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 дек 2016 22:02


От интеркарс са и накладките и дисковете, но наистина трябва много зверски да ги загрея за да просвирват при спиране. При такова каране, нужно за загряване на на АТЕ за да просвирят, ТРВ-то отдавна са прегрели и изобщо не спират. Другото, което забелязах е във видимо по дебелото феродо на АТЕ накладката, спрямо ТРВ. С 280мм дискове съм на пасата, ако е важно. Чернилка по джантите има за страх. В момента изглеждат все едно съм ги пръснал с черна боя, утре мога да снимам :mrgreen


Потребителски аватар
DanZki
Мнения: 201
Регистриран на: Пон 11 юни 2007 14:54
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Пловдив

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот DanZki » Вто 20 дек 2016 22:52


20к км до тук с дискове и накладки АТЕ.Мога да изкажа само суперлативи.Абсолютно безшумни,за износване още не мога да кажа нищо,а спирането е перфектно. (308mm дискове) На другата кола сложих Делфи,до момента и те са абсолютно безшумни.


Потребителски аватар
zfa159
Мнения: 7882
Регистриран на: Сря 31 яну 2007 12:16
Автомобил: SX4 M16A B4 Syncro AGG
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот zfa159 » Сря 21 дек 2016 1:23


Само да уточня - АТЕ имат проблем от около 9 месеца или може би година насам, предишните партиди са си добри. Ако вашите са сменяни по-отдавна, затова нямате проблеми с "музиката" и кривенето на дисковете :) . В последно време избягвам марката, именно заради "музикалните" накладки и бързо кривящите се дискове при определени условия. Примерно наскоро взех к-т задни накладки АТЕ от Интеркарс за Пасат Б4. Уви, скърцат и то доста :mhihi . Същото наблюдавам и при к-ти, които са донесени от клиенти, купени от къде ли не - при 8 от 10 случая, резултата е един и същи.


Потребителски аватар
archimedes
Мнения: 371
Регистриран на: Нед 24 фев 2008 17:56
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот archimedes » Сря 21 дек 2016 8:02


А какво ще кажете за марката EBC (дискове и накладки) от Need Auto? Аз от тях преди години взимах за голфа дискове National и накладки EBC и бяха ок.


Потребителски аватар
zfa159
Мнения: 7882
Регистриран на: Сря 31 яну 2007 12:16
Автомобил: SX4 M16A B4 Syncro AGG
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мнение за avtochastionline24.bg?

Мнениеот zfa159 » Сря 21 дек 2016 20:04


Ще излезе, че съм хейтър, ама и EBC искам до оплюя :mhihi :
Купих си за ML-a двойно вентилирани дискове EBC от Хеед-91 заедно с к-т зелени накладки за тях. Резултата беше потресаващ, предвид цената на к-та. Със сигурност не са били менте, защото исках да си ги поръчам от Ангиля и оттам производителя каза, че Хеед е представителството за БГ и да си ги поръчам от тях директно, изчаках си доставката и така.
Дисковете - изкривиха се за 2 месеца, изшлайфах ги един път, защото ми харесваха, че бяха двойно венилирани, изкривиха се пак след още 1 месец и накрая ги подарих на друг приятел с ML, понеже нямах нерви повече да се занимавам с тях. Той също си скъса нервите с тях и като краен резултат ги е изхвърлил след още 2 шлайфания за 3-4 месеца употреба.
Накладките - свиреха от ден 1-ви , но в описанието пишеше, че първите 500 мили свиренето не е повод за рекламация и аз си карах така с надеждата, че ще се оправят след 500-те мили. Свиреха много повече от АТЕ керамик-а и в града се чувствах направо неудобно, когато спирам. Минах около 3000км, през които не спряха да свирят, а ставаше още по-зле и накрая заедно с дисковете бяха подарени на приятеля, в последствие свалени заедно с дисковете.
Иначе спирането с EBC двойно вентилираните дискове и зелените накладки, беше да си * * * майката, при леко натискане на предала, можеше да захапеш волана :11 .



Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 24 госта